#Matolcsy-csomag

hvg.hu Gazdaság

Matolcsy újabb megszorításokat jelentett be

Újabb hét pontból álló egyenlegjavító csomagot jelentett be szerdán Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter az EU túlzottdeficit-eljárásának felfüggesztése érdekében. Többek között nem felezik meg a bankadót 2013-ban, duplájára emelkedik a tranzakciós adó, változik az iparűzési adó alapjának számítása is és bevezetik a közműadót, amelyet döntően a külföldi tulajdonú szolgáltatók fizetnek majd. Emelkedik a cafeteria-elemeket terhelő egészségügyi hozzájárulás.

hvg.hu Gazdaság

Matolcsy bejelentésre készül

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a túlzottdeficit-eljárással kapcsolatos lépésekről tesz bejelentést ma 10 órakor - közölte a Miniszterelnökség. Az Origo szerint újabb megszorító intézkedéseket jelenthetnek be, mert Brüsszel szerint a kormány túlbecsülte legutóbbi csomagjának várható eredményeit.

MTI Világ

FT-blog: Matolcsy nem tudja bolonddá tenni az elemzőket

A kormányzati várakozások szerint a magyar gazdaság jövőre túlteljesíti az Európai Unió várakozásait, megvan a terv az alsó középosztálybeliek megsegítésére - a baj csak az, hogy ezek a várakozások nagyon gyakran igen derűlátók - áll a Financial Times felzárkózó térségi blogrovatában (beyondbrics).

hvg.hu Itthon

Ferge Zsuzsa: nem ismerik a szegénységet a Matolcsy-csomag dicsérői

Ferge Zsuzsa szerint a legutóbbi utolsó Matolcsy-csomagot dicsérő szakértőknek fogalmuk sincs arról, hogy a társadalmi hatásokat illetően miről beszélnek, mert fogalmuk nincs arról, hogy mit jelent a szegénység. A szociológus a Népszabadságnak adott interjúban arról is beszélt, hogy itthon körülbelül 300 ezer ember van, akinek nincs munkája és ellátást sem kap. Rejtély, hogy ők miből élnek – mondta.

Máriás Leonárd Gazdaság

Nyugdíj vagy fizetés: a 62 év alattiakra lőnek Matolcsyék

Az eddigi információkkal ellentétben a 62 év alatti, nyugdíjszerű ellátásban részesülő közszférában dolgozóknak kell választaniuk, hogy nyugdíjat kapjanak vagy bért. A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint az intézkedés 22 ezer munkavállalót érinthet, nekik inkább a nyugdíjbavonulás érheti meg jobban.

MTI Gazdaság

Nicsak! Ők mentesülnek a megszorítások alól

A tárcáknak ma kell számot adniuk arról, hogyan gazdálkodják ki a megszorításokból rájuk eső 50 milliárd forintos részt. Az emberi erőforrás tárcának 17 milliárdot, a Miniszterelnökségnek 855 milliót kell megspórolnia.

hvg.hu Gazdaság

Eü-dolgozók kapnak felmentést a Matolcsy-csomag alól

Balog Zoltán miniszter egy cetliről értesült arról a kormányzati szándékról, hogy a közszférában dolgozók nem kaphatnak egyszerre fizetést és nyugdíjat, az egészségügyi államtitkárság közlése szerint azonban ez a beteg mellett dolgozó orvosokra és ápolókra nem vonatkozik majd - írja a Népszabadság.

MTI Itthon

Hoffmann tárgyalni hívta a dühös tanárokat

Az oktatási államtitkárság tárgyalást kezdeményezett a pedagógus szakszervezetek vezetőivel a köznevelési rendszer átalakításával kapcsolatos aktuális kérdésekről - közölte az államtitkárság kedden.

Nagy Gergő Gazdaság

"Csak a pénztárgépbe be ne üsd!"

Míg a kormány a gazdaság fehérítése érdekében az ország valamennyi pénztárgépét összekötné az adóhivatallal, addig a kiskereskedelmi csalások többsége nem is a blokkolásnál keletkezik. Épp az a lényeg, hogy az árbevétel egyáltalán ne kerüljön be a gépbe.

hvg.hu Itthon

Kossuth tér 1-3. - Lassan fordul rá a Matolcsy-csomagra a parlament

Már hétfőn megkezdi a segélyplafon ötletének népszerűsítését a kormány, igaz, még csak egy kormánypárti interpelláció formájában. Hosszú szünet után elfogadhatják az új hulladéktörvényt, és lehet, hogy mégsem lesz olyan brutális a cigaretta árának emelése. A parlament várhatóan megválasztja a nyár végén lemondott zöldombudsman utódját is.

