Andor László Gazdaság

Andor László: Robot, baba, migráns, nő

Van, aki nehezen emészti meg: a keleti bővítéssel nemcsak országok és piacok csatlakoztak az EU-hoz, hanem emberek – méghozzá egyenlő jogokkal. Ez a hozzáállás szüli az olyan visszataszító ötleteket, mint a migráns dolgozók otthon hagyott gyermekei után járó családi pótlék indexálása.

Tóth Richárd Itthon

"Úgy hazudunk magunknak, mint Gerő Ernő"

Elvándorlás, apátia, kiábrándultság, az oktatási rendszer helyzete és magyarok, akik emigráltak – ezeket a kérdéseket járták körbe a kilencedik Magyar Nemzet Szalon résztvevői, Andor László volt uniós biztos, Szelényi Iván szociológus és Róna Péter közgazdász.

hvg.hu Gazdaság

Ekkora emberveszteség a II. világháború óta nem érte Magyarországot

A közmunkarendszer felduzzasztása együtt jár a munkahelyek színvonalának lerontásával, és ennek komoly szerepe van ösztönzőként az országból való elvándorlásban - hangzott el a Politikatörténeti Alapítványnak azon a beszélgetéssorozatán, amely a „25 év után” címet viseli, és amely a rendszerváltás óta eltelt negyedszázadot elemzi baloldali szakértők bevonásával. Ezúttal Balázs Péter volt külügyminiszter és Magyarország első EU-biztosa, Andor László, aki szintén brüsszeli ex-biztos, illetve Pitti Zoltán, az adóhivatal korábbi elnöke adott lehangoló elemzést az elmúlt 25 – és különösen az utolsó öt év – gazdaságpolitikájáról és külgazdasági stratégiájáról. Nem meglepő módon ostorozták az Orbán-kormányt.

Szegő Iván Miklós Itthon

„Vissza kell emelni a népet a nemzetbe” - Iránymutatás a baloldalon

Az elmúlt huszonöt év tanulsága, hogy az egyenlőtlenségeket nem lehet egy határon túl fokozni, a lemaradókat fel kell zárkóztatni. Ez nemcsak gazdaságilag hatékony, hanem a nemzet fogalmának újraértelmezésével is párosulhat, és így új típusú baloldali szövetségépítést jelentene. Azaz a népet vissza kell emelni a nemzetbe – adott iránymutatást a baloldalnak Földes György, a Politikatörténeti Intézet igazgatója egy szerdai konferencián.

MTI Gazdaság

Andor László szerint nem elég a pénzügyi szigor

Nem elég a pénzügyi szigor a válságból való kilábalásra, a gazdasági kormányzásnak foglalkoztatási és szociális szempontokat is figyelembe kell vennie – mondta az az Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi befogadásért felelős biztosa egy budapesti konferencián.

MTI Gazdaság

A német béremelés indítaná be az Uniót

Béremelésre és egy sor további lépésre van szükség Németország részéről az Európai Unió gazdaságának beindításához. E tézissel előbb a Bundesbank elnöke, majd egy friss interjúban Andor László, az EU foglalkoztatásért, szociális ügyekért, és társadalmi összetartozásért felelős biztosa állt elő.

MTI Vállalkozás

Bezáró Nokia-gyár: a magyar EU-biztos találkozni akar a Microsofttal

Andor László uniós biztos mihamarabb találkozni szeretne a Microsoft képviselőivel, hogy tájékozódjon a tervezett elbocsátásokról, valamint felmérhesse, hogyan lehetne mozgósítani EU-forrásokat az érintett munkavállalók támogatására - derül ki a biztos nyilatkozatából, amelyet az Európai Bizottság magyarországi képviselete tett közzé.

MTI Világ

Uniós munkások: bíróság elé viszi Nagy-Britanniát a magyar EU-biztos

Az Európai Bizottság az uniós bíróság elé idézi Nagy-Britanniát az EU-munkavállalók szociális juttatásainak szigorításai miatt – írta brüsszeli forrásaira hivatkozva a The Sunday Telegraph. A vasárnapi brit lap szerint a jogi eljárást Andor László foglalkoztatási és szociális ügyekért felelős EU-biztos hivatala kezdeményezi.

MTI Karrier

Andor a britek előtt védte meg a kelet-európaiakat

A más uniós országokba áttelepülő EU-munkavállalók "óriási többsége" dolgozik, és nem csupán a szociális juttatásokért költözik külföldre - mondta a Bristoli Egyetemen tartott hétfői előadásában Andor László.

MTI Karrier

Külföldi munka: a Spiegelben üzent a magyar EU-biztos

Gátlástalan hangulatkeltés folyik a bevándorlók ellen az uniós társállamokból érkező munkavállalókat megillető szociális juttatások körüli vitában, pedig Németország a munkaerő szabad áramlásának nagy haszonélvezői közé tartozik – mondta a Spiegel Online portálon csütörtökön megjelent interjúban az Európai Bizottság (EB) foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi befogadásért felelős tagja.

MTI Gazdaság

Andor: nem kell szociális turizmussal riogatni

Andor László szerint a munkaerő szabad áramlására nem lehet hisztériával reagálni. A foglalkoztatáspolitikáért felelős magyar uniós biztos a német Die Welt című lapnak adott szombati interjújában a román és a bolgár munkavállalók beáramlásával kapcsolatos vitában nagyobb higgadtságot sürgetett.

1 2 3 4 5 6 7 8
Tarolnak a négy évszakos abroncsok a magyar autósoknál

Tarolnak a négy évszakos abroncsok a magyar autósoknál

Varga Judit talált egy ürügyet, hogy meghívja George Clooney-t

Varga Judit talált egy ürügyet, hogy meghívja George Clooney-t

A kormány ma dönt, megnéztük, mire számíthatunk a járványadatok alapján

A kormány ma dönt, megnéztük, mire számíthatunk a járványadatok alapján

Celeb küldi szívnek szívesen – Európát is meghódítja a legújabb startup-őrület

Celeb küldi szívnek szívesen – Európát is meghódítja a legújabb startup-őrület

Pálinkás József: "A Fidesz fél a választásoktól"

Pálinkás József: "A Fidesz fél a választásoktól"

Beveti a mesterséges intelligenciát a YouTube az egyik hasznos funkciójánál

Beveti a mesterséges intelligenciát a YouTube az egyik hasznos funkciójánál

Rekordot döntött, de otthagyja az Instagramot David Attenborough

Rekordot döntött, de otthagyja az Instagramot David Attenborough

Közép-európai járványkörkép: a második hullám mindenhol durvább, mint a tavaszi

Közép-európai járványkörkép: a második hullám mindenhol durvább, mint a tavaszi

A címlapról ajánljuk