#Gyulai Húskombinát

hvg.hu Gazdaság

Haláltusáját vívja az ország egyik legnagyobb húsipari cége

Csődvédelembe menekült az ország egyik legnagyobb, igaz, kevésbé ismert húsipari vállalkozása, a Surjány Hús Kft. Egy olyan magyar cég sorsa forog kockán, amely több mint 600 dolgozót foglalkoztat, de egy éve még 1000 felett volt az alkalmazottainak száma. 21 éve működik, rendre nyereséget termel, és elég furcsa körülmények között roggyant meg. Az állam az elmúlt években több nagy húsipari nagyágyút is kisegített, milliárdokat tolt be a szektorba, az uniós szabályok megkerülésével eltorzította a piaci viszonyokat, de ez a vállalkozás nem kapott segítséget. Sőt, a nehéz helyzetet éppen az okozhatta, hogy hitelkérelme mögül kifaroltatták az állami garanciát. Az a hír járja a piacon, hogy a távolban feltűnik Mészáros Lőrinc.

MTI Vállalkozás

Gyula megvásárolta a Gyulai Húskombinátot

A gyulai önkormányzat 850 millió forintért megvásárolta a felszámolás alatt álló Gyulai Húskombinát eszközeit, valamint a gyulai kolbászok és májas termékek márkavédjegyeit a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft.-től. Az adásvételi szerződést csütörtökön írták alá Gyulán.

MTI Vállalkozás

Elkeltek a Gyulai Húskombinát eszközei

A gyulai önkormányzat 850 millió forintért megvásárolta a felszámolás alatt álló Gyulai Húskombinát eszközeit, valamint a gyulai kolbászok és májas termékek márkavédjegyeit a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit társaságtól. Az adásvételi szerződést csütörtökön írták alá Gyulán.

MTI/Népszabadság Vállalkozás

Megvenné az önkormányzat a Gyulai Húskombinát eszközeit

Vételi ajánlatot tett a felszámolás alatt álló Gyulai Húskombinát vagyonelemeire a helyi önkormányzat, az egyik legrégebbi hazai élelmiszeripari társaság teljes vagyonportfóliójáért - egyben - 860 millió forintot kínált a város - írta a Népszabadság keddi számában.

hvg.hu Nagyítás

Újra füstölik a kolbászt Gyulán - Nagyítás-fotógaléria

Kedden újraindult a termelés a gyulai kolbászgyárban. Bár a Gyulai Húskombinát felszámolás alatt áll, a dolgozókat 114 milliós kölcsönből foglalkoztatja tovább a kolbászüzem újraélesztésére létrehozott Gyulahús Kft., amely az előző gyár termelő eszközeit veszi bérbe. A cég az első üzleti évben több tízmilliós üzleti nyereséget vár, a gyulai kolbászok az üzemvezetők szerint hamarosan visszakerülnek az üzletek polcaira. Fotóink a gyár szárazáru-részlegén készültek.

MTI Vállalkozás

Nagy napjuk lesz a kolbász szerelmeseinek

A Gyulahús Kft. 114 millió forint tagi kölcsönt kapott a tulajdonos önkormányzattól a kolbászgyártás beindításához, a forrásjuttatásról az önkormányzat képviselőtestülete csütörtökön zárt ülésen hozott döntést. A termelés február 4-én indul.

MTI Vállalkozás

Új felszámoló foglalkozik a Gyulai Húskombináttal

A Gyulai Törvényszék hétfőn hivatalból felmentette a Gyulai Húskombinát Zrt. jelenlegi felszámolóját, az állami tulajdonú Hitelintézeti Felszámoló Nonprofit Kft.-t - tájékoztatta Zámbori Tibor, a Gyulai Törvényszék elnökhelyettese az MTI-t.

hvg.hu Gazdaság

Súlyos jogsértés lehet a kormány húsüzem-akciója

Uniós szankció lehet a vége a húsüzemek megmentésének, ugyanis aligha állná ki az állami támogatásoknál alkalmazott EU-s próbát. Amennyiben a kombinátok megmentése üzletileg nem támasztható alá, a döntéshozó önkormányzati képviselők a hanyag kezeléssel játszanak.

