MTI Itthon

Nagyon legyen óvatos, csupa veszélyt rejt a nyár!

Nyaraláskor elsősorban a viharok és a kerti sütés-főzés következtében kialakult kisebb tüzek jelentenek veszélyt, a táborban jellemzően kisebb balesetek fordulnak elő, a fesztiválokon pedig a legnagyobb kockázatot a nagy tömeg és a bódult emberek jelentik.

MTI Autó

Kigyulladt reggel egy kisteherautó az M3-as autópályán

Lángra kapott egy kisteherautó az M3-as autópályán Mezőcsát közelében, a főváros felé vezető oldal 160-as kilométerénél, a leállósávban – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) csütörtökön reggel.

MTI Gazdaság

Bruttó 360 ezerért toboroz kéményseprőket a katasztrófavédelem

Április 15-ig várja a kéményseprő szakmunkás- vagy mestervizsgával rendelkező szakemberek jelentkezését az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). A szakemberek júliustól "biztos állásban biztos fizetésre számíthatnak, ami többnyire magasabb lesz az eddigi bérüknél" – közölte az OKF pénteken.

MTI Itthon

Jön a karácsony, vigyázzon a tűzzel!

Az évnek ebben a szakaszában folyamatosan üzemelnek a fűtőberendezések, gyertyákat, csillagszórókat gyújtunk, és főzünk, sütünk. A katasztrófavédelem tanácsokat ad, hogy hogyan kerülhető el egy karácsonyt tragédia.

MTI Itthon

123 ezer hektár van víz alatt az országban

Az elmúlt napokban enyhén csökkent a belvízzel elöntött földterület nagysága, az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) összesítése szerint 123 ezer hektár van víz alatt, ebből vetés és szántó közel 65 ezer hektár.

MTI Itthon

Csak óvatosan a halottak napi mécsesekkel

A tűzesetek megelőzése érdekében a gyertyagyújtás veszélyeire figyelmeztet mindenszentek ünnepe és halottak napja előtt az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

MTI Itthon

Homokzsákokkal kellett a víz befolyását megakadályozni

Szombaton a vihar miatt mintegy negyven helyszínen kellett beavatkozniuk a katasztrófavédelem tűzoltóegységeinek - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője vasárnap az MTI megkeresésére.

MTI Itthon

Rám-szakadék: az OKF szerint betartották az előírásokat

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vizsgálata szerint a tűzoltók a szabályoknak megfelelően jártak el a Rám-szakadéknál történt halálos baleset idején – erről beszélt Budapesten újságíróknak az OKF tűzoltósági főfelügyelője hétfőn. Bérci László szerint a tűzoltók felkészítése és a védőfelszerelés is rendben volt.

hvg.hu Itthon

Szép nők miatt tört ki a balhé a katasztrófavédelemnél

A Lánglovagok nevű szakmai portál kritizálta a katasztrófavédelmet, amiért sokszor dekoratív, de szakmai tapasztalattal nem rendelkező szóvivőket alkalmaz. Szépségversenyt is rendezett a szóvivők között, amit viszont a katasztrófavédelmi főigazgatóság nehezményez.

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk