szerző:
hvg.hu

Vége az ingyenességnek az Infoparknál, akárcsak Kelenföldön.

Új fizetős parkolási övezetekről, a meglévők kiterjesztéséről és drágításról döntenek jövő szerdán a fővárosi közgyűlésben – írja a Napi.hu.

Itt olvasható pontokba foglalva a tervezett területenkénti változások:

- Fizetős lesz a XI. kerületben a Bocskai út-Karolina út-Villányi út-Tas vezér utca által határolt terület. A díj 265 forint lesz óránként.

- A Gellérthegy teljes XI. kerületi része is fizetős lesz.

- Bevonják a fizetős övezetbe az Őrmezői lakótelepet is. A díj 175 forint lesz időtartam-korlátozás nélkül.

- Az Infopark területéről száműzik a "P+R autósokat". Egyedül az állami tulajdonban lévő rövid Warga László út maradhat ingyenes. A díj 175 forint lesz, korlátozás nélkül. (Itt már régóta érett valami radikális megoldás, ami természetesen a fizetés lett. Az itt uralkodó áldatlan állapotokról korább írtunk.)

©

- Fizetős lesz Kelenföld is, a Szerémi út-Galvani utca-Andor utca-Egér út-vasút-Hamzsabégi út által határolt terület.

- A XII. kerületben arról szavaznak majd, hogy 18:00 óra helyett 20:00 óráig kelljen fizetni.

- Zuglóban nemrég tették fizetőssé a Hungária körúttól a belváros felé eső részt, hamarosan a másik oldalon is megszűnik az ingyenes parkolás.

- Változik az Állatkerti körút parkolása is. A terv most az, hogy a ligeti főszezonban 265, azon kívül 175 forint legyen a díj.

Itt a Parkoló Gorilla - új mozgalom a bunkó parkolás ellen

A helyzet elég hétköznapi, szinte bármelyik parkolóplacc lehetne: két helyet elfoglaló autósok, a bejárat elé parkolók, valamint azok, akik a mozgáskorlátozottaknak fenntartott helyeken sorakoznak, pedig nem jogosultak rá. Hogyan lehetne tenni valamit?

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!