szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

2018-ban indult a visszaesés.

Kínában valószínűleg jövőre is csökken az új autók eladása, és ezzel már a harmadik egymást követő évben eshet vissza az értékesítés.

Az ázsiai országban 2018-ban csökkentek először az autóeladások 1990 óta. Tavaly 28 millió 100 ezer új autót adtak el, ami 2,8 százalékos csökkenés 2017-hez képest.

A szakmai szervezet az idei évre az eladások 8 százalékos, jövőre további 2 százalékos csökkenésével számol, 25 millió 310 ezerre.

A legfrissebb adat szerint idén novemberben 3,6 százalékkal kevesebb autót adtak el, mint egy évvel korábban. November volt a 17. egymást követő hónap, amikor csökkentek az autóeladások az ázsiai országban.

A CAAM szerint jövőre elsősorban amiatt csökkennek az autóeladások, hogy tovább lassul a gazdaság növekedése, ami befolyásolja a foglalkoztatottak számát és a jövedelmek alakulását, de hatással lesz az értékesítésre az amerikai-kínai vámháború is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!