#Kovács Lajos

Bodnár Zsolt Kult

Argo 2: jobb, mint az első rész

Felejthetetlen beszólásból kevesebb, felhőkarcolóból és robbanásból viszont annál több van a 2004-es Argo folytatásában. Az újrahasznosított történetben Balog Tibiék semmivel sem okosabbak, de még az olyan tarantinós karakterek, mint a nindzsaként feltűnő Kulka János vagy a vérszomjas koreai nő sem tudja megállítani őket. Megbotránkoztatásképp cigánymaffiát, magyarokra utazó szlovák hadsereget és egy kis "koronagyalázást" is felvonultat Árpa Attila filmje, ami mindent összevetve végül szórakoztatóbb lett az elődjénél.

MTI Itthon

Felmentették a Főtáv volt vezérét

Bűncselekmény hiányában felmentette a csalással és hűtlen kezeléssel vádolt Kovács Lajost, a Főtáv volt vezérigazgatóját hétfőn kihirdetett elsőfokú határozatában a Fővárosi Törvényszék.

MTI Itthon

A volt Főtáv-vezér felmentését kérte a védője

Bűncselekmény hiányában Kovács Lajos volt Főtáv-vezér felmentését kérte a bíróságtól Papp Gábor, a vádlott védője a csalás és hűtlen kezelés miatt indult büntetőper hétfői tárgyalásán.

Bodnár Zsolt Kult

Kutyát sem érdekli a magyar film, de miért?

Kovács Lajos szerint a magyar film hanyatlása egy érzelmi amputáció, de lát reményt arra, hogy visszaszokjanak a nézők a a mozikba. László Zsolt úgy véli, ehhez a jelen problémáira kellene reflektálnia a magyar filmeknek, ahogy teszi azt Goda Krisztina most készülő Gárda-filmje. Andy Vajna felkérésére kampányfilmet készít Antal Nimród a magyar film népszerűsítésére.

Csikász Brigitta Itthon

Amikor Dr. Csonton kifog a gyilkos

Nehéz helyzetben van az a bíró, akinek úgy kell ítélnie egy emberölési ügyben, hogy a legfőbb bizonyíték, a holttest nincs meg, pedig a gyilkos a nyomozás elején beismerte a tettét. Holttest híján, vagy ha a szakértő nem tudta megállapítani a halál pontos okát, a törvényszék könnyen kénytelen felmenteni a vádlottat. Így kerülhette el a börtönt nemrég az a pár, akik beismerék ugyan, hogy fürdőkádjukban daraboltak fel egy hitelügyintézőt, de a bíró ezt önmagában kevésnek találta ahhoz, hogy gyilkosságért elítélje őket. Cikkünkben egyes bűncselekmények naturalisztikus részleteiről is olvashatnak, ezért azt csak erős idegzetű, 18 éven felülieknek ajánljuk.

MTI / hvg.hu Itthon

Nem volt fegyvertartásija az üllői családirtónak

Engedély nélkül tartott maroklőfegyverrel ölte meg két családtagját, illetve önmagát, valamint sebesítette meg élettársa anyját S. Ferenc hétfőn Üllőn – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kedden a honlapján. Egy rendőrségi szakértő szerint az ehhez hasonló eseteknek van előzményük, a tettesek esetenként évtizedekig is elfojtják dühüket, mielőtt szabadjára engedik.

Csikász Brigitta Itthon

Gazdasági nehézség és hidegfront is növelheti a gyilkosságok számát

Hét nap alatt négy gyilkosságot követtek el Magyarországon. Szeptember végéig 179 emberölés történt, míg tavaly összesen 142 gyilkosság ügyében nyomoztak. Kovács Lajos volt nyomozó szerint nem most követnek el sok gyilkosságot, hanem az elmúlt években volt kevesebb ilyen bűnügy. Bilkei Pál kriminálpszichológus pedig úgy véli, a gyilkosságok „összetorlódásában” a szélsőséges időjárásnak, a hidegfrontnak is szerepe van.

Dezső András Itthon

Egy lépésre voltunk a Fenyő-gyilkosság felbujtójától – sztárnyomozó a döglött ügyekről

Jól bizonyítható, hogy kinek és miért állt érdekében megölni Fenyő János médiavállalkozót, ezért ha sikerül a végrehajtói kör ellen is megfelelő bizonyítékokat összegyűjteniük a nyomozóknak, megoldódhat a több mint egy évtizede történt bűnügy – egyebek mellett erről is beszélt a hvg.hu-nak adott interjújában Kovács Lajos nyugalmazott rendőr ezredes. A Nemzeti Nyomozó Irodán belül működő „döglött ügyek” osztályának egykori vezetőjét a Fenyő-ügy mellett a gyanús eltűnésekről, a Bándy-gyilkosságról és a kilencvenes évek alvilági leszámolásairól is faggattuk.

