szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A cég töltőberendezésein mind az AC-, mind a DC-töltés jelentősen drágul.

Az elmúlt időkben hozzászokhattunk ahhoz, hogy az elektromos autók ingyenes töltési lehetőségei jelentősen megritkultak, a szolgáltatók általában több lépésben teszik egyre drágábbá az elektromos energiát az ügyfeleik számára.

Nincs ez másképp, a fizetős töltést tavaly novemberben bevezetett E.ON esetében sem, mely cég hazai töltőpontjain május 14-től 99 forintot kell fizetni a váltakozó áramért (AC, 22 kW) kWh-ként, a 120. megkezdett percet követően pedig percenként 4 forint extra költség merül fel. 20:00 és 06:00 óra között az éjszakai tarifa 65 forint/kWh.

Eddig 1 kWh 49 forint, a fix percdíj pedig 4 forint volt a szolgáltatónál.

©

Az egyenáramért (DC, 25-50 kW), vagyis a gyorsabb töltésért mától kWh-ként 120 forintot kell fizetni, a 30. megkezdett percet követően pedig 9 forintos percdíjra lehet számítani.

Eddig 1 kWh 57 forint, a fix percdíj pedig 11 forint volt a töltés ezen formája esetében.

©

Ajka, Balmazújváros, Göd, Hatvan, Várpalota településeken az E.ON üzemeltetésű önkormányzati tulajdonú töltők továbbra is díjmentesen használhatók. A töltéshez a drivE.ON alkalmazást kell használni.

Az otthoni töltés kWh-ként nagyságrendileg 38 forintba kerül, a másik végletet pedig az autópályák melletti 350 kW-os Ionity gyorstöltők jelentik, melyek esetében 1 kWh listaára nem kevesebb, mint 280 forint.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!