MTI Gazdaság

Megmondja az NGM, miért is jó Matolcsy ötlete

A tényleges forgalmat, annak időbeli eloszlását könnyen áttekinthetővé, ellenőrizhetővé teszi a pénztárgépek és az adóhivatal közötti online kapcsolat - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken az MTI kérdésére.

hvg.hu Gazdaság

"Hazug porhintés" - szakszervezetek a Matolcsy-csomagról

Érthetetlen és ebben a formájában elfogadhatatlan a Matolcsy György által pénteken bejelentett egyenlegjavító intézkedéscsomag - közölte a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF), amely közleményében "hazug porhintésnek" nevezte azt, hogy a kormány szerint nem a munkavállalók fizetik majd meg az intézkedések árát.

MTI Gazdaság

Megszólalt az EU Matolcsy csomagjáról - egy dolgot máris dicsérnek

Az Európai Bizottság szóvivője üdvözölte Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter pénteki bejelentését arról, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kikerül a tranzakciós illeték hatálya alól. Az EU/IMF-tárgyalások kapcsán pedig elmondta: a Bizottság még csütörtökön válaszolt a magyar kormány korábbi levelére, így most "a magyar félen a sor".

hvg.hu Gazdaság

Elemzők: jó irány a Matolcsy-csomag

Megalapozottak a bejelentett kiadáscsökkentő intézkedések, a bevételnövelő pontok között azonban akadnak bizonytalanabb elemek. A választókra viszont igyekezett nem több terhet rakni a kormányzat, minden bizonnyal gondolva a politikai kockázatokra. Így összegezhetőek az első elemzői reakciók a péntek reggel bejelentett Matolcsy-csomagra.

MTI / hvg.hu Gazdaság

Felrántotta a forintot Matolcsy bejelentése

Gyorsan erősödni kezdett a forint árfolyama péntek reggel Matolcsy György új intézkedéscsomagról szóló bejelentésének hatására. Az eurót fél tízkor 282,10 forinton jegyezték a bankközi deviza kereskedelemben szemben az éjszaka folyamán tartott 284,70 forint körüli jegyzéssel.

hvg.hu Gazdaság

Itt a csomag: drágul a készpénzfelvétel, jön a segélyplafon

Hétpontos, közel 400 milliárdos intézkedéscsomagot jelentett be Matolcsy György. Ebben többek között bevezetik a segélyplafont, elhalasztják a tanárok béremelését, és felemelik a készpénzfelvétel utáni tranzakciós adót. Mindez azért kell, hogy az unió felfüggessze a túlzottdeficit-eljárást.

1 2 3 4 5 6 7
Belenyúlna a vállalati hitelezésbe az állam

Belenyúlna a vállalati hitelezésbe az állam

Visszatérés az irodai életbe: mi lesz az otthoni munkával és a maszkkal?

Visszatérés az irodai életbe: mi lesz az otthoni munkával és a maszkkal?

EMA-vezető: Az AstraZeneca oltásával minden korosztály nyer

EMA-vezető: Az AstraZeneca oltásával minden korosztály nyer

A levegőbe beszélt Orbán az adóvisszatérítéssel, vagy a zsebében tudhatja pénzt?

A levegőbe beszélt Orbán az adóvisszatérítéssel, vagy a zsebében tudhatja pénzt?

Tűz ütött ki egy budapesti börtönben

Tűz ütött ki egy budapesti börtönben

Ma kezdődnek a szóbeli érettségik, igaz, idén ez nem sok diákot érint

Ma kezdődnek a szóbeli érettségik, igaz, idén ez nem sok diákot érint

Telex: A Jobbik megszavazza a melegellenes törvénycsomagot

Telex: A Jobbik megszavazza a melegellenes törvénycsomagot

Koronavírus: 10 halott, 57 új fertőzött

Koronavírus: 10 halott, 57 új fertőzött

A címlapról ajánljuk
Még több hír a VOLKSWAGEN támogatásával