# Széll Kálmán-terv 2.0

hvg.hu Gazdaság

Ezért van távol az IMF-megállapodás

Nem tudta tartani a két Széll Kálmán-tervet a kormány a Policy Agenda szerint. Ha sikerültek volna a programok, már kikeveredhettünk volna a túlzottdeficit-eljárás alól, és az EU/IMF-hitelmegállapodáshoz sem kellene különösebb erőfeszítés.

Máriás Leonárd - Nagy Gergő Gazdaság

Diétára fogna Matolcsy szuperáfája

A kormány új megszorító csomagjával pont úgy döcöghetünk tovább, mint eddig: még magasabb lehet a rekorder magyar áfa, ami ugyanúgy fáj majd az adóváltozásokkal egyébként is rosszul járt alacsony keresetűeknek, mint idén. A kormány pedig tovább várhat az áfabeszedés hatékonyságának javulására, és folytathatja a fordított áfa kísérletét.

MTI Itthon

Segélyeket szüntetne meg a kormány

Egy név alatt, önkormányzati segélyként vonná össze a kormány a krízishelyzettel és a temetéssel kapcsolatos segélyeket egy, a kormany.hu-n szereplő előterjesztés szerint.

MTI Itthon

Kompenzációt szeretnének gyógyszergyártók

Olyan árrés-kompenzációt szeretne a gyógyszerészi kamara, amely nem növeli a betegek terheit, de megnyugtatóan kezeli a Széll Kálmán Terv miatti forráskiesésüket - hangzott el a Magyar Gyógyszerészi Kamara által rendezett XIV. gyógyszerészi napok rendezvényén Székesfehérváron.

MTI Gazdaság

MGYK: veszélybe kerülhet a gyógyszerellátás a Széll Kálmán-terv 2.0-val

A gyógyszertárak működését és ezzel a lakossági gyógyszerellátást veszélyeztethetik a Széll Kálmán-terv 2.0 forráskivonásai – mondta a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke egy szerdai sajtóbeszélgetésen. Hankó Zoltán a következmények között említette a hatósági ár bevezetését, illetve azt, hogy jelentősen nőhet a gyógyszerek ára.

hvg.hu Gazdaság

Orbán tizenöt év alatt sem nyerne az államadósság ellen

Ha a kormány a jelenlegi költségvetési pályán halad tovább, még 2026-ban is az Alaptörvényben rögzített szint felett lesz az adósságunk. Így az államadósság elleni háborút még 15 év múlva sem nyerjük meg, derül ki a jegybank technikai kivetítéséből. Az MNB szakértői ugyanakkor döntően pozitívnak tartják a Széll Kálmán-terv költségvetési hatásait, bár a legújabb adókból valószínűleg nem lesz annyi bevétele a kormánynak, mint amennyire számít.

hvg.hu Gazdaság

Az MNB-alelnök Bloomberg-interjúban kritizálja az új adókat

Növekedni fog az infláció, viszont csökkenni fog a gazdasági növekedés az új adók bevezetése miatt, mondta Karvalits Ferenc, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke a Bloomberg hírügynökségnek adott, ma reggel megjelent interjúban. A tranzakciós illeték bevezetése miatt pedig kevesebb tőke érkezhet Magyarországra.

hvg.hu Itthon

„Semmirekellő embernek tartom önt” - így tüntetett a Jobbik

Szombat délután három órára hirdette meg vonulásos tüntetését a Jobbik, tiltakozva a Széll Kálmán-terv 2.0 ellen. A szimpatizánsok a Jókai utcában, az MSZP-székháznál gyülekeztek, és rövid, helyszíni felszólalások után körülbelül ezren indultak a Fidesz-székház felé.

MTI Gazdaság

Vámosi-Nagy: a lakosság fizeti meg a tervezett adókat

Minden adóemelést így vagy úgy, de a lakosság fizet Vámosi-Nagy Szabolcs adószakértő szerint, aki azt mondta, a gazdasági növekedésre egyértelműen negatívan hat, hogy azokban a szektorokban, ahol komolyabb nyereség képződik és fejlesztések indulnának be, ezek a különadók miatt leállnak.

MTI Gazdaság

Elárulta az NGM, pontosan kik fizetnek majd 30 százalékos adót

A 30 százalékos társasági adót a villamos energiáról szóló, továbbá a földgázellátásról szóló jogszabályban meghatározott egyetemes szolgáltatók, elosztói engedélyesek, a víz-, és csatornaszolgáltatók, illetve a települési hulladékkezelési közszolgáltatóknak kell megfizetniük - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön.

