hvg.hu Plázs

"A politika a hazugság művészete, a művészet az igazmondás politikája" - így láttuk 2014-et

Hosszú idő után 2014 volt az első átvészelt év, mely során a nagy ideológiák ütköztetése helyett a kisember szellemi és fizikális túlélése került a középpontba. A tükröt ez alkalommal is idei interjúalanyaink - a teljesség igénye nélkül összeállított - együttese tartja, megmutatva az ország szarkalábbakkal megszórt, alternatív arcát.

MLF Itthon

Gesztit és Katona Kálmánt is futtatták Tarlós kihívójaként

Titokban Katona Kálmán indításáról egyezkedtek a baloldali pártok júliusban egy Gyurcsány Ferenc házában rendezett találkozón. Bár akkor cáfolták, hogy a volt MDF-es politikus neve felmerült volna, most több forrás is megerősítette a hvg.hu-nak. De nemcsak a volt minisztert kérlelték, hanem a volt X-faktoros Geszti Pétert is.

hvg.hu Kult

Egy ifjú gárdista Magyarország feltámadásában hisz - megnyílt az ARC

Gárdista ruhában pózoló kisgyerek „Hiszek Magyarország feltámadásában” feliratú táblával. Krétával körberajzolt országtérkép Russia megjelöléssel. A 7-es buszon kifent kaszával utazó Dózsa-parasztfelkelők. Pénteken 11-kor megnyílt az Ötvenhatosok terén 14. ARC kiállítás. Nézegessen plakátokat, a díjazottak pedig videóban magyarázzák el, mit akartak üzenni a képeikkel.

hvg.hu Plázs

Globális magyar klipet készített Geszti Péter

„Berlin, Párizs, London, hol nem vagyunk otthon? / Menni vagy épp maradni nehéz?” – Geszti egy Sting-szám alapján írta meg a Hungarian in Europe című dalát a kivándorlásról, amelyhez közösségi videoklip készült a kint élők felvételeiből.

hvg.hu Plázs

„Vadidegen emberek fenekét kell kinyalnom, eközben a nagyim csontsoványra fogy”

Bernadett 21 évesen hagyta el az országot, fordulatos kalandok után, ma már boldog, muszlim vallású nő, szabadidejében indonéz-magyar szótárt írt. Katalin nyelvtudás nélkül, családja szétszakadása után indult Londonba, ma már azt kívánja, gyerekei soha nem térjenek vissza Magyarországra. Napokon belül debütál a hvg.hu-n az első magyar közösségi videó, a Hungarian In Europe – a beküldött életutakból szemezgettünk.

hvg.hu Plázs

Gulyáskrémmel és Faludy Györggyel él túl a magyar

A külföldre szakadt magyarok között ki gulyáskrémmel, ki magyar irodalomklasszikussal éli túl a szülőföld hiányát, mások a helyi magyar közösségekből merítenek erőt. Legalábbis ez derül ki azokból a videókból, amikből hamarosan összeáll az ország első közösségi videoklipje.

Tossenberger Adél Kult

Geszti Péter: Ebben az országban most jobb, ha befogod a szádat

Itthon kultúrrasszizmus van, az emberek gettókba zárják magukat, amelyek között nincs átjárás. Magyarország egy fekete lyuk, szellemi "leostobásodás" van, az emberek pedig trollbarlangokban élnek. A pangás időszakában csak a humorérzékünkbe kapaszkodhatunk. Geszti Péter a szentimentális Magyarország-slágertől közel tíz év alatt jutott el addig, hogy a kivándorlásról írjon sírva vigadó dalt. Interjú.

BI Kult

Vundersőn, Gesztiméter, Hajós-összes – a legnagyobb tévés bukták

Egymás után ötlik ki a „jobbnál jobb” műsorterveket a kereskedelmi csatornák, ám a nézők juszt sem bírják megállni, hogy át ne kapcsoljanak egy másik adóra. A Csillag születik ötödik szériáját be sem indítják, de korábban is számos show okozott csalódást. Melyik műsor élt a legrövidebb ideig? Ki az a tévés, aki kizárólag bukott produkciókat vezetett? Összeszedtük a legnagyobb buktákat.

