Lukács Andrea Plázs

Mi lett volna, ha nők játsszák a brazil-németet?

Sikeres nők segítenének a sikerre vágyó nőknek, hogy boldoguljanak a férfivilágban. Egy illusztris mentorcsapattal induló vállalkozás nem olcsóért vállalja, hogy kezelésbe veszi a vezetésre termett nőket, de van egy kis bibi.

MTI-OS Itthon

Hosszú életet kíván Pelczné Gáll Ildikónak az LMP

Ertsey Katalin nyílt vitára hívta ki Pelczné Gáll Ildikót, aki szerint az ő életében már nem fog megoldódni a női politikusok alacsony számának problémája. Az LMP-s szerint a Fidesznél tudatos döntés eredménye, hogy a képviselőjelöltek 95 százaléka férfi, mert "az adott politikai közegben" a választók inkább a férfiakban bíznak.

MTI-OS Itthon

LMP: A macsó kormány elbujdoshat szégyenében

A magyar kormány alacsony szinten képviseltette magát az ENSZ nők helyzetével foglalkozó bizottságának ülésén. Már Szaúd-Arábiában is kétszer annyi a női képviselő, mint Magyarországon – írja Ertsey Katalin.

MTI Gazdaság

"Ez nem az a helyzet, amikor az oroszokkal bármiféle szerződést aláírhatunk"

Az Országgyűlés külügyi és nemzetbiztonsági bizottságának együttes ülésén elhangzottak megerősítik a Lehet Más a Politika (LMP) értékelését az ukrán válságról: Magyarország számára a helyzet nyugodtabb fázisba lépett, de "Krímre Európa már keresztet vetett" - közölte a külügyi bizottság LMP-s alelnöke szerdán Budapesten újságírókkal, hangsúlyozva: ez nem az a helyzet, mikor Oroszországgal bármiféle szerződést aláírhatna Magyarország.

MTI-OS Itthon

Vágó Gábor és Ertsey nem lesz képviselő – megszólalt az LMP

Képviselőjelöltjeinek túlnyomó részéről döntött az LMP hétvégi kongresszusa – Az LMP mind a 106 egyéni választókerületben megtalálta képviselőjelöltjét, akiknek nagy részét a párt hétvégi kongresszusa jóváhagyta. A kongresszus emellett döntött arról, hogy a már megerősített képviselőjelöltek közül kik kerülhetnek az országos lista első 30 helyére – írta közleményben a párt. Arról is írtak, hogy miért nem került a lista első 30 jelöltje közé Vágó Gábor.

hvg.hu/MTI Itthon

Vágó Gábor nem lesz LMP-s képviselőjelölt

Vélhetően nem lesz képviselőjelölt a jövő évi választáson Vágó Gábor, az LMP politikusa - derül ki a párt jelenlegi képviselőjének bejegyzéséből. A párt korábbi tagja, a szintén az LMP-frakcióban dolgozó Erstey Katalin is megerősítette, hogy nem indul a választáson.

hvg.hu Itthon

2015-re tolnák a kötelező óvodáztatás bevezetését

Elfogadták az oktatási bizottságban azt a fideszes módosító javaslatot, amely kitolná a 3 éves kortól kötelező óvoda bevezetésének határidejét – írják LMP-s képviselők. A bizottság döntése persze nem kötelező érvényű a parlamentre.

MTI Itthon

Schiffer is megverné Rogánt

Bár még tart az LMP-ben a következő választásokon induló egyéni jelöltek kiválasztása, a Magyar Nemzet értesülései szerint már eldőlt, hogy Schiffer András Budapest belvárosában méreti meg magát.

MTI Gazdaság

LMP: miért maradt ki az egy év alatt felvehető gyed?

Az LMP többet is támogathatónak tart a kormányzat által csütörtökön bejelentett új családtámogatási formák közül, de az ellenzéki párt nem érti, hogy miért maradt ki az akár egy év alatt felvehető gyedről szóló intézkedés - mondta Ertsey Katalin, a párt országgyűlési képviselője.

MTI-OS Itthon

"A kisgyerekes anyák könnyített kirúgására szavazott a családbarát kormány"

Jelenleg a munkáltatónak csak a rugalmatlan részmunkaidőre vonatkozó kérést kell teljesítenie. Egy törvényjavaslat ezen változtatott volna, kimondva, hogy ha az anyák kérik, olyan munkaidő-beosztásban dolgozhassanak, ami mellett el tudják vinni a gyereküket bölcsődébe. A foglalkoztatási bizottságban azonban a kormánypárti képviselők leszavazták a javaslatot – írta két LMP-s politikus.

