#Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

MTI Gazdaság

Feketelistát tesz közzé hétvégén az NFÜ

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség hétvégén nyilvánosságra hozza azoknak a cégeknek a listáját, amelyek harmadik felszólításra sem vették át az új és átfogóbb tartalmú átláthatósági nyilatkozatot, és ezzel nem tettek eleget a támogatási szerződésben foglalt nyilatkozattételi, adatszolgáltatási kötelezettségüknek – közölték hétfőn.

hvg.hu Gazdaság

Vállalkozókat szívatott meg az NFÜ

Két hónappal a lezárása után változtatott a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség egy pályázat feltételein. Arra hivatkoznak, hogy túl sok a jelentkező, ezért a kijelölt keretet, majdnem 600 millió forintot vállalkozók helyett inkább közcélú intézmények kapják. Akik jó pályázatot adtak be, azoknak azt ígérték, hogy várólistára teszik őket, és ha lesz valahonnan pénz, abból majd adnak nekik – derül ki a 444.hu cikkéből.

hvg.hu Gazdaság

Elindult az offshore-vadászat: íme, erre kíváncsi az NFÜ

Elkezdte kiküldeni a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) azokat a leveleket, amelyben arra kíváncsiak, hogy kik az uniós pályázaton nyertes társaságok tulajdonosai – írta az Origo. A nyolcoldalas nyilatkozatot nyolc napon belül kell visszaküldeni.

MTI Gazdaság

Magyarország elbukhat 600 milliárdot

Sürgős akciótervet dolgoz ki és tárgyal meg várhatóan szerdai ülésén a kormány a 2007-2013-as uniós időszak forrásvesztésének megelőzésére, miután az EU az időszak 15 magyar operatív programjából 13-at egyelőre nem finanszíroz – jelentette be Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, aki az NFÜ vezetését augusztus 1-je óta kormánybiztosként látja el.

Nagy Gergő Gazdaság

Orbán nagy átalakítási tervét legyűrte Brüsszel és a józan ész

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, melynek korábban a kormány elvileg sokkal kevesebb szerepet szánt, továbbra is az uniós pénzek becsatornázója marad, ám a pályázati rendszer végrehajtó szervei a minisztériumokhoz kerülnek. Az uniós fejlesztéspolitika szálai Lázár János, a Miniszterelnökség államtitkára kezében futnak össze.

hvg.hu Gazdaság

Index: mégis lesz NFÜ és Lázárékhoz kerül

A hétfői kormányülésen teljesen átírták az uniós pénzek elosztását végző intézményrendszer átalakítási terveit. A korábbi tervekkel ellentétben mégis megmarad a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, de az irányítás a fejlesztési tárca helyett a Miniszterelnökséghez kerül – értesült az Index.

MTI Itthon

Az Inter Media nyerte az NFÜ médiatenderét

Öt ajánlattevő közül az I.M.G. Inter Media Group Kft. nyerte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség médiavásárlásra és a hozzá kapcsolódó médiaügynökségi feladatok ellátására kiírt nyílt közbeszerzését, amelynek a keretösszege 953 millió forint - az eredmény a szerdai Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

MTI Itthon

Lemond az NFÜ elnöke

Saját kezdeményezésére – közös megegyezéssel – április 30-i hatállyal lemond tisztségéről Petykó Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnöke, aki 2010 júniusától töltötte be tisztségét. A lemondást Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter elfogadta – közölte az NFÜ hétfőn.

hvg.hu Vállalkozás

Itt a Jeremie 3, tíz nap van a pályázat beadására

Megjelent az Új Széchenyi Kockázati Tőkeprogramok Közös Növekedési Alap Alprogramja, aminek célja a növekedési életszakaszban lévő, Magyarország területén, nem a közép-magyarországi régióban székhellyel, illetve Magyarország kivételével az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarország területén, nem a közép-magyarországi régióban fiókteleppel rendelkező mikro- és kisvállalkozások tőkehelyzetének javítása. Az összesen 12 milliárdos pályázat beadására 10, azaz tíz napot hagyott a kormányzat.

