szerző:
hvg.hu

Az első várakozási engedély még gyakorlatilag ingyenes, de sokaknak két autójuk van és ez már elég súlyos kiadás évente.

Van néhány kerület, ahol családon belül személyenként jár az egy autóra vonatkozó ingyenesség vagy jelképes összeg; Zuglóban ez nem így van. Ennek nyomán a zuglói kerület fizetős övezeteinek határán kívül közvetlenül, nem csak az ingázókkal van tele az utca, hanem a kerületiek autóival is, akiknek nincs pénzük a második autó parkolására kifizetni a 70 ezer forintot.

Az Inforádió készített riportot a pesti kerület parkolási gondjairól, ahol tavaly szeptember óta fizetős a parkolás. Mint a riportban elhangzik, csupán 3600 engedélyt adtak ki egész Zuglóra, miközben ennél jóval több autó van a kerületben. A zuglóiak 30-40 százaléka ráadásul albérletben lakik, nekik pedig semmilyen lehetőségük nincs arra, hogy parkolási engedélyt szerezzenek.

Karácsony Gergely polgármester szerint már többször módosították a helyi parkolási rendeletet azért, hogy még több kedvezményt adjanak a zuglóiaknak. Ugyanakkor megfontolandónak tartja azt a civil javaslatot, amellyel mérsékelnék a helyi lakosok második autója utáni parkolásért fizetendő 70 ezer forintos díjat.

Egy nap kétszer kapott mikulás csomagot egy autós - kinek van igaza?

Mennyit érne, hogy megtudja, a beosztottjai, munkatársai, ismerősei, esetleg a főnöke nem elégedett a munkahelyével, és már javában másik állást keres? Talán egy gondatlanságot kihasználva mindezt ingyen megszerezheti.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!