MTI Itthon

Az LMP családi napközit indít, a Fidesz nem segít

Családbarát parlamentet szeretne 2014-től az LMP - mondta az ellenzéki párt frakciójának tagja, Ertsey Katalin hétfőn sajtótájékoztatón, ahol azt is bejelentették: az LMP családi napközit indít a képviselők és munkatársaik gyermekeinek.

hvg.hu Itthon

A nyíradonyi fideszes visszavág: "Képviselő hölgyek szándékosan provokálják a kormányzó többséget"

Tasó László fideszes képviselő Facebook-oldalán intézett kiáltványt a képviselőket provokáló ellenzéki képviselőnők ellen. A közleményt időközben leszedték a Facebookról, de az interneten már nyomot hagyott. A nyíradonyi fideszes előzőleg Szél Bernadettnek szólt be a parlamentben, arra téve célzást, hogy ő "ütné" az LMP-s politikust. Tasó tagadja, hogy ő volt az, és bepereli a megszólalásról hírt adó Ertsey Katalint.

MTI Itthon

A Jobbik vissazfizettetné az MSZP-sekkel a munka nélkül felvett fizetést

Az MSZP képviselői kedden jelentették be, hogy újra részt vesznek az Országgyűlés külügyi bizottságának ülésein, ahonnan 2012 novembere óta Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő - zsidó származású képviselők és kormánytagok számbavételéről szóló - kijelentései elleni tiltakozásul maradtak távol.

M. László Ferenc Itthon

Megmenti-e a magyar konyhát a kormány buzgósága?

Mi garantálja, hogy a hazai vásárlók által annyira kedvelt, „magyar termékként”, „hazai specialitásként” reklámozott élelmiszerek egyben jó minőségűek is legyenek? Biztosítja-e a hungarikum védjegy, hogy a karcagi birkapörköltbe első osztályú őrölt paprika kerüljön? A kormány erre törekszik, ám közben közleményháborúban áll az őt bíráló civilekkel. A hazai gasztronómiát megemelő egyesület viszont a maga tanúsítványával volt képes felpörgetni a minőséget garantáló családi gazdaságokat.

hvg.hu Itthon

Bajnai: el a kezekkel Küllői Pétertől!

Szégyenteljes, hogy Schiffer András egy olyan tisztességes embert rágalmaz meg, mint Küllői, pusztán azért, mert a barátomnak mondhatom - írta ki Facebook-oldalára Bajnai Gordon, az Együtt 2014 vezetője, miután a Heti Válaszban közölt Schiffer-interjúban arra utaltak, hogy Küllői annak idején befolyást akart szerezni az LMP-ben.

MTI Itthon

Megszavazták: maradhatnak a családi napközik

Családi napköziben is teljesíthető lesz az óvodáztatási kötelezettség a gyermek hároméves korától - döntött a parlament kedden, egyhangúlag elfogadva az LMP-hez tartozó független képviselők javaslatát a köznevelési törvény módosítására.

1 2 3 4
Péntektől házasodhatnak a melegek Tajvanon, 160-an már meg is tették

Péntektől házasodhatnak a melegek Tajvanon, 160-an már meg is tették

Lepkét is evett a 17 napig őserdőben kóborló hawaii nő

Lepkét is evett a 17 napig őserdőben kóborló hawaii nő

Vasárnap délig lehet mozgóurnát igényelni

Vasárnap délig lehet mozgóurnát igényelni

Felháborodott Tarantino filmjén Polanski felesége

Felháborodott Tarantino filmjén Polanski felesége

Megtalálták az utolsó ismert rabszolgaszállító hajó roncsait

Megtalálták az utolsó ismert rabszolgaszállító hajó roncsait

Heller Ágnes: A változást ne Brüsszeltől várjuk

Heller Ágnes: A változást ne Brüsszeltől várjuk

Laár András taxiban ülve karambolozott, most nem tud gitározni

Laár András taxiban ülve karambolozott, most nem tud gitározni

Betörtek egy amerikai család házába, és kitakarították azt

Betörtek egy amerikai család házába, és kitakarították azt

Elvesztette a Figyelő a "Soros-lista" miatt indult pert

Elvesztette a Figyelő a "Soros-lista" miatt indult pert

Gagyi kamuvideóval próbálja Trump lejáratni ellenfelét

Gagyi kamuvideóval próbálja Trump lejáratni ellenfelét

Fogy a magyar olajtartalék

Fogy a magyar olajtartalék

A címlapról ajánljuk