#The Guardian

hvg.hu Gazdaság

A fogyasztók kárára sumákoltak az energiaszolgáltatók

Az Egyesült Királyságban, ahol a magyarországi helyzethez hasonlóan, kiemelt politikai témává emelték a lakossági energiaárat, most bizonyítottan durva túlszámlázáson kapták a nagy szolgáltatócégeket. A The Guardian szerint 4 milliárd fonttal (mintegy 1400 milliárd forinttal) vágták át a lakosságot.

MTI Világ

Orbán ellen tiltakozik: visszaadja magyar kitüntetését egy brit professzor

John Cunningham, a sheffieldi egyetem magyar és közép-európai filmtörténetre szakosodott professzora a The Guardian brit lapnak írt levelében bejelentette, hogy visszaadja Pro Cultura Hungarica kitüntetését. A Süddeutsche Zeitung című német liberális lap pedig a magyar közoktatási rendszer átalakításáról közölt cikket hétfői számában.

MTI Világ

Titkos adatgyűjtés: a Guardian újabb leleplezésre készül

Újabb leleplezésekre készül a titkos elektronikus adatgyűjtésről a The Guardian brit napilap annak dacára, hogy a brit belső elhárítás, az MI5 vezetője figyelmeztetett: az Edward Snowden amerikai informatikus által megszerzett információk kiszivárogtatása hatalmas károkat okoz.

MTI Világ

The Guardian: az NSA dollármilliókat fizetett internetes cégeknek

Az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) dollármilliókat fizetett több internetes óriáscégnek, hogy készségesen működjön együtt a PRISM elektronikus megfigyelési rendszer programjában, miután egy bírósági cég két évvel ezelőtt alkotmányellenesnek nyilvánította az ügynökség bizonyos tevékenységeit - derül ki egy titkos anyagból, amelyet a brit The Guardian tett közzé pénteken.

MTI Világ

Magyarázatot vár az Európa Tanács a Guardian-ügyben

Az Európa Tanács (ET) magyarázatot követelt szerdán Nagy-Britanniától azokra a módszerekre, amelyeket a The Guardian című brit napilappal szemben alkalmaztak a Snowden-ügyben, s amelyek az ET álláspontja szerint a szólásszabadságot fenyegethetik.

MTI Világ

Cameron munkatársai nyomást gyakoroltak a The Guardianre

David Cameron brit kormányfő közeli munkatársai - köztük legfőbb politikai tanácsadója, Jeremy Heywood - jártak közben a The Guardian című napilapnál annak érdekében, hogy az újság semmisítse meg az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) volt alkalmazottjától, Edward Snowdentől kapott titkos iratokat - közölték szerdán brit politikai források.

hvg.hu Itthon

Orbán megalomániáját boncolgatja a Guardian

A magyar Orbántól a cseh Zemanon át a török Erdoganig a demokrácia új erős emberei vannak születőben – írja a The Guardian brit lap, amely az orbáni politikát a török és orosz folyamatokkal hozza párhuzamba.

MTI / hvg.hu Tech

Guardian: minden online tevékenységbe belelát az amerikai nemzetbiztonság

Minden online tevékenységbe akadálytalanul beleláthat az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) egy szupertitkos program segítségével, amellyel a szolgálat email-üzeneteket, internetes csevegő fórumok tartalmát és magánszemélyek böngészési előtörténetét is szabadon kutathatja - írta szerdán a The Guardian online kiadása.

MTI Kult

A Szépművészetit méltatta a Guardian

A Szépművészeti Múzeum közelmúltban létrehozott, hallássérültek számára kifejlesztett egyedi okostelefon-alkalmazását méltatta a brit The Guardian című lap internetes kiadása.

MTI / hvg.hu Világ

Orbánt védi a Guardianban egy magyar származású író

A Magyarországról szóló külföldi sajtóértékelésekről közölt írást a The Guardian online kiadásában szerdán Tibor Fischer. A magyar származású brit író azt írja, Magyarország tudja, hogy néz ki egy diktátor, és Orbán Viktor nem az.

MTI Világ

Guardian: a Pentagon is tudott az iraki kínzóközpontokról

Donald Rumsfeld volt amerikai védelmi miniszter és David Petraeus tábornok, a CIA volt igazgatója is tudott az Irakban tevékenykedő vallási rendőrkommandókról, amelyek titkos börtönöket és kínzóközpontokat működtettek, hogy információkat csikarjanak ki a lázadókból - írta honlapján szerda este a The Guardian című londoni napilap.

hvg.hu Világ

Kemény írásban megy neki a Fidesznek a Guardian

Bayer Zsolt január eleji, Magyar Hírlapban megjelent romaellenes írásával kapcsolatban közöl egy elemzést a Fidesz politikájáról a brit Guardian. A lap internetes kiadásának cikke azt boncolgatja, hogyan lett elfogadott egy súlyos holokauszt-múlttal rendelkező európai országban az, hogy valaki nyíltan vállalja a gyűlöletbeszédet, és hogy ez hogyan vált részévé a Fidesz hatalmi stratégiájának.

MTI/hvg.hu Világ

Németországban és Angliában is a Fidesz Bayer-bajáról írnak

A német Fraknfurter Allgemeine Zeitung, valamint a brit The Guradian is beszámolt a Bayer Zsolt szombati publicisztikája körül kialakult botrányról. A FAZ szerint a Fidesznek ezúttal azért nehéz a dolga, mert a "saját soraiból származik a botránykő".

MTI Autó

Feleannyit keresett tavaly a Ferrari

A Ferrari eladásai megfeleződtek tavaly Olaszországban a kormány szigorú adópolitikája miatt, és a teljes autópiaci forgalom is nagyot esett - írja a brit The Guardian online kiadása.

MTI Itthon

Guardian: több ezer német nyugdíjast ápolnak Magyarországon

Németország növekvő számban "exportálja" külföldi öregotthonokba és gondozóházakba beteg és öreg állampolgárait, mert az emelkedő költségek és az ápolószemélyzet hiánya miatt egyre nagyobb gondot jelent hazai ellátásuk - írta csütörtökön a The Guardian című brit napilap. A cikk szerint Magyarországon több mint hétezer német nyugdíjas élt öregotthonban 2011-ben.

1 2 3 4 5
Bukarest hétfőtől újranyit

Bukarest hétfőtől újranyit

Fényesen izzó meteor világította be az éjszakát Győr-Moson-Sopron megyében – videó

Fényesen izzó meteor világította be az éjszakát Győr-Moson-Sopron megyében – videó

Felhőkarcolónyi aszteroidák száguldanak el a Föld mellett

Felhőkarcolónyi aszteroidák száguldanak el a Föld mellett

Giugiaro cége hozná vissza a Vissza a jövőbe autóját?

Giugiaro cége hozná vissza a Vissza a jövőbe autóját?

Na, de mit adott a Fidesz a 40-es, diplomás szingliknek? És az elvált anyáknak?

Na, de mit adott a Fidesz a 40-es, diplomás szingliknek? És az elvált anyáknak?

Az összes vádlottat felmentették az izsáki vadászház ügyében

Az összes vádlottat felmentették az izsáki vadászház ügyében

Kicsit hibrid, nagyon sportkupé: teszten a BMW M440i

Kicsit hibrid, nagyon sportkupé: teszten a BMW M440i

Bukarest hétfőtől újranyit

Bukarest hétfőtől újranyit

A címlapról ajánljuk