MTI Tech

Az oroszok csatlakoztak a Nemzetközi Űrállomáshoz

A Bajkonurból szerdán elindult Szojuz TMA-20 űrhajó pénteken este az előre kijelölt időpontban, közép-európai idő szerint 21.12-kor első próbálkozásra, automatikus üzemmódban csatlakozott a Nemzetközi Űrállomáshoz (ISS).

MTI Tech

"Elveszett", de megkerült a Nemzetközi Űrállomás

Több órán át nem volt kapcsolat a Moszkva melletti Földi Repülésirányító Központ (CUP) és a Nemzetközi Űrállomás (ISS), valamint a CUP és a szerdán este Bajkonurból három űrhajóssal elindult Szojuz TMA-20 űrhajó között, de a kapcsolat később helyreállt - közölte egy űrkutatási forrás az Interfax orosz hírügynökséggel.

MTI Tech

Elindult a Szojuz TMA-20 a Nemzetközi Űrállomásra

A Szojuz TMA-20 űrhajó szerdán Bajkonurból közép-európai idő szerint 20.09-kor elindult a Nemzetközi Űrállomásra (ISS), fedélzetén Dmitrij Kondratyev orosz parancsnokkal, Catherine Coleman amerikai űrhajósnővel és Paolo Nespoli olasz űrhajóssal.

hvg.hu Tech

Több mint negyed évszázad után fejezi be pályáját a Discovery űrsikló

Bár szerdai indulását a számítógép meghibásodása miatt elhalasztották, ha végre sikerül a kilövés, a Discovery utolsó útján az ISS nemzetközi űrállomás amerikai részlegének végső darabját szállítja le. A NASA űrsikló-flottájának legöregebb tagjának élettörténetéből erre az alkalomra összegyűjtöttük a legérdekesebb pillanatokat.

hvg.hu Tech

Rakétából készült bográcsban rotyog a bajkonuri pörkölt

A november 2-án induló 7. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm-fesztiválon mutatják be a Space Tourists című alkotást, amely egyszerre mesél a kommercializálódó űriparról és a rakéták árnyékában élő, csaknem elfeledett emberekről. Sztalker és Solaris rajongóknak egyenesen kötelező a svájci dokumentumfilm megtekintése.

MTI Tech

Majdnem ütközött a Nemzetközi Űrállomás

A Nemzetközi Űrállomás kedden az eddiginél 700 méterrel magasabb Föld körüli pályára emelkedett, hogy elkerülje az ütközést egy ismeretlen eredetű űrhulladék-darabbal.

MTI Tech

Öt hónapos küldetésre indult három űrhajós

Két orosz és egy amerikai űrhajóssal az utasterében elindult péntek hajnalban a kazahsztáni Bajkonurból a Szojuz TMA-01M típusú orosz űrhajó a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) - jelentették orosz televíziók.

MTI Tech

Nem lesz Oroszország hőse a fél évet az űrben töltő Szurajev

Makszim Szurajev űrhajós nem kapja meg az Oroszország hőse kitüntetést: noha az űrhajósokat felkészítő központ kétszer is felterjesztette, a védelmi minisztérium mindkét esetben elutasította a javaslatot azzal az indoklással, hogy nem eléggé megalapozott.

MTI Tech

Pályát változtatott a Nemzetközi Űrállomás

Sikeres pályakorrekcióval 2,2 kilométerrel megemelték a Nemzetközi Űrállomás (ISS) repülési magasságát - közölte csütörtökön a Moszkva melletti irányító központ egyik illetékese.

1
4 5 6 7 8 9 10

A címlapról ajánljuk