Lukács Andrea Plázs

Mi lett volna, ha nők játsszák a brazil-németet?

Sikeres nők segítenének a sikerre vágyó nőknek, hogy boldoguljanak a férfivilágban. Egy illusztris mentorcsapattal induló vállalkozás nem olcsóért vállalja, hogy kezelésbe veszi a vezetésre termett nőket, de van egy kis bibi.

MTI-OS Itthon

Hosszú életet kíván Pelczné Gáll Ildikónak az LMP

Ertsey Katalin nyílt vitára hívta ki Pelczné Gáll Ildikót, aki szerint az ő életében már nem fog megoldódni a női politikusok alacsony számának problémája. Az LMP-s szerint a Fidesznél tudatos döntés eredménye, hogy a képviselőjelöltek 95 százaléka férfi, mert "az adott politikai közegben" a választók inkább a férfiakban bíznak.

MTI-OS Itthon

LMP: A macsó kormány elbujdoshat szégyenében

A magyar kormány alacsony szinten képviseltette magát az ENSZ nők helyzetével foglalkozó bizottságának ülésén. Már Szaúd-Arábiában is kétszer annyi a női képviselő, mint Magyarországon – írja Ertsey Katalin.

MTI Gazdaság

"Ez nem az a helyzet, amikor az oroszokkal bármiféle szerződést aláírhatunk"

Az Országgyűlés külügyi és nemzetbiztonsági bizottságának együttes ülésén elhangzottak megerősítik a Lehet Más a Politika (LMP) értékelését az ukrán válságról: Magyarország számára a helyzet nyugodtabb fázisba lépett, de "Krímre Európa már keresztet vetett" - közölte a külügyi bizottság LMP-s alelnöke szerdán Budapesten újságírókkal, hangsúlyozva: ez nem az a helyzet, mikor Oroszországgal bármiféle szerződést aláírhatna Magyarország.

MTI-OS Itthon

Vágó Gábor és Ertsey nem lesz képviselő – megszólalt az LMP

Képviselőjelöltjeinek túlnyomó részéről döntött az LMP hétvégi kongresszusa – Az LMP mind a 106 egyéni választókerületben megtalálta képviselőjelöltjét, akiknek nagy részét a párt hétvégi kongresszusa jóváhagyta. A kongresszus emellett döntött arról, hogy a már megerősített képviselőjelöltek közül kik kerülhetnek az országos lista első 30 helyére – írta közleményben a párt. Arról is írtak, hogy miért nem került a lista első 30 jelöltje közé Vágó Gábor.

hvg.hu/MTI Itthon

Vágó Gábor nem lesz LMP-s képviselőjelölt

Vélhetően nem lesz képviselőjelölt a jövő évi választáson Vágó Gábor, az LMP politikusa - derül ki a párt jelenlegi képviselőjének bejegyzéséből. A párt korábbi tagja, a szintén az LMP-frakcióban dolgozó Erstey Katalin is megerősítette, hogy nem indul a választáson.

hvg.hu Itthon

2015-re tolnák a kötelező óvodáztatás bevezetését

Elfogadták az oktatási bizottságban azt a fideszes módosító javaslatot, amely kitolná a 3 éves kortól kötelező óvoda bevezetésének határidejét – írják LMP-s képviselők. A bizottság döntése persze nem kötelező érvényű a parlamentre.

MTI Itthon

Schiffer is megverné Rogánt

Bár még tart az LMP-ben a következő választásokon induló egyéni jelöltek kiválasztása, a Magyar Nemzet értesülései szerint már eldőlt, hogy Schiffer András Budapest belvárosában méreti meg magát.

MTI Gazdaság

LMP: miért maradt ki az egy év alatt felvehető gyed?

Az LMP többet is támogathatónak tart a kormányzat által csütörtökön bejelentett új családtámogatási formák közül, de az ellenzéki párt nem érti, hogy miért maradt ki az akár egy év alatt felvehető gyedről szóló intézkedés - mondta Ertsey Katalin, a párt országgyűlési képviselője.

MTI-OS Itthon

"A kisgyerekes anyák könnyített kirúgására szavazott a családbarát kormány"

Jelenleg a munkáltatónak csak a rugalmatlan részmunkaidőre vonatkozó kérést kell teljesítenie. Egy törvényjavaslat ezen változtatott volna, kimondva, hogy ha az anyák kérik, olyan munkaidő-beosztásban dolgozhassanak, ami mellett el tudják vinni a gyereküket bölcsődébe. A foglalkoztatási bizottságban azonban a kormánypárti képviselők leszavazták a javaslatot – írta két LMP-s politikus.

