szerző:
hvg.hu

163-ig jutott. Nem érti, hogy a javítás helyett miért sebességkorlátozással próbálják kezelni a problémát.

Levelet küldött a Kisalföldnek egy olvasója, aki előzőleg összeszámolta: 163 nagy kátyú nehezíti a közlekedést az M1-es autópályán Győrtől Budapestig.

A sofőr szerint bicskanyitogató, hogy a fenntartó azt gondolja, megoldja a problémát az, ha a hibák környékére kitesz egy 100 kilométeres sebességkorlátozásra figyelmeztető táblát.

Szerinte több helyen annyira rossz állapotban van az útburkolat, hogy még óránkénti 30-40 kilométeres sebességnél is balesetveszélyes a közlekedés.

"Felháborítónak tartom, hogy ilyen magas útdíjak mellett lassan járhatatlanná válik a Győr-Budapest, Budapest-Győr M1-es autópálya-szakasz" – írta.

A lap az ügyben megkereste a Magyar Közutat, ahonnan azt a választ kapták, hogy az M1-es az ország legforgalmasabb útja, amelyen manapság egyes térségekben 80 ezren közlekednek, míg 1995-ben átlagosan 20 ezer jármű haladt rajta naponta. Azt írták, hogy a társaság kiemelten foglalkozik a sztráda burkolatának karbantartásával.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!