szerző:
hvg.hu

Egy kicsit még várnunk kell rá, de már javában készül a frissen bejelentett A1 kőkemény sportverziója.

Ahogy arról már beszámoltunk, az Audi a napokban hivatalosan is leleplezte a második generációs A1-est, mely egy az elődjénél kicsit nagyobb méretű és sokkal fejlettebb technikájú városi kisautó. Ettől függetlenül sokan igen erős motorral vásárolnák meg az új jövevényt, és az Audi ezen vevőkre is gondol.

©

Az Audi A1-ből jelenleg a 40 TFSI az elérhető legerősebb és leggyorsabb változat, melyben egy 2 literes turbómotor található a maga kereken 200 lóerős teljesítményével, illetve 320 Nm nyomatékával. Nyílt titok azonban, hogy ez még nem a jéghegy csúcsa, az ugyanis az egyelőre még fejlesztés alatt álló Audi S1 lesz.

©

Jól értesült források szerint az Audi S1-ben lévő 2 literes négyhengeres turbómotor 250 lóerőt szabadít rá a kerekekre, mind a négyre, ebbe a csúcsmodellbe ugyanis már Quattro hajtás kerül. Ennek köszönhetően az új S1 jelentősen gyorsabb lesz, mint 231 lóerős elődje, mely egyébként 5,9 másodperc alatt tudja le a 0-100-as sprintet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!