hvg.hu Kult

Ez volt a 2013-as X-faktor legviccesebb pillanata

Abban a pillanatban, amikor kiderült, hogy Danics Dóra nyerte meg az X-faktort, mentora, Geszti Péter megragadta a lányt, és a páros utánozhatatlan szökdécselésbe kezdett. Ilyesmit magyar néző a tehetségkutató során többé nem élhet át, hiszen Geszti Péter kiszáll a show-ból.

hvg.hu Kult

Fura döntés: Geszti Péter szakít az X-Faktorral

Az X-Faktor kétszeres győztes mentora, Geszti Péter az RTL Klub Fókusz című műsorában bejelentette, az idei győzelemmel számára is véget ért a verseny, nem kíván többé mentor lenni.

hvg.hu Kult

Durván beszólt Gesztinek a ByTheWay

Az X-Faktorból kétszer is kieső fiúcsapat szerint a győztes Danics Dóra mentora nem figyel a tehetségre, kizárólag az üzlet érdekli. Geszti felvette a kesztyűt.

Lukács Andrea Kult

Elég a sírós férfiakból: így ért véget az X-faktor

Az X-faktor 2013-as szériájában Danics Dóra állt szemben négy fiúval, akik közül többen is elsírták magukat saját előadásuk közben. A negyedik évad azon kívül, hogy egy nő nyert, túl nagy pillanatokat nem tartogatott, a bulvár és a giccs viszont átvette a hatalmat a műsoron, amivel kitöltötte az RTL Klub a tévénézők egész hétvégéjét.

Ivanyos Judit Élet+Stílus

X-Faktor: Isten hozta az ország legnagyobb hakniképzőjében!

Minden évben újabb adag potenciális popsztárt termel ki az X-Faktor, illetve az éppen aktuális tehetségkutató tévéműsor. Az élmezőnybe kerüléssel a nézettség garantált, ám a gyorsan szerzett hírnév törékenyebb, mint azt képzelnénk. Mi vár az előadókra a tévés szereplést követően? Egyáltalán megéri nyerni? Hány instantsztárt bír el a magyar popipar? Mi lehet az eddigi dobogósok sikermutatója? Megmutatjuk.

hvg.hu Shake

Mitől fiatalodott meg Geszti Péter?

Az X-Faktor mentora, Geszti Péter bioliftinggel próbálja csökkenteni arcán a ráncok számát – írja a Blikk. A műsorvezető előbb nem tagadta, hogy kipróbált ezt-azt, később azonban visszavonta nyilatkozatát.

1 2 3 4 5
drMáriás megörökítette, ahogy Vidnyánszky kiáll az SZFE mellett

drMáriás megörökítette, ahogy Vidnyánszky kiáll az SZFE mellett

Lassan szó szerint ingyen lesz az áram, soha nem volt még ennyire olcsó a napenergia

Lassan szó szerint ingyen lesz az áram, soha nem volt még ennyire olcsó a napenergia

Igen hasznos funkció érkezik a Microsoft Teamsbe: kiszűri a háttérzajokat

Igen hasznos funkció érkezik a Microsoft Teamsbe: kiszűri a háttérzajokat

Ezt a telefonmárkát imádják legjobban az amerikai fiatalok

Ezt a telefonmárkát imádják legjobban az amerikai fiatalok

Fotók jöttek a dusnoki motoros tragédiáról

Fotók jöttek a dusnoki motoros tragédiáról

Csak egy négynapos hétvégénk lesz jövőre

Csak egy négynapos hétvégénk lesz jövőre

Százezreket érintő változás jön a tévézésben, megújul az ingyenes és a fizetős mindigTV

Százezreket érintő változás jön a tévézésben, megújul az ingyenes és a fizetős mindigTV

Így lehet zöld rendszámmal is könnyen parkolási bírságba futni

Így lehet zöld rendszámmal is könnyen parkolási bírságba futni

A címlapról ajánljuk

Már a Horthy-rendszerben elárasztotta Budapestet a kokain

Budapesten is elterjedt az 1920–1930-as években Európa-szerte népszerű kokain. Kokós Lexi kokainkirály pályafutásán át ezt a mozzanatot is feldolgozta cikkünk szerzője, Dezső András, a fehér por máig tartó magyarországi történéseiről szóló, Magyar kóla című könyvében.