hvg.hu Kult

A svédek nyerték az Eurovíziót, Boggie 20. lett

A svéd Mans Zelmerlöw nyerte Heroes című dalával a 60. Eurovíziós Dalfesztivált. 27 dal közül kellett kiválasztani 2015-ben a legtetszetősebbet Bécsben. A magyar dal is bekerült a döntőbe, Boggie 20. lett a Wars for Nothing című számmal.

MTI Kult

Világhírű tenorokkal koncertezik Conchita Wurst

Conchita Wursttal, az Eurovíziós Dalfesztivál tavalyi győztesével és több fesztiválszereplővel közösen lép fel két világhírű tenor, Plácido Domingo és Juan Diego Flórez a bécsi Állami Operaházban az Eurovíziós Dalfesztivál ideje alatt megrendezett komolyzenei eseményen.

hvg.hu Kult

Conchita Wurst Budapesten koncertezik

Először lép fel hazánkban a tavalyi Eurovíziós Dalfesztivál győztese, Conchita Wurst. Az előadó a Story magazin gáláján lép színpadra.

Lukács Andrea Kult

Adéle és Katy Perry koppintásával is próbálkoznak A Dal versenyzői

Pár hét múlva kezdődik a nagy magyar Eurovízió-válogató. A Dal című műsorban 30 hazai produkció verseng majd a Bécsbe jutásért, ahol Conchita Wurst nyomdokain kell majd májusban megváltani a világot, legalábbis azt a több százmilliós közönséget, mely évről évre figyelemmel kíséri a dalversenyt. Végighallgattuk a magyar nevezőket, elemeztük őket, és van már tippünk, hogy kinek lenne esélye. I. rész.

MTI Kult

Conchita Wurst: "Semmi nem tarthat vissza"

Jelen lesz a januári Golden Globe-gálán Hollywoodban Conchita Wurst osztrák transzvesztita előadó, az idei Eurovíziós Dalfesztivál győztese. Az énekes még új, tavasszal megjelenő albumának felvételeit is elhalasztja a meghívás kedvéért.

Lukács Andrea Kult

Kezdődhet az Eurovíziós láz: megvannak A Dal versenyzői

Jövőre megint lesz A Dal, és az előző évekhez hasonló forgatókönyv szerint választja majd a zsűri az Eurovíziós Dalfesztivál magyar küldöttjét a közönséggel együtt. A harminc versenyző közül tízet hétfőn este bemutattak.

MTI Világ

Conchita Wurstot méltatta az ENSZ főtitkára

Az osztrák transzvesztita előadó egy ENSZ-rendezvényen énekelt. Ban Ki Mun a bécsi rendezvényen arról beszélt, büszkén vezeti a harcot azért, hogy minden ember egyenlő legyen, függetlenül attól, hogy kicsoda vagy kit szeret. Szerinte az énekes "az emberi jogi nevelés lelkesítő pillanatává" változtatta eurovíziós győzelmét.

1 2 3

A címlapról ajánljuk