#Almássy Kornél

hvg.hu Sport

Fradi-Újpest hokimeccs után verték meg a Budapest Közút Zrt. vezérét

Almássy Kornélt, az MDF volt alelnöke - aki amúgy a Budapest Közút vezérigazgatója és az FTC hokicsapatának elnökségi tagja - a tegnapi Fradi-Újpest hokiderbi után tartott az autója felé. Amíg ott 6-8 a bokorban megbújó "szurkolónak nem nevezhető állat" neki nem esett.

MTI Itthon

UD-ügy: Boross jobban megérti a vádlottakat, mint a feljelentőket

Boross Péter szerint Almássy Kornél 2008-ben őszén nem volt alkalmas a párt elnöki posztjára, többek között azért, mert túl fiatal volt hozzá. Az egykori miniszterelnök és MDF-es politikust az UD Zrt.-vel összefüggő büntetőper szerdai tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon tanúként hallgatták meg.

MTI Itthon

Csányi: Dávid Ibolyát csak a hatalma megtartása érdekelte

Csányi Sándor szerint Dávid Ibolyának nem a demokrácia védelme volt a fő célja, hanem az, hogy pártján belül megtartsa hatalmát. Az OTP elnök-vezérigazgatója erről az UD Zrt.-ügy büntetőperében tett tanúvallomásában beszélt a Pesti Központi Kerületi Bíróságon szerdán.

nyüzsi Nyüzsi

Nem ártatlannak való vidék

Új kör kezdődik az UD Zrt. ügyében, és már ez az egyszerű mondat is bizarr, ugyanis nem ám a nyilvánvalóan sáros UD vezetői és nem a megbízói kör, hanem konkrétan a bűnszervezet célpontjai kerülnek vissza a vádlottak padjára.

MTI Itthon

Boross az UD-ügyről: "bűzlik ez az egész, úgy, ahogy van"

Boross Péter volt miniszterelnök, egykori MDF-es politikus az UD Zrt.-ügy büntetőperének szerdai tárgyalásán, a Pesti Központi Kerületi Bíróságon tanúként arról beszélt, hogy ez az eset "otromba beavatkozási kísérlet" volt a párt életébe, és ő emberileg jobban megértette a vádlottak padjára került Dávid Ibolyát, mint a feljelentőket.

MTI Itthon

Dávid Ibolya: "tisza kézzel vívtam politikai harcaimat"

Almássy Kornél volt MDF-es politikus és Tombor András üzletember tanúként a párt 2008. szeptemberi tisztújításáról, kikényszerített visszalépésekről számolt be az UD Zrt.-ügyben a Pesti Központi Kerületi Bíróságon kedden, miközben a kényszerítéssel vádolt Dávid Ibolya volt pártelnök azt hangoztatta: "Teljesen tiszta kézzel vívtam politikai harcaimat".

Sarkadi-Nagy Márton Itthon

Kocsis a BKV nevében is aláírt fura szerződéseket

Kocsis István, a BKV napokban távozó vezérigazgatója különös szerződéshosszabbításokat jegyzett a közlekedési vállalat reklámhelyeit tizenkét éve használó céggel. A háttérben a budapesti reklámpiac összefonódásai és egy igazi „nagykoalíciós” vállalat képe sejlik fel.

MTI Itthon

UD- ügy: Jórit a telefonbeszélgetések kapcsán faggatták

Jóri András adatvédelmi biztost a telefonlehallgatási anyagok kezelésének jogszerűségéről is kérdezték a személyes adattal visszaélés vádjával két-két volt szocialista és MDF-es politikus ellen az UD Zrt.-vel összefüggésben zajló büntetőper szerdai tárgyalásán, a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

MTI / hvg.hu Itthon

Iratismertetéssel folytatódott Szilvásy UD-s pere

Iratismertetéssel folytatódott az UD Zrt.-ügyben megvádolt egykori két szocialista politikusnak, Szilvásy György volt titokminiszternek és Tóth Károlynak, a parlament nemzetbiztonsági bizottsága volt alelnökének büntetőpere a Pesti Központi Kerületi Bíróságon (PKKB) kedden.

