hvg.hu Itthon

Megszereztük Gyárfás vallomását: 2008-ban döbbent rá, hogy Portik mire játszik

A szlovák és a magyar alvilág vele szembeni zsarolására épül az eljárás, amit ellene indítottak – ez áll többek között a Fenyő János megöletésével gyanúsított Gyárfás Tamás vallomásában. A médiavállalkozó állítja: Portik Tamás próbálta beszélgetéseik során folyton Fenyőre terelni a szót, és ő 2008-ban jött rá, hogy ezeket a párbeszédeket rögzíti is. A hvg.hu birtokába jutott 14 oldalas gyanúsítotti vallomásban 25 évre visszamenőleg magyarázza a történtek saját verzióját a sportdiplomata.

hvg.hu Itthon

Videó: Így nyilatkozott Gyárfás ügyvédje a bírósági döntés után

Pénteken lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a Budai Központi Kerületi Bíróság Gyárfás Tamás ellen, akit kedden azzal gyanúsítottak meg, hogy felbujtóként részt vett Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolásában. Gyárfás ügyvédje, Bánáti János a döntés után nyilatkozott.

hvg.hu Itthon

Gyárfás ügyvédje: Ennél rosszabb már nem lehet – videó

Nem nyilatkozott a Gyárfás Tamás háza előtt várakozó újságíróknak csütörtök délután Bánáti János ügyvéd, amikor elhagyta az épületet, de nem is zárkózott el. Útban az autó felé azt mondta: a pénteki bírósági meghallgatás után áll mindenki rendelkezésére, de mint fogalmazott, ennél rosszabb már nem lehet, önmagában szerinte rendkívül nagy eredmény az, hogy nem kerül védence előzetes letartóztatásba. Videó.

Pálmai Erika Itthon

Handó Tünde harca az e-káosszal: bírósági döntések sora dőlhet meg

Törvényi előírás hiányában az Országos Bírósági Hivatal (az OBH) értelmezése és iránymutatása szabályozza az elektronikus kapcsolattartást a budapesti bíróságokon a szabálysértési ügyekben. Csakhogy Handó Tünde hivatalának nem lenne joga a törvényalkotáshoz vagy -értelmezéshez, ez tehát alkotmánysértő – érvelnek ügyvédek, és erre hivatkozva készülnek megtámadni az így született döntéseket.

hvg.hu Itthon

Kiss elállt a perújrafelvételtől is

Még az iratok tanulmányozásának lezárulta előtt Kiss László arról tájékoztatta az ügyvédjét, hogy mégsem kéri a perújrafelvétel megindítását.

Mizsur András Itthon

Milliárdokból épül az állam ügyvédi irodája

Ezentúl egyedileg felkért ügyvédi irodák helyett állami jogtanácsosok képviselnék a magyar államot a perekben – derül ki az Igazságügyi Minisztérium törvénytervezetéből. A hatmilliárd forintból gründölt intézményben dolgozó ügyvédek igen jól keresnének a kormánytisztviselőkhöz képest.

MTI Gazdaság

Védőügyvéd: Még nem tudni, mi a 60 milliárdos hiány oka a Buda-Cash-nél

A Fővárosi Törvényszék szerint jelenleg nem állapítható meg a Buda-Cash ügyében felmerült 60 milliárd forintos hiány oka - közölte Bánáti János, Tölgyesi Péter, a Buda-Cash egykori vezetőjének ügyvédje. A bíróság szerint jelenleg nincs adat arra, hogy a gyanúsítottak jogellenesen eltulajdonították volna a sértett bankoktól a pénzt.

Gyenis Ágnes Vállalkozás

Ráfázhatnak a cégek, ha olcsó könyvelőt választanak

A vállalkozásoknak március 15-éig kell összehangolniuk alapító okiratukat az új Polgári Törvénykönyvvel. Ráfázhatnak azonban, akik e munkával olyan könyvelőirodákat bíznak meg, amelyek a szokásos 50 ezer forint körüli díjnál olcsóbban, vagy akár ingyen is hajlandók elvégezni a szükséges papírmunkát – közölte a hvg.hu-val Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara (MÜK) elnöke.

MTI Itthon

Bánáti: hiányoznak a nyugodt kodifikáció előfeltételei

Szükség van új büntetőeljárási törvényre (Be.), de megalkotása csak szakmailag megalapozott kodifikáció után, az új büntető törvénykönyv (Btk.) jövő nyári hatálybalépését követő tapasztalatok ismeretében lehet időszerű - mondta Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke, büntetőjogász az MTI-nek.

MTI/hvg.hu Itthon

Szoborrongálás: fegyelmit kaphat Dániel Péter az ügyvédi kamarától

A Magyar Ügyvédi Kamara elnöke szerint fegyelmi eljárást indíthatnak Dániel Péter ellen azért, mert vörös festékkel öntötte le Horthy Miklós szobrát Kerekiben. Bánáti János szerint ezt pénteken mondta a Lánchíd Rádiónak. Emlékeztetett, hogy Dániel Pétert az ügyvédi kamara egyszer már elmarasztalta egy másik ügyben, és a visszaesés súlyosbító körülménynek számít.

Csikász Brigitta Itthon

Eszetlen helyett "esetlen szigor" az új Btk.-ban

Az igazságügyi tárca elfogadta a jogvédők tiltakozását és enyhítette az alkalmi drogozók elleni drasztikus rendelkezéseket a Büntető törvénykönyv tervezetében. A szólásszabadságra vonatkozó paragrafusoknál viszont - a strasbourgi emberi jogi bírósággal is vitatkozva - továbbra is ragaszkodik eredeti, szabadságkorlátozó álláspontjához a kormány.

MTI Itthon

Ombudsmani vizsgálat indult az ügyvédségnél

Ombudsmani vizsgálat indult az ügyvédségnél - jelentette be Szabó Máté, az alapvető jogok biztosa Budapesten hétfőn azon a sajtótájékoztatón, melyet Rétvári Bencével, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkárával, Bánáti Jánossal, a Magyar Ügyvédi Kamara elnökével és Kádár András Kristóffal, a Magyar Helsinki Bizottság társelnökével közösen tartott.

1 2
Ez történt: előrelépés a koronavírus elleni oltóanyag ügyében

Ez történt: előrelépés a koronavírus elleni oltóanyag ügyében

A Magyar Orvosi Kamara szerint nem egyszeri juttatásra van szükség

A Magyar Orvosi Kamara szerint nem egyszeri juttatásra van szükség

30 szuperszámítógéppel száll be az Nvidia a koronavírus elleni küzdelembe

30 szuperszámítógéppel száll be az Nvidia a koronavírus elleni küzdelembe

Ezeket az országokat még a koronavírus is messziről elkerüli

Ezeket az országokat még a koronavírus is messziről elkerüli

Chaos lesz az első görög szupersportkocsi neve

Chaos lesz az első görög szupersportkocsi neve

Csökkenőben az új fertőzések száma Olaszországban

Csökkenőben az új fertőzések száma Olaszországban

Szabó Tímea és Jávor Benedek panasszal fordulnak az Európai Bizottsághoz a felhatalmazási törvény miatt

Szabó Tímea és Jávor Benedek panasszal fordulnak az Európai Bizottsághoz a felhatalmazási törvény miatt

A láthatatlan ellenséggel harcoló hősökről énekel noÁr - videó

A láthatatlan ellenséggel harcoló hősökről énekel noÁr - videó

A címlapról ajánljuk