hvg.hu Gazdaság

Nem adja épületeit a CEU akkor sem, ha költöznie kell

Konkrét tervek egyelőre nincsenek az épületek hasznosításához, de igyekeznek új funkciókat találni azoknak, ha muszáj lesz. Azok a hallgatók, akik Budapesten kezdtek, Budapesten is fejezik be tanulmányaikat, erre a magyar törvények biztosítanak lehetőséget Fodor Éva rektorhelyettes szerint.

hvg.hu Nagyítás

Vízből, levegőből – a víz világnapja

Március 22-én a víz világnapja alkalmából fotókiállítás nyílik a 100 éves Gellért fürdőről Radisics Milán fotóiból. A kiállítás új megvilágításba helyezi az épületről alkotott eddigi képünket: felülről-alulról, kívül-belül, vízből-levegőből, izgalmas fényjátékban kerülnek bemutatásra a Gellért fürdő részletei. Az alkotások között a légi felvételek mellett bemutatásra kerülnek a fürdő ősforrásáról készült felvételek is. A kiállítás díjmentesen megtekinthető a fürdő nyitvatartási idejében, reggel 6 és 20 óra között, 2018. április 22-ig.

Palotai Nándor Gazdaság

A függőleges pályaudvaroktól a reptértornyokig – épületek a jövőből II.

A Földet sújtó légszennyezés tetemes részét a közlekedésnek köszönhetjük, azonban célszerűen kialakított építészeti megoldásokkal ma már lehetséges a kipufogógázok ártalmainak mérséklése. A jövő építészetével foglalkozó sorozatunk második részében olyan koncepciókat fogunk bemutatni, melyek csökkentik a metropoliszok környezetkárosító hatásait.

hvg.hu Gazdaság

El nem hinné, hogy mi épül már megint Dubajban

A Burdzs Kalifa és a pálma alakú szigetcsoport után újabb egészen hihetetlen épületegyüttes épül Dubajban. Körülbelül 2 ezer hektáron "Aladdin városát" építik majd fel. A hírek szerint a pénz megvan az építkezésre, az ugyanakkor nem derült ki, hogy mekkora összegről is lesz szó.

MTI Ingatlan

Megint arrébb toltak egy épületet Kínában

Arrébb toltak egy kulturális forradalom idejéből való hatalmas épületkomplexumot az észak-kínai Sanhszi tartománybeli Tatungban, hogy szabad utat adjanak a régi városfal helyreállítását célzó projektnek.

MTI Világ

Fotó: összeomlott egy épület Indiában

Áldozatok után kutatnak egy mentőcsapat tagjai a helyszínen, ahol összeomlott egy tizenkét szintes épület az indiai Csennajban 2014. június 29-én. Eddig legkevesebb harmincegy munkást emeltek ki a romok közül.

Nagy Gergő Ingatlan

Utáljuk, ronda, külföldön mégis sztár

Teljesen új perspektívába helyezi egy német-magyar képzőművész Magyarország egyik leggyűlöltebb építészeit struktúráját. A kockaházak homlokzatai szerinte gyönyörűek, érdekesek, és olyan értékek, melyeket mindenképp meg kellene őrizni valamilyen formában, akár még a skanzenba is beférne egy példány. Katharina Roters fotóalbumot készített a magyarországi kockaházakról, melyek homlokzatait Nyugaton imádják az emberek.

1 2 3 4 5 6 7
10

A címlapról ajánljuk