#Transparency International

MTI Itthon

Sántít a választási törvény a Transparency szerint

Sérti az esélyegyenlőséget a választási eljárásról szóló törvény, amely mindössze 50 napnyi kampányt szabályoz, mindenféle ellenőrzés és következmény nélkül - olvasható a Transparency International Magyarország honlapján.

MTI Itthon

TI: csalni lehet az új választási törvénnyel

A Transparency International Magyarország szerint a választási eljárási törvény lehetőségeket teremt a választási csalásra 2014-ben. A külhoni szavazók titkos névjegyzéke, a külső kontroll hiánya a levélben érkezett szavazatok összesítésekor, valamint a pártok bevételeinek és kiadásainak átláthatatlansága ad lehetőséget a visszaélésre – olvasható a szervezet szerdai közleményében.

MTI Itthon

A Transparency tanácsa Áder Jánosnak

A Transparency International Magyarország (TI) kedden nyílt levélben kérte Áder János államfőt: kezdeményezze az Alkotmánybíróságnál (Ab) az alaptörvény hétfőn elfogadott negyedik módosításának vizsgálatát.

MTI/Népszabadság Itthon

TI: nem garantált, hogy az igazság van a vagyonnyilatkozatokban

A hatályos gyakorlat értelmében nincs arra semmilyen garancia, hogy a parlamenti képviselők valós adatokat írnak a kötelezően benyújtott vagyonbevallásukba - közölte a Népszabadsággal a Transparency International jogi vezetője, Ligeti Miklós.

MTI Vállalkozás

A cégvezetők tehetnek a legtöbbet a korrupció ellen

Bár a vállalatok nagy része alkalmaz a korrupció megelőzését segítő eszközöket, ezek a megoldások önmagukban nem védik ki a korrupciós kockázatokat, ha nincs mögöttük vezetői elkötelezettség - derül ki a Telenor és a Transparency International Magyarország közös, nem reprezentatív felméréséből.

hvg.hu Itthon

TI: első fokon nyilvánosak a Neo FM és a Class FM műsorszolgáltatási díjai

A Fővárosi Törvényszék ítéletében kötelezte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsát (Médiatanács), hogy tegye megismerhetővé teljes egészében az egykori Neo Fm-et működtető Advenio Műsorszolgáltató Zrt.-vel és a Class FM-et működtető FM1 Kommunikációs és Kulturális Zrt.-vel kötött hatósági szerződéseket. Így hamarosan megismerhetővé válnak az alkalmazott műsorszolgáltatási díjak, valamint az esetleges módosításaik - közölte a Transparency International.

MTI Vállalkozás

Hiányos a kkv-k versenyjogi ismerete

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) felmérése szerint a kis- és középvállalkozások (kkv-k) versenyjogi ismerete hiányos, ezért a hivatal kampányt indít a versenykultúra fejlesztésére, és a versenyjogi megfelelés elterjesztésére - mondta Tevanné Südi Annamária, a GVH főtitkára, a Versenykultúra Központ vezetője hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.

Sztojcsev Iván Vállalkozás

Senki nem szeretne erkölcsi győztesként tönkremenni

Korrupt ön? És ha igen, elismerné egy kutató kérdésére? Azt hinnénk, hogy a válasz nem, ám ez ennél bonyolultabb. A korrupciókutatás rejtett területet kutat, mégis meglepően pontos, amikor a kis- és középvállalkozások esetében a hatósági ellenőrzéseket, különböző engedélyek beszerzését, valamint a beszállítói láncba való bekerülést rangsorolja a korrupciós kockázatok között a legelőrébb. Keni, nem keni: a hvg.hu antikorrupciós sorozata a kkv-kat érintő kockázatokról.

MTI Itthon

Fidesz: semmi okunk szégyenkezni a korrupcióellenes harcban

A Fidesz szóvivője szerint a magyar kormány a jövőben is mindent megtesz annak érdekében, hogy tovább csökkenjen a korrupció az országban. Selmeczi Gabriella az MTI-nek küldött vasárnapi közleményében azt közölte, nem állítják, hogy nincs még tennivaló, de megfogalmazása szerint "semmi okunk szégyenkezni".