MTI Itthon

Az LMP családi napközit indít, a Fidesz nem segít

Családbarát parlamentet szeretne 2014-től az LMP - mondta az ellenzéki párt frakciójának tagja, Ertsey Katalin hétfőn sajtótájékoztatón, ahol azt is bejelentették: az LMP családi napközit indít a képviselők és munkatársaik gyermekeinek.

hvg.hu Itthon

A nyíradonyi fideszes visszavág: "Képviselő hölgyek szándékosan provokálják a kormányzó többséget"

Tasó László fideszes képviselő Facebook-oldalán intézett kiáltványt a képviselőket provokáló ellenzéki képviselőnők ellen. A közleményt időközben leszedték a Facebookról, de az interneten már nyomot hagyott. A nyíradonyi fideszes előzőleg Szél Bernadettnek szólt be a parlamentben, arra téve célzást, hogy ő "ütné" az LMP-s politikust. Tasó tagadja, hogy ő volt az, és bepereli a megszólalásról hírt adó Ertsey Katalint.

MTI Itthon

A Jobbik vissazfizettetné az MSZP-sekkel a munka nélkül felvett fizetést

Az MSZP képviselői kedden jelentették be, hogy újra részt vesznek az Országgyűlés külügyi bizottságának ülésein, ahonnan 2012 novembere óta Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő - zsidó származású képviselők és kormánytagok számbavételéről szóló - kijelentései elleni tiltakozásul maradtak távol.

M. László Ferenc Itthon

Megmenti-e a magyar konyhát a kormány buzgósága?

Mi garantálja, hogy a hazai vásárlók által annyira kedvelt, „magyar termékként”, „hazai specialitásként” reklámozott élelmiszerek egyben jó minőségűek is legyenek? Biztosítja-e a hungarikum védjegy, hogy a karcagi birkapörköltbe első osztályú őrölt paprika kerüljön? A kormány erre törekszik, ám közben közleményháborúban áll az őt bíráló civilekkel. A hazai gasztronómiát megemelő egyesület viszont a maga tanúsítványával volt képes felpörgetni a minőséget garantáló családi gazdaságokat.

hvg.hu Itthon

Bajnai: el a kezekkel Küllői Pétertől!

Szégyenteljes, hogy Schiffer András egy olyan tisztességes embert rágalmaz meg, mint Küllői, pusztán azért, mert a barátomnak mondhatom - írta ki Facebook-oldalára Bajnai Gordon, az Együtt 2014 vezetője, miután a Heti Válaszban közölt Schiffer-interjúban arra utaltak, hogy Küllői annak idején befolyást akart szerezni az LMP-ben.

MTI Itthon

Megszavazták: maradhatnak a családi napközik

Családi napköziben is teljesíthető lesz az óvodáztatási kötelezettség a gyermek hároméves korától - döntött a parlament kedden, egyhangúlag elfogadva az LMP-hez tartozó független képviselők javaslatát a köznevelési törvény módosítására.

1 2 3 4
Az iskolaőrnek jelentkezők több, mint kétharmada nem jutott túl az egészségügyi és pszichológiai vizsgálaton

Az iskolaőrnek jelentkezők több, mint kétharmada nem jutott túl az egészségügyi és pszichológiai vizsgálaton

Meglepő fordulat a Paks mellé tervezett kavicsbánya ügyében

Meglepő fordulat a Paks mellé tervezett kavicsbánya ügyében

Tízből egy nőt érint a baj, de nehéz észrevenni a csokoládécisztákat

Tízből egy nőt érint a baj, de nehéz észrevenni a csokoládécisztákat

Meghalt a zongoraművész, aki egy kézzel is karriert tudott építeni

Meghalt a zongoraművész, aki egy kézzel is karriert tudott építeni

Rossz kipufogó miatt lángolhat Kalifornia

Rossz kipufogó miatt lángolhat Kalifornia

18 embert kellett kimenteni a Balatonból a hétvégén

18 embert kellett kimenteni a Balatonból a hétvégén

Történelmi csúcson az arany ára

Történelmi csúcson az arany ára

Még a Ferrarinak is ritka rossz negyedéve volt

Még a Ferrarinak is ritka rossz negyedéve volt

A címlapról ajánljuk