szerző:
hvg.hu

Mutatunk egy 34 esztendős régi orosz terepjárót, melyet szakértő kezek abszolút egyedivé varázsoltak.

Az AvtoVAZ (korábban VAZ) immár 41 éve szinte teljesen változatlan formában gyártja a Lada Nivát, ami mostanság már Lada 4x4 néven kapható, és amely épp a napokban kapta meg legfrissebb óvatos ráncfelvarrását. Egy széria kivitelű új 4x4 valahogy így néz ki:

©

Az alábbi fotókon azonban egy 1984-es Niva látható, mellyel az elmúlt évtizedekben mindössze 70 ezer kilométert tettek meg. A többszörös díjnyertes krasznodari autó a közelmúltban alapos, minden részletre kitérő tuningon esett át, és ennek keretein belül a hasmagassága megközelítette a zérót.

©
©

A 17 colos könnyűfém felniket és speciális futóművet kapott terepjáró mozgatásáról már nem az eredeti orosz erőforrás, hanem egy Toyota egység gondoskodik. A 130 lóerős benzinmotor mintegy kétszer olyan erős, mint amilyen erőforrás eredetileg volt a kocsiban.

©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!