MTI Itthon

Kovács Lajos: tettestársa lehetett Bándy Kata gyilkosának

Akár további nőket is megerőszakolhatott, illetve megölhetett volna a Bándy Kata meggyilkolásával gyanúsított P. László, ha nem fogták volna el alig pár nappal a brutális bűncselekmény után – mondta a 26 éves férfi "elkövetési módszere" és jellemvonásai alapján a pécsi gyilkosság felgöngyölítésébe szakértőként bevont Kovács Lajos nyugalmazott ezredes kedden, aki szerint elképzelhető, hogy a gyanúsított nem egyedül követte el a bűncselekményt.

Csikász Brigitta Itthon

Bándy Kata meggyilkolása: kizárható a szerelemféltés?

Nyomravezetői díjat tűzött ki a rendőrség a pécsi rendőrségi pszichológus nő, Bándy Kata gyilkosának megtalálására. Egy volt rendőr szerint ez azt jelentheti, hogy kevés olyan nyom és információ áll a rendőrök rendelkezésére, amelyen elindulhatnának. Négy évvel ezelőtt a kiskunlacházi fiatal lány gyilkosának megtalálása hónapokig tartott.

MTI Itthon

Pénzmosással gyanúsítják a Főtáv volt vezérigazgatóját

A csalás és a hűtlen kezelés mellett nagy értékű pénzmosás gyanúja is felmerül a Főtáv Zrt. volt vezérigazgatója, Kovács Lajos és hét társának ügyében - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője szerdán.

hvg.hu Itthon

Szabadon engedték a Főtáv vezérét

Szabadlábra helyezték a Főtáv Zrt. idén július 23-tól előzetes letartóztatásban levő vezérigazgatóját, Kovács Lajost – tudta meg a hvg.hu. Értesüléseink szerint a személyi szabadságot a legsúlyosabban korlátozó előzetes letartóztatást lakhelyelhagyási tilalomra változtatta a bíró.

Csikász Brigitta Itthon

A Főtáv a Villamos Műveket is feljelentette

Előzetes letartóztatásba való kerülése előtt több milliárd forintos kárt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények gyanúja miatt tett feljelentést a Budapesti Rendőr-főkapitányságon Kovács Lajos, a Főtáv Zrt. vezérigazgatója – tudta meg a hvg.hu. A kifogásolt ügyek, amelyek még a kinevezése előtt történtek, érintik a Kocsis István vezette Magyar Villamos Művek Zrt.-t, illetve a korrupciós botrányba keveredett HM EI Zrt.-t is.

hvg.hu Itthon

Összevisszaság a Főtáv-ügyben

Nem tudni, hűtlen kezeléssel vagy csalással gyanúsítja-e a nyomozó hatóság az előzetes letartóztatásban lévő Főtáv-vezérigazgatót, Kovács Lajost. A hvg.hu értesülései szerint ugyanis a vezérigazgatót az előbbiért vették őrizetbe, és az utóbbiért helyezték előzetesbe. Az is érdekes, hogy míg Kovácsot sietősen rács mögé dugták, addig a rendőrök nem foglalkoztak azzal a hat feljelentéssel, amelyet Kovács kétmilliárd forintos hűtlen kezelés gyanúja miatt tett meg.

hvg.hu Itthon

Több nyomozó karrierjét is derékba törte a móri fiaskó

A Népszabadság információi szerint a 2002-ben nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablás tetteseinek elfogására indított nyomozás kudarca több rendőrtiszt karrierjét is derékba törte, közülük többen le is szereltek, ám az ügyről egyelőre mindenki hallgat.

1 2
Lefotózták Madridban a dubaji emír lányát, akit korábban kommandósok cipeltek haza, amiért világot akart látni

Lefotózták Madridban a dubaji emír lányát, akit korábban kommandósok cipeltek haza, amiért világot akart látni

Koltai Róbert: A kaposvári színházból már a portás is Kossuth-díjas, csak én nem

Koltai Róbert: A kaposvári színházból már a portás is Kossuth-díjas, csak én nem

Egy biztos kieső, három nagy csata – este újabb továbbjutókat ünnepelhetünk az Eb-n

Egy biztos kieső, három nagy csata – este újabb továbbjutókat ünnepelhetünk az Eb-n

7 gyakori hiba a holmijaink szelektálásakor - Viszkok Fruzsi tanácsai

7 gyakori hiba a holmijaink szelektálásakor - Viszkok Fruzsi tanácsai

Olyan furcsa galaxist talált a Hubble, hogy a tudósok sem értik, mi történhet odaát

Olyan furcsa galaxist talált a Hubble, hogy a tudósok sem értik, mi történhet odaát

Majdnem két tucatnyian nyertek százezreket

Majdnem két tucatnyian nyertek százezreket

Tizenötféle abroncs szerepelt az idei magyar nyárigumi-teszten

Tizenötféle abroncs szerepelt az idei magyar nyárigumi-teszten

Ákos keze alól került ki az Eucharisztikus Kongresszus himnusza

Ákos keze alól került ki az Eucharisztikus Kongresszus himnusza

A címlapról ajánljuk
Még több hír a VOLKSWAGEN támogatásával