szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Natura 2000-es területeken is felbőg majd a láncfűrész, de csak invazív növényeket érint az irtás. A kivágott zöld egy részét tudják csak pótolni.

Ópusztaszer és Sándorfalva között 17,6 km-es bicikliút épül, írja a Szegedma, a nyomvonalon hathektárnyi fát kell kivágni. A zöld irtása négy területet érint, az Dóc és Ópusztaszer közötti 2,5 hektárnyi erdő visszatelepítésére, pótlására nincs lehetőség a helyszínen, erdővédelmi járulékot kell fizetni a beruházónak. Ebből a pénzből máshol telepítenek erdőt.

Sándorfalvánál a helyi jegyző engedélyével vágnak ki fákat, és Natura 2000-es területen is vágnak ki fákat – de itt invazív fajokat vágnak ki, amelyeket nem illet védelem, a környezetvédelmi hatóság is rábólintott.

A beruházás 2020-ra készül el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Tarlós: Igaza van a környezetvédőknek, és mindenkinek, aki a fairtás ellen tiltakozott

Tarlós István azt mondta, folyik az eljárás a margitszigeti teniszstadion ügyében, és csak akkor épülhet meg ott az építmény, ha az nem veszélyezteti a sziget természetes funkcióit. A főpolgármester szerint a Római helyett pedig inkább olyan helyen épülhetne árvízi védmű, ahol a lakók örülnek is annak, és nem tiltakoznak ellene. Arról is kérdezték, vállalná-e újabb négy évre a főpolgármesterséget.

Wéber Kata bekerült a világ 10 legígéretesebb forgatókönyvírója közé

Wéber Kata bekerült a világ 10 legígéretesebb forgatókönyvírója közé

Több mint százat sikerült megmenteni a Tasmániában partra vetődött delfinek közül

Több mint százat sikerült megmenteni a Tasmániában partra vetődött delfinek közül

Egy hírben a NER

Egy hírben a NER