#Fazekas Sándor

hvg.hu Gazdaság

Botrány Karcagon: Ki tolja el jobban Marcsikát?

Lehetetlen eldönteni, hogy MSZP-s, DK-s, jobbikos vagy fideszes a karcagi sikkasztási ügy. Az is lehet, hogy mindenki benne volt, pártoktól függetlenül – meg az is, hogy senki. A Fidesz vehemensen próbálja eltolni magáról az ügyet, és közben pont egy olyan céget próbál a szocialistákhoz kötni, amire közbeszerzési eredményei alapján nehéz lenne azt mondani, hogy nem kedvelt baloldali cégnek nézték az elmúlt években. De inkább a cég, amelyre a fókusz került a napokban, nőttön-nőtt, akárki is volt hatalmon, milliárdos megbízásokkal hízott nagyra.

hvg.hu Itthon

Blikk: irodát intézett a kun-mediátoros Marcsikának a miniszter

Önkormányzati ingatlanban működött a jogosulatlan pénzügyi tevékenységével milliárdos kárt okozó Kun-Mediátor Kft. Karcagon – írta a Blikk. A lap szerint az akkori polgármester, Fazekas Sándor jelenlegi agrárminiszter az irodabérlet meghosszabbítását javasolta.

MTI Autó

Megépül az ország legnagyobb kerékpáros centruma

Egy közel egymilliárd forintos fejlesztési program részeként Magyarország legnagyobb kerékpáros centruma épül meg október végéig Tiszafüreden – jelentette be a földművelésügyi miniszter a projekt csütörtöki alapkő-letételi ünnepségén, a beruházás helyszínén.

MTI/hvg.hu Itthon

Fazekas Sándor: Jól végezte munkáját a letartóztatott agrárattasé

A földművelésügyi miniszter szerint Kiss Szilárd értékes munkát végzett mint agrárattasé: hivatali idejében jelentősen nőtt a mezőgazdasági kivitel Oroszországba. "Hogy magánemberként milyen tevékenységet folytatott, arra nincs rálátásom" – mondta Fazekas Sándor egy interjúban a letartóztatott attaséról, aki a hírek szerint prostituáltaknak is szerzett vízumot.

hvg.hu Gazdaság

Botrány a Hortobágyon: juhok és marhák tízezrei veszélyben, de a Kehi mindent rendben talált

Hatvan hortobágyi állattartó veszítette el földjét, mert állításuk szerint olyanok nyertek a Hortobágyi Nemzeti Park földhaszonbérleti pályázatán, akik nem is foglalkoznak állattenyésztéssel. Ez azt jelenti, hogy nincs elég legelő és így akár több tízezer juh és szarvasmarha is éhen halhat a tavasszal. Egy éve Orbán Viktor maga járt közbena gazdák ügyében, de a Kehi vizsgálata mindent rendben talált a nyertes pályázatok körül.

hvg.hu Itthon

Egy év múlva már Debrecenben működhet az agrártárca

Újra napirendre kerül a minisztériumok költözése. Hamarosan a kormány elé kerül az az előterjesztés, amely szerint jövőre már Debrecenben működhet a Földművelésügyi Minisztérium – értesült a Magyar Nemzet.

MTI Itthon

Az LMP Fazekast számoltatná el Kiss Szilárd ügyei miatt

Az LMP szerint Fazekas Sándor földművelésügyi miniszternek tisztáznia kell magát a Kiss Szilárd, Magyarország volt moszkvai mezőgazdasági attaséjának ügyében. Az ellenzéki párt kezdeményezi, hogy a minisztert hallgassa meg az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága.

Kele János Itthon

Ózdi segítséggel vernék a Fideszt vasárnap Karcagon

Vasárnap Karcagon tartanak időközi önkormányzati választást. Miután a helyi baloldal gyakorlatilag megsemmisítette önmagát, a masszívan fideszes városnak számító Karcagon a Jobbik szoríthatja meg a kormánypárt jelöltjét. A választás remek alkalom a Jobbik számára, hogy gyakorolja emberarcúságot sugalló újonnan kitalált imázsát. A kampányba ózdi sikeremberüket, Janiczak Dávidot is bevonták. A hvg.hu megnézte, hogyan győzköd egy fideszes fellegvárban a Jobbik.

