szerző:
hvg.hu

Az egyik legfontosabb Ford GT40 kerül aukcióra hamarosan. A P/ 1016-as alvázszámú autó az egyike azon GT40-eseknek, amelyek az 1966-os 24 órás Le Mans versenyen az 1-2-3-ik helyet szerezték meg.

Ez a kocsi konkrétan 348 kört követően lett a harmadik az 1966-os viadalon Ronnie Bucknum és Dick Hutcherson vezetésével. Az első két helyezett autót pedig a legendás Bruce McLaren/ Chris Amon páros vezette, míg az ezüst érem a Ken Miles/Denny Hulme vezette autónak jutott.

©

Ez a V8-as 7 literes motorú kocsi a Le Mans '66 után egy évvel később Daytonában is versenyzett, mielőtt még végleg „visszavonult” volna.

2003 során szépen rendbe tették, visszaállítva az 1966-os állapotát. Azóta olyan eseményeken jelent meg, mint a Le Mans Classic, a Goodwood Speed ​​Festival, a Villa d'Este és a Pebble Beach Concours d'Elegance.

©
©
©
©
©

A P/1016-at most az RM Sotheby’s kaliforniai aukcióján értékesítik majd, de előtte két héten keresztül a Sotheby's New York-i központjában is meg lehet csodálni. A gépkocsi a becslések szerint 9-12 millió dollár közötti áron találhat új gazdára.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!