szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az utóbbi két évben két olyan gyorshajtási eset is volt Nagy-Britanniában, amikor nyolc évnél fiatalabb vezetők lépték túl a sebességhatárt. De voltak 99 éves száguldozók is.

A BBC által ismertetett adatok szerint 2017 eleje óta mintegy kilencszáz, kilencven évnél idősebb gyorshajtó kapott büntetést, s volt három olyan száguldozó is, aki már betöltötte a 99. évét is.

A brit szabályok szerint az engedély nélkül száguldozó kiskorúak sem ússzák meg büntetés nélkül: ha már lesz jogosítványuk, akkor az évekkel korábban elkövetett vétségekért járó büntetőpontok is bekerülnek az új jogsiba. A beszámolóból az is kiderült, hogy másfél év alatt közel egymillió embert kaptak a szigetországban gyorshajtáson. A legtöbb gyorshajtásos szabálytalanságot – harminc ezret – a 46 évesek követték el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!