MTI Vállalkozás

Megnyílt az állandó IKEA-múzeum

Megnyílt csütörtökön az IKEA első állandó múzeuma. A svéd lakberendezési áruházlánc történetét bemutató kiállítást a Svédország déli részén fekvő kisvárosban, Almhultban hozták létre, az 1958-ban megnyílt első IKEA-áruházban.

MTI Vállalkozás

Az IKEA alapítója lett minden idők legjobb svéd vállalkozója

Ingvar Kamprad, az IKEA alapítója lett minden idők legjobb svéd vállalkozója. Az ezzel járó díjat a Svenska Dagbladet online kiadásának olvasói szavazták meg neki. A 88 éves milliárdos nagyon ritkán jelenik meg a nyilvánosság előtt, de hétfőn Stockholmban kivételt tett a díjátadó miatt.

hvg.hu Vállalkozás

Negyven év után hazaköltözik az Ikea tulaja

Több mint 40 év után visszaköltözik szülőhazájába, Svédországba az Ikea tulajdonosa, Ingvar Kamprad. A világ egyik leggazdagabb embere azért döntött így, mivel közelebb szeretne lakni családjához, illetve régi barátaihoz. A 87 éves Kamprad a négy évtized háromnegyedét Svájcban töltötte, ahová a svédországi magas adók miatt távozott.

hvg.hu Karrier

Távozik az Ikea alapítója

Távozik az Ikea igazgatóságából Ingvar Kamprad, a bútoráruház alapítója, utódjául legkisebb fiát, Mathias Kampradot jelölte - írta az Index a Bloomberg híre alapján.

MTI Gazdaság

Az IKEA-tulaj a leggazdagabb svájci

Továbbra is egy svéd a leggazdagabb svájci, nevezetesen Ingvar Kamprad, az Ikea bútoróriás tulajdonosa. Nettó vagyonát 39 milliárd svájci frankra becsüli a Bilan című svájci magazin.

MTI Gazdaság

A leggazdagabb svájciaknak több a vagyona a GDP-nél

Az idén már ismét gyarapodott Svájcban a leggazdagabbak vagyona, miután a tavalyi válságos évben érzékeny veszteségeket kellett elszenvedniük. Az alpesi ország leggazdagabb lakója immáron az egymást követő kilencedik évben a svéd Ingvar Kamprad, az Ikea alapítója.

hvg.hu Shake

Zokog a világ egyik leggazdagabb embere

„A régi fotelemben ültem és sírtam. Zokogtam, mint egy kisgyerek, mert nagyon bánatos voltam”. - nyilatkozta cége botránya kapcsán az világ egyik legtehetősebb embere. Szomorúsága ellenére kirúgta a vállalattól két régi kollégáját, mert az elvek, azok elvek.


A címlapról ajánljuk