szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Eddig Angliában is működött a közkeletű 10 százalékos szabály, miszerint ennyivel meg lehet haladni a sebességkorlátozásokat mielőtt bírságolnának. Hamarosan ezt a rendszert megszüntetik.

A hivatkozás az, hogy nyomatékosítani akarják, a sebességhatárok azért vannak pontosan meghatározva, hogy ahhoz tartsák magukat az autósok. Angliában a minimális gyorshajtásért is 100 font jár és kettő büntetőpont.

A tipikus gyorshajtókkal szemben eddig jellemzően úgy jártak el, hogy miután 10 százalékkal meghaladták a határt, még kapnak 1- 2 mérföld/órát pluszban, mielőtt bírságolták őket. Egy 30 mph-s zónában például 35 mph-tól indult eddig a büntetés - írja a Sky News.

Az autóklub oldaláról felhozták, hogy amellett, hogy senki nem akar gyorshajtókat az utakon, de értelmetlen, hogy az autósoknak 1-2 mérföld per óra sebességen kelljen folyamatosan aggódniuk. Inkább a figyelműket a vezetésre fordítsák.

A rendelkezés mindenesetre összefüggésben van azzal, hogy elmúlt évben csúcsot döntött a gyorshajtók száma és 2,15 milliót regisztráltak belőlük.

Mit szólnának ehhez nálunk? Ha 90 km/h-ra helyett, csak 80-nal lehetne menni

Nem a rengeteg kátyús, rossz minőségű út kijavítása helyett, hanem baleset-megelőzési okokból úgy döntött a francia kormányzat, hogy lejjebb viszik a sebességhatárt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem árulhatja el Kaleta ügyvédje, miért léptek vissza a fellebbezéstől

Nem árulhatja el Kaleta ügyvédje, miért léptek vissza a fellebbezéstől

Ingyen igazol Alexis Sánchez az Interbe

Ingyen igazol Alexis Sánchez az Interbe

Bánsági Ildikó: A Színművészeti Egyetem ügye volt az utolsó csepp a pohárban

Bánsági Ildikó: A Színművészeti Egyetem ügye volt az utolsó csepp a pohárban