MTI Gazdaság

Gyulahús Kft. - céget alapított a gyulai képviselő-testület

Gyulahús Kft. néven megalapította önálló húsipari cégét Gyula város önkormányzata. A cégalapításról szóló előterjesztést a képviselő-testület a szerdai rendkívüli közgyűlésen, zárt ülésen fogadta el - jelentette be sajtótájékoztatón Görgényi Ernő (Fidesz) polgármester.

MTI/Magyar Hírlap Gazdaság

Budai Gyula: nem vonjuk össze a húsüzemeket

A hazai húsipari vállalkozások rendelkeznek saját termékekkel és piacokkal, ezért nem indokolt, hogy az állami-önkormányzati kézbe került társaságok szorosabbra fűzzék az együttműködést - nyilatkozta a Magyar Hírlapnak Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára.

Bod Tamás - Máriás Leonárd Gazdaság

Tovább süllyedő húsgyárakba öntik a milliárdokat

Milliárdokat költ a kormány a nagy húsüzemek megmentésére. A pluszpénz a munkahelyeket átmenetileg megmenti, de tartós megoldást aligha jelent. A cégek ugyanis tovább cipelik az egész ágazatot sújtó problémákat.

MTI Vállalkozás

Gyula céget alapít a húsipar megmentésére

A gyulai önkormányzat önálló társaságot alapít a gyulai húsipar újjászervezésére - mondta Görgényi Ernő polgármester (Fidesz) hétfőn Gyulán a városi képviselő-testület és a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. egyeztető ülését követően.

MTI Gazdaság

Késik a kormány mentőakciója?

Késik a kormányzati mentőakció a Gyulai Húskombinátban a Húsipari Dolgozók Szakszervezete (HDSZ) szerint - közölte a szakszervezet elnöksége nevében Kapuvári József, a HDSZ elnöke kedden az MTI-vel.

MTI Vállalkozás

Orbánék figyelmeztető levelet kaptak Brüsszelből

Emlékeztetőnek nevezett figyelmeztető levelet küldött a magyar kormánynak az Európai Bizottság (EB) mezőgazdasági és vidékfejlesztési főigazgatósága arra hivatkozva, hogy a sajtóból úgy értesült, a kabinet állami támogatást kíván nyújtani a Gyulai Húskombinátnak - írja a Magyar Nemzet szerdán.

MTI Gazdaság

Soron kívül intézkednek Orbánék a Gyulai Húskombinát megmentéséért

Soron kívüli kormányzati intézkedések várhatók a Gyulai Húskombinát megmentésére, az üzem helyzetének rendezésére elkészült egy előterjesztés, amelyet a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) a december 5-i kormányülésre terjeszt be - közölte Budai Gyula csütörtökön Budapesten, miután egyeztetett érintettekkel.

1 2 3
A németek még nem mondtak le a 2032-es olimpiarendezésről

A németek még nem mondtak le a 2032-es olimpiarendezésről

Pénteken sem egyeztek meg, újabb sztrájk jöhet a makói gumigyárban

Pénteken sem egyeztek meg, újabb sztrájk jöhet a makói gumigyárban

Már készül a Nyirő József-film

Már készül a Nyirő József-film

Most a gyerekek mutathatják meg, hogyan képzelik a jövőt

Most a gyerekek mutathatják meg, hogyan képzelik a jövőt

Hétfőtől kötelező az új, jobban értelmezhető energiacímkék használata

Hétfőtől kötelező az új, jobban értelmezhető energiacímkék használata

35 éves a tejes zacskó, amelyet a Balatonnál találtunk

35 éves a tejes zacskó, amelyet a Balatonnál találtunk

Virágba borult fákat ültetnek Angliában a megemlékezés és a remény szimbólumaiként

Virágba borult fákat ültetnek Angliában a megemlékezés és a remény szimbólumaiként

Európai Zöldek: Módszeres a magyar mezőgazdasági mutyi

Európai Zöldek: Módszeres a magyar mezőgazdasági mutyi

A címlapról ajánljuk