szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Itt a bizonyíték arra, hogy a négykerekűt és kétkerekűt használók egymás felmenőinek szidása nélkül is képesek lehetnek egymás mellett békésen közlekedni.

A hazai nagyvárosokban közlekedve szinte minden nap bele lehet futni egy-egy olyan konfliktusos történetbe, mely az autósok és a biciklisek egymás meg nem értéséből keletkezik. E tekintetben mi egyik csoport felett sem törnénk pálcát, hiszen az autósok között éppúgy találhatók a békés és figyelmes egymás melletti közlekedésre képtelenek, mint a bringások között. Sajnos.

Az alábbi felvétel viszont azt bizonyítja, hogy léteznek olyan nagy forgalmú európai városok, ahol a négykerekű és kétkerekű közlekedési eszközöket használók a legnagyobb békében tudnak egymás mellett élni. A mintegy 9 perces videó a napokban a hollandiai Amszterdamban készült:

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!