Máriás Leonárd - Szabó M. István Gazdaság

Egy üzletember, aki sorra hatosokat dob

Az ember, aki mindig jókor volt jó helyen, a „tűzijátékos” Horváth László mostanában a magyar mozdonygyártás felélesztését tűzte zászlajára. A fideszes oligarchaként számon tartott milliárdos szerteágazó cégbirodalmat épített, jó barátságot ápol Varga Mihállyal és Fazekas Sándorral, de feltalálta magát a szocialisták idején is. Mellesleg cégeinél egy olyan könyvvizsgáló dolgozik, amely egy magas rangú adóhatósági vezető férjéé. Horváth most éppen Orbán Viktor kazahsztáni látogatása körül bábáskodik. Az üzleteiről viszont állítja: nincs és soha nem volt bennük semmi politika, csak szerencse és tisztességes emberek.

MTI Gazdaság

Hivatali visszaéléssel vádolja Fazekas Sándort és Illés Zoltánt is az MSZP

Illés Zoltán háromszor írt jelentést a kormánynak, amikor a Hortobágy melletti veszélyes hulladék ügyét Debrecen környéki civilek felvetették, de ezeket Fazekas Sándor levette a napirendről, így nem is tárgyalta a kabinet. Az MSZP szerint hivatali visszaélést követett el a miniszter, és a volt államtitkár is.

Gergely Zsófia Itthon

Parlagfű-gate: 642 milliót ad a kormány, hogy valaki lehajoljon

Megtalálta a Földművelésügyi Minisztérium azokat, akik megváltást hozva a kétmillió allergiásnak „lehajolnak, és tényleg kihúzzák” a gyomnövényt: ők a civilek, beleértve a középiskolásokat vagy a grátisz besegítő polgárőröket. Az áthárított tennivaló mellé a civilek akár 5 millió forintot kaphatnak majd gépekre, ezzel 642 millió forint is elmehet közpénzből fűkaszára és fűnyíróra, miközben nincs garancia arra, hogy parlagfű helyett nem a saját telkét nyírja majd vele egy-egy élelmesebb „civil”. Vagy pénzért a másét.

hvg.hu Itthon

Index: Előzetesben ül az Orbán-kormány egyik moszkvai lobbistája

Letartóztatták a kormány egyik moszkvai lobbistáját, Kiss Szilárdot, aki a moszkvai nagykövetség mezőgazdasági attaséja volt, de a keleti gazdasági kapcsolatokért felelős miniszteri biztosként is tevékenykedett – értesült az Index. A felszámolás alatt álló Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet körüli mutyi miatt került előzetesbe.

hvg.hu Itthon

Parlagfű-gate: a minisztérium sajnálja és minden egyes forintnak utánajár

A Földművelésügyi Tárcánál vizsgálatot rendelt el a tárcavezető, miután megírtuk: többek között cipőtisztító gépet, drága mobiltelefonokat, laptopokat és irodaszereket vettek abból a pénzből, amit az állampolgárok ajánlottak fel adójuk 1 százalékából parlagfű-mentesítésre. Nagy István parlamenti államtitkár kedden közölte: "minden egyes forintnak utána kívánnak menni", és a civil szervezetekkel közösen kívánják kitalálni, miként használják fel a gyérítésre szánt, visszacsoportosított 642 millió forintot.

1
4 5 6 7 8
16
A választásokig szórja a pénzt a kormány, utána jöhet a szigor

A választásokig szórja a pénzt a kormány, utána jöhet a szigor

Újabb telefonmárka akar autógyárrá válni

Újabb telefonmárka akar autógyárrá válni

Lefújtak egy népszerű Harry Potter-kvízt J. K. Rowling transzfóbiájára hivatkozva

Lefújtak egy népszerű Harry Potter-kvízt J. K. Rowling transzfóbiájára hivatkozva

Pert nyert Krekó Péter az Origóval szemben

Pert nyert Krekó Péter az Origóval szemben

Elképesztő szervezői gárdát hozott össze az idei Met-gála

Elképesztő szervezői gárdát hozott össze az idei Met-gála

Kihasznált egy hibát a kriptovaluta-rendszerben, 80 millió tokent csalt össze egy magyar férfi

Kihasznált egy hibát a kriptovaluta-rendszerben, 80 millió tokent csalt össze egy magyar férfi

A korrupciós botrány után jelentős reformokat ígérnek a Golden Globe vezetői

A korrupciós botrány után jelentős reformokat ígérnek a Golden Globe vezetői

Döntöttek: szeptemberben megrendezik az Ünnepi Könyvhetet a Vörösmarty téren

Döntöttek: szeptemberben megrendezik az Ünnepi Könyvhetet a Vörösmarty téren

A címlapról ajánljuk