Varga Szabolcs Gazdaság

Rétvári szerint sem épít mindenki autópályát

Kérjünk-e számlát a vízszerelőtől? Fizessünk-e kenőpénzt a Kresz-vizsgánál? Ezekre a kérdésekre Magyarországon van egy gyakorlati és egy politikailag korrekt válasz. Az Átláccó labirintusban az utóbbit próbálták az emberekben erősíteni. A Transparency International kapcsolódó konferenciáján is kétféle értelmezés uralkodott: az egyik álhatatosan kevesellte a kormány antikorrupciós lépéseit, míg a másik szerint áttörés van a korrupció elleni harcban.

MTI Itthon

Korrupciós ranglista: így végzett Magyarország

A Transparency International (TI) Korrupció Érzékelési Indexe (CPI) alapján rangsorolt 176 ország kétharmada erős korrupciós fertőzöttséget mutat, Magyarország az európai mezőny alsó harmadában szerepel - közölte a korrupcióellenes nemzetközi szervezet szerdán.

hvg.hu Itthon

Jelöltdömpinget hozhat a Fidesz ötlete a kampánypénzek szétszórásáról

Az utolsó percig lehetne kampányolni, a kereskedelmi rádiókban, tévékben, újságokban megtiltanák a kampányhirdetéseket, és a pártok helyett a jelöltek kapnák az állami támogatást, amely akár 2-3 millió is lehet – ezeket tartalmazza a Fidesz új pártfinanszírozási javaslata. Bár a milliós összeg ígérete tömeges jelöltállításhoz vezethet – amely a választók döntését nehezítheti –, a beterjesztő, Lázár János szerint a szigorú büntetés belengetése majd elriasztja a kamu indulókat.

Molnár Fruzsina Itthon

Fantomhivatallal küzdünk a korrupció ellen

Működésképtelen törvénnyel harcolunk a korrupció ellen. Magyarországon egy két éve hatályba lépett jogszabály alapján elvileg jutalomban részesülhetnek a korrupciós ügyeket bejelentők, a gyakorlatban azonban a díjazást intéző hivatal nem állt fel, és ilyen nemű feladatát egyik állami szerv sem vette át.

hvg.hu Itthon

TI: egyre több korrpuciós ügyet göngyölít fel a média a visegrádi országokban

Közös probléma a visegrádi országokban a pártfinanszírozásban jelenlévő korrupció. Itthon és Lengyelországban inkább az üzleti szektorban vannak a legaggasztóbb korrupciós problémák, de egyre többször lepleznek le gyanús ügyeket újságírók, bloggerek, hírportálok – egyebek mellett ezt írják abban a tanulmányban, amelyet a Transparency International nemzeti tagozatai közösen készítettek a térség országainak vizsgálatával.

1
5 6 7 8 9 10 11
Jegyezze meg az oldal címét, itt regisztráció nélkül, korlátlanul küldhet fájlokat

Jegyezze meg az oldal címét, itt regisztráció nélkül, korlátlanul küldhet fájlokat

Szinte mindent kihagytak, de így is győzni tudtak a walesiek a törökök ellen

Szinte mindent kihagytak, de így is győzni tudtak a walesiek a törökök ellen

Molnár Áron Eszenyi Enikő visszatéréséről: Arcul köpi az áldozatokat

Molnár Áron Eszenyi Enikő visszatéréséről: Arcul köpi az áldozatokat

Kína beismerte: tényleg gond volt egy atomerőművel, de sugárveszélyről nincs szó

Kína beismerte: tényleg gond volt egy atomerőművel, de sugárveszélyről nincs szó

Ronaldo is megtapasztalhatta, hogy milyen keményen ellenőrzik a Puskásba belépőket

Ronaldo is megtapasztalhatta, hogy milyen keményen ellenőrzik a Puskásba belépőket

Ötödével csökkentené a repülőgépek károsanyag-kibocsátását a General Electric új hajtóműve

Ötödével csökkentené a repülőgépek károsanyag-kibocsátását a General Electric új hajtóműve

Átkelőhajót indít a BKK és a MAHART a Lánchíd felújítása alatt

Átkelőhajót indít a BKK és a MAHART a Lánchíd felújítása alatt

Hiába az ígéret, sokan nem láthatták a Vajdaságban a magyar–portugál meccset

Hiába az ígéret, sokan nem láthatták a Vajdaságban a magyar–portugál meccset

A címlapról ajánljuk
Még több hír a VOLKSWAGEN támogatásával