szerző:
hvg.hu

Az első járat korábban, az utolsó később indul majd a Deák Ferenc téri, illetve a ferihegyi végállomásról.

A mostaninál sűrűbben és hosszabb üzemidőben közlekedteti jövő péntektől a 100E jelzésű reptéri buszt a Budapesti Közlekedés Központ. A hírt Tarlós István főpolgármester jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján.

A járatot, amellyel 900 forintért átszállás nélkül lehet eljutni Budapest belvárosából a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, tavaly júliusban indították be. Hamar népszerű lett, gyorsan kiderült, hogy a 30 perces követési idő egyszerűen túl hosszú, emiatt gyakran tumultus alakult ki a megállókban és a buszokon is. Az utóbbi hetekben többen rosszul is lettek a tömött járműveken.

A járat sűrítéséért több közlekedési szervezet is kampányolt, ez mostanra vezetett eredményre. A főváros – mondta Tarlós István – megegyezett a Budapest Airport vezetésével, így a 100E busz május 18-tól 20 percenként közlekedik majd.

Hosszabb lesz az üzemideje is: a Deák Ferenc térről hajnali 3 óra 40 perckor indul majd az első járat, Ferihegyet pedig éjjel 1 óra 20 perckor hagyja el az utolsó.

Tarlós István továbbá bejelentette azt is, hogy az éjszakai kiszolgálás javítása érdekében a repülőtér és Kőbánya-Kispest között közlekedő 200E járat egész nap fog járni.

(via InfoStart)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!