MTI Gazdaság

Elemzők: a konvergencia-programmal sem pörög föl az infláció

Az előző havihoz képest jórészt változatlan, illetve attól legfeljebb minimálisan eltérő ütemű áprilisi magyarországi inflációt jósoltak a pénteki adatismertetés előtt az MTI felmérésébe bevont londoni felzárkózó piaci elemzők, hangsúlyozva azt a véleményüket, hogy a magyar jegybank továbbra is elsősorban inkább a kockázati környezetre összpontosítja a figyelmét az infláció helyett.

hvg.hu Gazdaság

Matolcsy bejelentésre készül

Délután háromkor a Széll Kálmán-terv 2.0-hoz kapcsolódó adóváltozásokról beszél majd Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a kormányszóvivői tájékoztatón - közölte a Miniszterelnökség. A bejelentés várhatóan tisztázza a telefonadóval kapcsolatos kérdéseket, de a tranzakciós adó tervezett bevezetéséről is kiderülhetnek újabb részletek.

hvg.hu Gazdaság

Széll Kálmán nem csak megszorít, át is alakít

Bár a Széll Kálmán-terv 2.0-ról leginkább az új adók és a megszorítások miatt esik szó, a dokumentum fontos szerkezeti átalakításokat is tartalmaz – írja az Origo. A nyugdíjrendszer, a felsőoktatás, az egészségügy és a tömegközlekedés sem ússza meg változtatások nélkül.

hvg.hu Gazdaság

Elemző: reformok nélkül elcsúszhat a kiadáscsökkentés

Elkészültek a költségvetési szerveknél a tervek a Széll Kálmán Terv 2.0-ban előirányzott megtakarításokra, amelyek 2012-ben és 2013-ban egyaránt 44,7 milliárd forinttal járulhatnak hozzá a kiadások csökkenéséhez - írja hétfői számában a Világgazdaság.

hvg.hu Itthon

Ellátás nélkül maradhatnak a hozzátartozójukat otthon ápolók

Az önkormányzattól valószínűleg egyetlen forintot sem kapnak a jövőben a beteg hozzátartozójukat otthon ápolók. A kormány legalábbis erre utalt a legújabb konvergenciaprogramban - írja a Népszava. A lap szerint nem jó jel az sem, hogy a kabinet a tavalyi 40 milliárd után újabb nyolcat venne el a településektől, az elvonás fele pedig a szociális ellátásokat érinti.

hvg.hu Gazdaság

Hamecz István: talán majd a Széll Kálmán-terv 3.0

Az idei 155 milliárd forintos és a jövő évi közel 400 milliárdos kiigazításra nem azért van szükség, mert a gazdaság lassabban nő, mint néhány hónapja gondoltuk, hanem mert az elmúlt két évben a gazdaságpolitika egyszeri és átmeneti tételekkel teljesítette a hiánykritériumokat, amelyek mára kifutottak - írja Hamecz István, az OTP Alapkezelő elnök-vezérigazgatója a Heti Válaszban megjelent cikkében.

1 2 3
Az nem egészen úgy van: magyarázkodik a WhatsApp

Az nem egészen úgy van: magyarázkodik a WhatsApp

Meghalt Benjamin de Rothschild báró, a híres bankbirodalom örököse

Meghalt Benjamin de Rothschild báró, a híres bankbirodalom örököse

Lőfegyvert és lőszereket találtak egy pécsi lakásban

Lőfegyvert és lőszereket találtak egy pécsi lakásban

Engedné szórakozni a beoltottakat a német külügyminiszter

Engedné szórakozni a beoltottakat a német külügyminiszter

Meghalt egy spanyol hegymászó, a K2 meghódítására készült

Meghalt egy spanyol hegymászó, a K2 meghódítására készült

Ez történt: Bankkártyával lopó csalókat leplezett le a Jófogás

Ez történt: Bankkártyával lopó csalókat leplezett le a Jófogás

77 koronavírusos beteg hunyt el

77 koronavírusos beteg hunyt el

Klippremier: Itt egy kisebbfajta hazai szupergrupp

Klippremier: Itt egy kisebbfajta hazai szupergrupp

A címlapról ajánljuk