Hont András Itthon

Hont András: Kurultáj magyar ecsettel

Szent István, kereszténység, nyugati kultúra egyfelől, menekültek éheztetése, Magyarok Istene Sátor és muszlim rokontudat másfelől. Nem csoda, ha összezavarodik az ember. Vélemény.

MTI Hazai gazdaság

Kiváló szőlőtermést jósoltak Ópusztaszeren

Ha a tél hátralévő részében és kora tavasszal nem sújtja kemény fagy a szőlőket, idén vidám szüret várható, bőségesen lesz bor - jövendölték a környékbeli hegyközségek szőlősgazdái és a borrendek az Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékparkban vasárnap rendezett második Bországgyűlésen.

hvg.hu Itthon

Lábát törte, majd meghalt a kórházban

Két kórház pingpongozott novemberben egy idős beteggel, akit légzészavarokkal vitt be a mentő. A 82 éves férfi az egyik intézményben leesett az ágyról és eltörte a lábát, később pedig kiszáradt az orvosi felügyelet mellett. A kórházakban töltött 5 nap alatt a férfi annyira leépült, hogy végül meghalt. Halálának hivatalos oka: tüdőgyulladás.

MTI Autó

Baleset Ópusztaszernél: hét embert vittek kórházba

Hét embert vittek kórházba a mentők az Ópusztaszer és Pusztaszer között pénteken történt baleset kilenc sérültje közül, ketten súlyosan, öten könnyebben sérültek meg - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Az útzárat feloldották.

MTI Autó

Kilencen megsérültek egy karambolban Ópusztaszernél

Kilencen megsérültek, amikor egy teherautó és egy személygépkocsi ütközött össze Ópusztaszer és Pusztaszer között pénteken - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

MTI Kult

Egész hétvégén Rózsa Sándort ünneplik Ópusztaszeren

Kiállítással, színpadi, zenés, bábos előadásokkal, hagyományőrző programokkal emlékeznek a kétszáz éve született Rózsa Sándorra, a leghíresebb magyar betyárra az Ópusztaszeri Nemzeti Történet Emlékparkban.

MTI Itthon

Orbán: a magyar világnemzet

A nemzeti összetartozás megerősítésének fontosságát hangsúlyozta ünnepi beszédében Orbán Viktor szombaton Ópusztaszeren.

MTI Vállalkozás

Egymilliárdból fejlesztenek az ópusztaszeri emlékparkban

Egymilliárd forintos fejlesztés valósul meg az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban a Nemzeti Fejlesztési Kormánybizottság döntése után: a tervek szerint a park a legmodernebb eszközök felhasználása mellett a magyarság teljes történelmét mutatja majd be.

1 2

A címlapról ajánljuk