#Futó Barnabás

MTI Itthon

Perekkel fenyegetőzik a Szent Imre kórház felfogadott ügyvédje

A vezetés szerint Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban a gyógyító munka továbbra is zavartalanul folyik annak ellenére, hogy a közelmúltban két osztályáról is felmondtak orvosok vagy jelentették be távozási szándékukat. Az intézmény a sajtóban megjelent, a kórházat érintő írások miatt jogi lépéseket tesz, Futó Barnabás ügyvéd "jelentős sérelemdíjakat" emleget.

Szekeres Szabolcs - Baksa Roland Gazdaság

Ismert nevekre bukkantunk a nagy áfacsalási dossziéban

Kiskőrösön a fél város ismeri és tisztában is van azzal, hogy a nemrég kirobbant újabb áfacsalási ügyben ki lehet az egyik főszervező, háza a helyi rendőrkapitányságtól egy saroknyira van. Több közös cége is van vagy volt a családtagoknak Mikóczy Zoltánnal, Overdose most előzetes letartóztatásban ülő gazdájával. Az áfacsalási ügyben érintett egyik gyanúsítottat az a Futó Barnabás védi, akinek pár hónapja még Vida Ildikó NAV-elnök magánszemélyként ügyfele volt.

hvg.hu Itthon

Vida Ildikó emelte a tétet a Goodfriend-ügyben

Egy újabb interjúban az amerikai ügyvivő még konkrétabban nevezte korruptnak a NAV-elnökét Vida Ildikó ügyvédje szerint. Vidáék ezért feljelentéskiegészítést tettek az ügyben, így az ügyészség már többrendbeli rágalmazás miatt nyomoz. Magyar György ügyvéd szerint ugyanakkor mindegy, hogy mi történik, Vidára már úgyis "kiadták a kilövési engedélyt".

hvg.hu Itthon

Vida Ildikó nem perli be Goodfriendet

Vida Ildikó NAV-elnök ügyvédje még gondolkodik, hogy kiket pereljen be az ügyfele kitiltási botrányához kapcsolódó állítások miatt, de André Goodfriend amerikai ügyvivőt nem fogják, bár korábban gondolkodtak erről. Helyette inkább újságokat és politikusokat fognak.

hvg.hu Gazdaság

Futó: Vida Ildikó nem akar amerikai vízumot kérni

A NAV elnöke nem akar az Egyesült Államokba utazni, ezért vízumkérelmet sem nyújt be – ezt mondta Vida Ildikó ügyvédje az ATV Egyenes beszéd című műsorában kedd este. Futó Barnabás azzal kapcsolatban beszélt erről, hogy a NAV-elnök és André Goodfriend amerikai ügyvivő hétfői találkozóján felmerült: egy esetleges vízumeljárással tisztázni lehetne a NAV-elnök ügyét.

hvg.hu Itthon

Átgondolja a NAV elnöke a vízumkérelem beadását

Egyelőre csak gondolkodnak a vízumkérelem beadásán és különböző perek indításán, de az biztos, André Goodfriendet, az amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivőjét nem citálják bíróság elé diplomáciai mentessége miatt – közölte a hvg.hu-val Vida Ildikó jogi képviselője.

hvg.hu Itthon

"Ez az ügy ugyanaz" – "szarozáson" csúszhat el a Közgép

A PM-es, Közgép előtt tavaly tüntető aktivistákat védő Fazekas Tamás ügyvéd szerint ez a per nagyon hasonlít a Tokaj Kereskedőház borát leszarozó Uj Péter ügyéhez, akinek a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága adott igazat. Fazekas az Indexnek elmondta, szerintük az aktivisták nyakában lévő táblák a büntetőjog alsó határát sem karcolták.

Tokfalvi Elek Nyüzsi

Itt a náci, hol a náci?

Nem elég, hogy hosszú évekig Budapest volt a kiérdemesült háborús bűnösök nyugdíjasotthona, most a Fidesz-közeli ügyvéd a nácivadászt akarja levadászni.

