hvg.hu Világ

Angela Merkel az év embere a TIME magazin szerint

A német kancellárt választotta az év emberének a TIME magazin, mert szerintük nála erkölcsösebben senki nem vezeti az országát a mai világban. Merkel a negyedik nő, akit a magazin kitüntet ezzel a címmel.

hvg.hu Plázs

Mi lenne a neve, ha ma születne az USA-ban?

A Time magazin szerint ha Orbán Viktor ma születne az Egyesült Államokban, akkor Orbán Jaydon lenne a neve. Na jó, nem ezt írják, de van egy programjuk, amiből ez derül ki.

hvg.hu Gazdaság

Hogy mi van Fukusimában? Ez

A Time egy videót tett közzé Dominic Nahrtól, aki két nappal a 2011. március 11-én bekövetkezett katasztrófa után csatlakozott a Time ottani csapatához. A svájci születésű, de Hongkongban nevelkedett Dominic fotókat és videosnitteket fűzött egybe, hogy megmutassa az általa látott Fukusimát.

Bicsérdi Ádám Világ

Hogyan lett Ferencből a "jófej pápa"? – Egy év a Vatikán élén

Ferenc pápa nagyon rövid idő alatt maga mellé állította a közvéleményt, meglepve mind a Vatikánt, mind annak kritikusait. Mivel befolyásos vezetőket mozdított el fontos pozíciókból, és kezdeményezte a Vatikáni Bank és Szentszék pénzügyi átvilágítását, Rómában is vannak ellenségei. Közben nyilatkozatai, vagy azok félreértése nyomán az ateisták és a melegek is megkedvelték. Csütörtökön van egy éve, hogy pápává választották.

hvg.hu Világ

Hat dolog, amiért Ferenc pápa lett az Év embere

A márciusban megválasztott Ferenc pápa lett a Time magazin szerint a 2013-as év embere. Összegyűjtöttünk hat dolgot, amiért a nevét Assissi Szent Ferenc után választó volt jezsuita egyházfő a magazin címlapjára került.

hvg.hu Világ

A pápa lett az év embere

Ferenc pápa lett az év embere 2013-ban az amerikai Time magazin szerint. Az argentin pápa mások mellett Edward Snowdent utasította maga mögé.

hvg.hu Világ

Szavazzon: Ferenc pápa vagy véreskezű diktátor legyen az év embere?

Nyilvánosságra hozta az amerikai Time magazin az év embere választás rövidített, tíz nevet tartalmazó listáját. A szerkesztőség helyi idő szerint szerda reggel jelenti be, hogy szerintük a tíz személy közül ki gyakorolta a legnagyobb hatást a világra 2013-ban. Nézze meg a jelöltek listáját, és szavazzon, ön kit látna szívesen a címlapon!

hvg.hu Vállalkozás

Eltűnnek az utazási irodák?

Elhaladt az idő az utazási irodák felett? – teszik fel a kérdést egyre több fórumon. A szaksajtó szerint egyre kevésbé van szükség rájuk, a szakma azonban egyelőre nem meglepő módon ellenáll.

1 2 3

A címlapról ajánljuk