szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A fővárosi intézményben végigsöpört a koronavírus-járvány.

Elrendelték a nyomozást a Pesti úti idősotthon ügyében, ami megalapozott gyanút feltételez – nyilatkozta a HírTv híradójának az otthon károsultjainak jogi képviselője. Futó Barnabás azt kérte, hogy tanúként hallgassák ki Müller Cecília tiszti főorvost és a Bajcsy-Zsilinszky Kórház igazgatóját is. Mivel halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetésről van szó, a nyomozókat az érdekelte, hogy a fenntartó részéről vállalt ellátás hogyan valósult meg – mondta el az ügyvéd.

Futó Barnabás azt közölte erről, hogy az önkormányzati választások után lecsökkent a létszám az intézményben, szerinte az orvoshiány vezetett ahhoz, hogy kiszáradásban elhunyt az ügyfele édesanyja. A riportból az nem derül ki, hogy a nyomozásnak van-e köze a koronavírus-járványhoz, amely végigsöpört a több mint 500 fős intézményben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!