Kapcsándi Dóra - Csikász Brigitta Itthon

Retteghetnek az éjjeli betörők az új Btk. miatt

Ha elfogadják a tervezett új Büntető Törvénykönyv szövegét, a jövőben nem vizsgálnák, jogos volt-e az önvédelem, ha az illetőt éjjel, fegyveresen vagy csoportosan támadják meg, akkor sem, ha az önvédelem során a támadó súlyosan megsérül vagy meghal. Korábban számos esetben a sértettet marasztalták el, mert a bíróság szerint nem volt a támadással arányos a védekezés. A hvg.hu által megkérdezett büntetőjogász szerint a szigorúbb szabályozás visszatarthatja a bűnözőket.

hvg.hu Itthon

"Kertész Ákosnak a gyűlöletkeltés volt a célja"

A magyar nemzettel szemben gyűlöletre uszít Kertész Ákos az amerikai Népszavában megjelent írásával – jelentette ki Futó Barnabás ügyvéd a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában.

hvg.hu Itthon

Gubcsi Lajos mindenkit beperel

A Zrínyi Média Kft. felhatalmazást adott dr. Futó Barnabás ügyvédnek, hogy járjon el a kft. nevében, s tegyen büntető feljelentést azokkal szemben, „akik felelnek az MSZP-közleményben, a Magyar Nemzet írásaiban és az Index portálján megjelent rágalmakért” - közölték a honvédelem.hu-n.

Hírszerző/FH Itthon

Laborc miatt nem tudott visszatérni az üzletbe az UD Zrt.?

Összesen kétmillió forint nem vagyoni kártérítést kérnek az UD Zrt. vezetői Laborc Sándortól, a Nemzetbiztonsági Hivatal volt főigazgatójától. A 2008-ban kirobban lehallgatási ügyet követően az UD Zrt. elleni nyomozásokat bűncselekmény hiányában megszüntették. Az UD-sek szerint Laborc Sándor ezt követően tett olyan kijelentéseket, melyekben többször is megsértette a cég jó hírnevét. A keddi tárgyaláson az UD egykori és jelenlegi vezetőjét hallgatták meg tanúként.

hvg.hu Itthon

Nem nyomoznak Laborc Sándor ellen

Bűncselekmény hiányára hivatkozva elutasította a Budapesti Katonai Ügyészség a Laborc Sándor volt NBH-főigazgató ellen az UD Zrt. vezetői által tett feljelentést. Az UD szerint Laborc hamis váddal illette őket.

Megtámadták a Momentum standját Egerben

Megtámadták a Momentum standját Egerben

Kényelmetlenül érzi magát tőle, ezért lemondott fizetéséről a 18 éves holland trónörökös

Kényelmetlenül érzi magát tőle, ezért lemondott fizetéséről a 18 éves holland trónörökös

Az Eb eddigi legnagyobb gólját hozta a holland-ukrán meccs

Az Eb eddigi legnagyobb gólját hozta a holland-ukrán meccs

A dánok csapatkapitánya menthette meg Christian Eriksen életét

A dánok csapatkapitánya menthette meg Christian Eriksen életét

Villamosmegállót zúzott össze egy Audi Kispesten - fotó

Villamosmegállót zúzott össze egy Audi Kispesten - fotó

Minden harmadik felnőtt veszekszik a családjával a gépe, telefonja frissítése miatt

Minden harmadik felnőtt veszekszik a családjával a gépe, telefonja frissítése miatt

Putyin mindenkit eltakarít, hogy csak az álellenzéke maradjon a porondon

Putyin mindenkit eltakarít, hogy csak az álellenzéke maradjon a porondon

Ez az agytréningező app segíthet, hogy egészségesebben étkezzen

Ez az agytréningező app segíthet, hogy egészségesebben étkezzen

A címlapról ajánljuk
Még több hír a VOLKSWAGEN támogatásával