MTI Világ

Leépítik a francia hadsereg 10 százalékát

A francia hadseregben 2019-ig 24 ezer munkahely szűnik meg, ami 10 százalékos leépítésnek felel meg. A költségvetési nehézségek ellenére Franciaország ugyanakkor megőrizi védelmi politikájának stratégai ágait, nevezetesen a külföldi szerepvállalásokat és a nukleáris elrettentést - derül ki a védelmi politika Fehér Könyvéből, amelyet az illetékes bizottság hétfőn nyújtott adott át Francois Hollande államfőnek.

MTI Világ

Több tízezres tömegtüntetés volt Párizsban

Ismét a melegházasság ellen tüntettek Párizsban. A tüntetők kiemeltették maguk közül a radikálisnak tűnő, gyanús személyeket. Az utóbbi napokban több homofób incidens történt az országban, bár a franciák többsége támogatja a melegek házasságát.

MTI Világ

Megerősítik az amúgy is piros terrorkészültséget Franciaországban

Franciaország teljes szolidaritásáról biztosította kedden Francois Hollande államfő az amerikai népet és hatóságokat a halálos áldozatokkal járó bostoni pokolgépes merénylet kapcsán. Manuel Valls belügyminiszter pedig azonnali hatállyal elrendelte a terrorkészültség jegyében járőröző rendőri egységek megerősítését.

Nagy Gergő Gazdaság

Így taszít válságba egy kormányt az offshore

Komolyan megrengeti a francia kormányt egy offshore-botrány. A francia költségvetési miniszter március végén kénytelen volt lemondani, miután kiderült, hogy euró százezreket rejtegetett évtizedekig egy svájci bankszámlán. Az ügy akkora hullámokat kavar, hogy kormányátalakítást is rebesgetik, emellett pedig a nemrég nyilvánosságra került, rendkívüli mennyiségű nemzetközi offshore-adatbázisban is található legalább 130 francia név, így az ország gazdasági-politikai elitje nem érezheti magát biztonságban.

MTI Világ

Megették a francia elnök tevéjét

Megették azt a tevét, amelyet a helyiek a Maliba érkezett Francois Hollande francia elnöknek adtak ajándékul február 2-i timbuktui látogatásán. A tettes állítólag az a család volt, amelyre az állat őrzését bízták – közölte kedden egy francia védelmi minisztériumi illetékes. A mali hatóságok megígérték, másik tevével kárpótolják a francia elnököt.

MTI Világ

Hollande nem győzte meg a franciákat az értékelésével

Az ellenzék és a sajtó mellett a szakszervezetek sem tartották pénteken meggyőzőnek Francois Hollande-nak a France 2 francia közszolgálati televízióban előző este élőben sugárzott, több mint egyórás interjúját, amelyben a francia elnök elvesztett népszerűsége visszanyerése érdekében a megválasztása óta eltelt tíz hónap válságkezelő gazdaságpolitikai intézkedéseit értékelte.

MTI Világ

Orbán egy varsói egyetemen mond ma beszédet

Varsóban tárgyalnak ma a V4-ek, azaz a visegrádi országok (Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) miniszterelnökei. A találkozón jelen lesz Angela Merkel német kancellár és Francois Hollande francia államfő is.

MTI Világ

Merkellel és Hollande-dal is összefut Orbán

Varsóba utazik szerdán Orbán Viktor kormányfő, és részt vesz a V4-ek, azaz a visegrádi országok (Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) miniszterelnökeinek csúcstalálkozóján, amelyen jelen lesz Angela Merkel német kancellár és Francois Hollande francia államfő is.

MTI Gazdaság

Öt paksnyi lesz a világ legnagyobb atomerőműve

A világ leendő legnagyobb polgári célú atomerőművének megépítéséről és francia harci repülőgépek eladásáról is tárgyalt csütörtökön Francois Hollande francia államfő Manmohan Szingh indiai kormányfővel Újdelhiben.

MTI Világ

"Valószínűtlen győzelmet" aratott Cameron Brüsszelben

Egyértelműen David Cameron brit miniszterelnök "valószínűtlen győzelmeként" értékelik a szombati brit lapok, hogy a brüsszeli EU-csúcson megállapodás született a következő hét év uniós költségvetési keretének csökkentéséről.

Szénási Éva Világ

A harcoknak vége, most jön a neheze Maliban?

Nemzeti és nemzetközi egységet teremtett Francois Hollande francia elnök, amikor egy hónapja megindította Franciaország mali háborúját. A harcok gyors sikereket eredményeztek, de Franciaország mégis magára maradt a konfliktussal, melynek a jelek szerint még messze nincs vége az iszlamisták megfutamításával.

MTI Gazdaság

Hollande óvná a kilengésektől az euró árfolyamát

A francia elnök arra szólította fel az euróövezetet, hogy óvja meg a közös fizetőeszköz árfolyamát az "irracionális" kilengésektől. Francois Hollande kedden Strasbourgban az Európai Parlamentben azt mondta: az euró árfolyamának alakulása aláássa az euróövezet számos országában, így Franciaországban a versenyképesség javítása érdekében megvalósított reformokat.

MTI Gazdaság

Euróövezet: közösen erősítene Merkel és Hollande

Németország és Franciaország közös javaslatokat terjeszt elő májusban az euróövezet megerősítésére - jelentette be kedden Angela Merkel Berlinben. A német kancellár a német-francia minisztertanács ülése után Francois Hollande francia elnökkel tartott sajtótájékoztatón azt ígérte: a versenyképesség javítására és a munkaerő-piaci harmonizációra vonatkozó javaslatok kidolgozásába bevonják a szociális partnereket.

Seprődi-Kiss Árpád Világ

Siker, vagy újabb Indokína: Franciaország háborúzik

Franciaország beszállt a lázadók elleni háborúba Maliban, amivel világpolitikai szerepét erősíti és hagyományos érdekeit védi. A helyi al-Kaida iszlám államot akar építeni ugyanitt. A világ a franciáknak drukkol. Kérdés, hogy sikerül-e stabilizálni az országot, vagy Mali lesz Franciaország újabb Indokínája, egy hosszú, véres és kínos kudarccal végződő "gyarmati" konfliktus.

1
7 8 9 10 11
15
Egy győri fideszes képviselő is elkapta a koronavírust

Egy győri fideszes képviselő is elkapta a koronavírust

Már a foci-Eb helyszínei sem biztosak

Már a foci-Eb helyszínei sem biztosak

Magához tért az olajár, amely a héten már mínuszban is járt

Magához tért az olajár, amely a héten már mínuszban is járt

A törvénytisztelő németek sorra jelentik fel azokat, akik megszegik a járvány elleni szabályokat

A törvénytisztelő németek sorra jelentik fel azokat, akik megszegik a járvány elleni szabályokat

Csak óvatosan a délutáni alvással, ne legyen több 90 percnél

Csak óvatosan a délutáni alvással, ne legyen több 90 percnél

Galambos Lajos felajánlotta a vendégházát az egészségügyi és rendvédelmi dolgozóknak

Galambos Lajos felajánlotta a vendégházát az egészségügyi és rendvédelmi dolgozóknak

Trumpot másodjára is tesztelték, ez is negatív lett

Trumpot másodjára is tesztelték, ez is negatív lett

Az Európai Néppárt 13 tagja kéri, hogy zárják ki a Fideszt

Az Európai Néppárt 13 tagja kéri, hogy zárják ki a Fideszt

A címlapról ajánljuk