MTI Itthon

UD-ügy: holnap kezdődik a megvádolt politikusok pere

A Központi Nyomozó Főügyészség személyes adattal visszaélés miatt tavaly decemberben emelt vádat Szilvásy György volt szocialista titokminiszter, Tóth Károly volt szocialista országgyűlési képviselő, a nemzetbiztonsági bizottság volt alelnöke, illetve Dávid Ibolya, az MDF volt elnöke és Herényi Károly volt MDF-es frakcióvezető ellen.

MTI Itthon

UD Zrt.-ügy: Almássy pert nyert az MDF ellen

Helybenhagyta kedden a Fővárosi Ítélőtábla a Fővárosi Bíróság múlt szeptemberi döntését, amelyben Almássy Kornél volt független országgyűlési képviselő pert nyert az MDF és a párt korábbi elnöke, Dávid Ibolya ellen. A jogerős ítélet alapján az alpereseknek a jó hírnévhez fűződő jog megsértése miatt nem vagyoni kártérítésként 1,4 millió forintot kell fizetniük - közölte Futó Barnabás, Almássy Kornél jogi képviselője.

MTI Itthon

UD Zrt.-ügy: Almássy pert nyert Dávid Ibolya ellen

Első fokon pert nyert az MDF és a párt korábbi elnöke, Dávid Ibolya ellen Almássy Kornél volt független országgyűlési képviselő; az alpereseknek a jó hírnévhez fűződő jog megsértése miatt nem vagyoni kártérítésként 1,4 millió forintot kell fizetniük - közölte Futó Barnabás, Almássy Kornél jogi képviselője hétfőn az MTI-vel.

Biró Csongor Autó

Milyen autókat vettek 2009-ben a parlamenti képviselők?

Háromszáztizenkilenc személy- és teherautót birtokoltak a 2006-2010-es parlamenti ciklus 2010. február 1-jéig vagyonnyilatkozatot leadott képviselői 2009-ben. Többségük alsóközép, valamint középkategóriájú autót visel a nevén, amelyek fele dízel, ötöde terepjáró, vagy összkerékhajtású modell. 2009-ben 38 képviselő vett autót, zömük újat, a legtöbbet a szocialisták, de a fideszesek sem garasoskodtak.

hvg.hu Itthon

Somogyi Zoltán feljelenti Almássy Kornélt

Somogyi Zoltán büntetőfeljelentést tesz Almássy Kornél ellen, mert - mint írta - a független országgyűlési képviselő "aljas módon és alaptalanul" zsarolással vádolta meg. A politikai elemző, aki egyben az MDF tanácsadója, ezt pénteken közölte az MTI-vel.

hvg.hu Itthon

UD Zrt.: "fatális félreértés" történt

Az UD Zrt. vezetőinek a Fővárosi Bíróságon kedden elhangzott tanúvallomása szerint "fatális félreértés", hogy bárki megbízást adott volna nekik Dávid Ibolya megfigyelésére.

1 2
Magyar fantáziával máris itt az új Renault 5 Turbo

Magyar fantáziával máris itt az új Renault 5 Turbo

Már a tünetek megjelenése előtt jelezhet az okosóra, ha valaki elkapta a koronavírust

Már a tünetek megjelenése előtt jelezhet az okosóra, ha valaki elkapta a koronavírust

Nemrég még Gulyás és Guller is nyári nyitásról beszéltek, most már rémhírnek nevezik ezt

Nemrég még Gulyás és Guller is nyári nyitásról beszéltek, most már rémhírnek nevezik ezt

Raúl is koronavírusos lett

Raúl is koronavírusos lett

Messit mindössze két meccsre tiltották el

Messit mindössze két meccsre tiltották el

A kormány állja Kanadában egy SMA-s gyermek kezelési költségeit

A kormány állja Kanadában egy SMA-s gyermek kezelési költségeit

Beiktatása előtt a járvány 400 ezer amerikai halottjára emlékezett Biden

Beiktatása előtt a járvány 400 ezer amerikai halottjára emlékezett Biden

Hulladéktörvény: az Ab részben igazat adott Ádernek

Hulladéktörvény: az Ab részben igazat adott Ádernek

A címlapról ajánljuk