Népszabadság Itthon

Ez a munka ad 16 ezer forintos óradíjat

Összesen 16 ezer 700 forintos óradíjjal keres közbeszerzési jogban jártas tanácsadót a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség. A sikeres pályázó nettó 1 milliárd 23 millió forintot kapna 66 ezer munkaóráért – írja a Népszabadság. A lap emlékeztet, hogy tavaly a havi bruttó átlagbér 223 ezer forint volt, a minimálbér pedig 2013-ban 98 ezer forint.

hvg.hu Gazdaság

Seszták-ügy: Demjánhoz és ciprusi üzletemberekhez vezetnek a szálak

Demján Sándor üzlettársa, Nyúl Sándor, ciprusi üzletemberek, valamint Leisztinger Tamás üzlettársa, Albrecht Ottó is megtalálható azoknak a friss alapítású cégeknek a hátterében, amelyek nemrég 12,5 milliárd forintot nyertek a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) egyik pályázatán - írja az Átlátszó.

MTI Itthon

Seszták-ügy: cáfolja az offshore-vádakat az NFÜ

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) napokban vitatott pályázatán nyertes vállalkozások egyike sem offshore cég, a tulajdonosi struktúra teljes egészében megfelel a pályázati követelményeknek - közölte a projektgazda EQNet Zrt. szerdán az MTI-vel.

MTI Itthon

MSZP: Seszták Miklós mondjon le

Az MSZP felszólítja Seszták Miklóst, hogy vagy "adjon hitelt érdemlő" magyarázatot a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) pályázatai kapcsán felmerült kérdésekre, vagy mondjon le.

hvg.hu Itthon

Orbán a túlzott magabiztosságtól óvta a Fideszt a gyulai tréningen

Bár lesújtó véleménye volt a szétesett ellenzékről, óvta az elbizakodástól a kormánypárti képviselőket Orbán Viktor a Fidesz és a KDNP gyulai zárt frakcióülésén. Értesüléseink szerint a miniszterelnök-pártelnök külön kitért az uniós pénzeket kezelő hazai rendszer hiányosságaira, a fejlesztési ügynökség túl nagy önállóságára vezetve vissza a pályázati pénzek kifizetésének megcsúszását. Forrásaink szerint a laza miniszterelnök „csapatépítő tréninget” tartott az övéinek.

hvg.hu Vállalkozás

A vágtató közép-ázsiai országok lehetnének a kkv-k célpontjai?

Hozzánk, vagy az EU átlagához képest is két-háromszor nagyobb növekedési rátával kecsegtetnek Közép-Ázsia országai. Eddig ismert piacainkon a kereslet stagnál, ezért a magyar kkv-k fejlődéséhez kulcsfontosságú lenne új exportpiacok feltárása. Az ehhez segítséget nyújtó pályázat kerete lassan kimerül, ennek újbóli kiírását szorgalmazza a Creative Expert Consulting tanácsadócég.

1 2 3
Önállóan készül 2022-re Szanyiék pártja

Önállóan készül 2022-re Szanyiék pártja

Német kutatók elérték, hogy újra járni tudjanak a bénult egerek

Német kutatók elérték, hogy újra járni tudjanak a bénult egerek

Ideiglenes engedélyt kapott az AstraZeneca és a Szputnyik oltóanyaga, de még mindkettőre várni kell

Ideiglenes engedélyt kapott az AstraZeneca és a Szputnyik oltóanyaga, de még mindkettőre várni kell

Az oroszok Facebook-hirdetésben promózzák, hogy itthon engedélyezték a Szputnyik-vakcinát

Az oroszok Facebook-hirdetésben promózzák, hogy itthon engedélyezték a Szputnyik-vakcinát

Hazai pálya: Mit keresett Sobri Jóska ott, túl a kidőlt fán? (videó)

Hazai pálya: Mit keresett Sobri Jóska ott, túl a kidőlt fán? (videó)

Nagy reményeket fűz az EU Bidenhez, de semmi sem lesz már a régi

Nagy reményeket fűz az EU Bidenhez, de semmi sem lesz már a régi

Óriási bálnatetemet vontattak Nápolyba

Óriási bálnatetemet vontattak Nápolyba

Szövet borítja és egy kis ventilátor is van az Apple fejlesztés alatt álló VR-szemüvegében

Szövet borítja és egy kis ventilátor is van az Apple fejlesztés alatt álló VR-szemüvegében

A címlapról ajánljuk