#birtok

Czeglédi Fanni Élet+Stílus

„Azt gondolták, aranybőrönddel jövünk” – hogy él egy gróf 2018-ban?

A közép-kelet-európai térségben az arisztokrata családok hosszú időre eltűntek a huszadik század viharában, a legtöbben Nyugatra emigráltak. Voltak azonban olyan leszármazottak, akik visszatértek és harcoltak a családi birtokért, hogy később tovább örökíthessék azt. Gregor Roy Chowdhury-Mikes például először a rendszerváltás után mehetett vissza a romániai Zabolára, arra a birtokra, amely már 1500 óta a családjuk tulajdonában állt. Kik ma a Mikesek? Ezüstkanállal eszik a gróf, vagy azért néha elmegy a kocsmába? Egyáltalán, mit lehet kezdeni negyvenhektárnyi földterülettel? Interjú.

Windisch Judit - Kaufmann Balázs Gazdaság

Megnéztük a birtokot, ahol Károly herceg fiúbulikat tart

Helikopterrel érkezik Károly herceg Zalánpatakra, a helyiek szerint barátságos és a helikopterezésen kívül semmilyen úri szokása nincs. Azt mesélik, a feleségét még sosem hozta magával, a fia, Harry herceg már járt ott. Helyszíni riport Szászfehéregyházáról és Zalánpatakról, Károly herceg erdélyi birtokairól.

hvg.hu Itthon

A fideszes Simonka György az unokahúgától bérli vissza a saját otthonát

A Blikk derítette ki, hogy Simonka György újkígyósi háza valójában az unokahúga nevén van, és a politikus havi 60 ezer forintért bérli – papíron. A lap úgy értesült, hogy a birtok eladásának köze lehetett ahhoz, hogy a fideszes képviselő korábban kezességet vállalt egy cég banki hitelére, amit végül nem tudtak fizetni. Simonka György azonban ezt cáfolta.

hvg.hu Itthon

Juhász Péter megvizsgáltatná Orbán vagyonát

Az Együtt alelnöke szerint joggal feltételezhető, hogy „sokkal, de sokkal nagyobb” Orbán Viktor vagyona annál, mint amit bevall. Juhász Péter vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez a miniszterelnökkel szemben, és úgy véli: Orbán Viktor feleségének vagyonát is meg kell ismerni, hogy összeálljon a kép. A Fidesz válaszképpen V. kerületi vagyonosodási eljárást kezdeményez Juhász ellen.

MTI Gazdaság

Kártalanítást ígérnek a mezőhegyesi gazdáknak

Újabb mezőhegyesi földterületet nem írnak ki árverésre, a már árverésre került földek esetén nem kötik meg a szerződést, és a már megkötött, az új gazdaság alapját képező területekre vonatkozó földbérleti szerződéseket is szeretnék mihamarabb felbontani, illetve hamarosan határozat születik a kártalanításról – ezt mondta a Mezőhegyesi Állami Ménesbirtok újjászervezésének a koordinálásáért felelős kormánybiztos hétfőn Mezőhegyesen.

hvg.hu Ingatlan

Videó: jóárasította eladó luxusbirtokát Celine Dion, lehet nézelődni

Valószínűleg az élénk fantáziájú lakásvásárlók is találnak újdonságokat Celine Dion floridai birtokán, ha szerencséjük van, és az ingatlanügynökök hajlandóak végigvezetni őket a több mint öthektáros ingatlanon. Állítólag több komoly érdeklődő is akadt azután, hogy énekesnő tízmillió dollárt engedett az árból. Így már csak 62,5 milliót kell kipengetni, és indulhat az óceánparti luxus.

MTI Ingatlan

Arab király családi szerezheti meg Las Vegas királyának luxusbirtokát

Hetvenmillió dollárért (csaknem 16 milliárd forintért) kínálják eladásra a "Las Vegas királyának" birtokát és házát. Az eladók királyi érdeklődőkre számítanak - például Szaúd-Arábiából. Wayne Newton énekes és előadóművész 1968-ban költözött a Las Vegas-i házba, és 2010-ben kényszerült megválni tőle, mert hitelezői már erősen szorongatták.

hvg.hu Gasztro

Őszi Etyeki Piknik - must és sajt

A Pincefesztivál és a Kezes-lábos helyett 2013-ban indult az Etyeki Piknik tematikus programsorozat, amely évszakonként jelentkezik az ország legjobb vendégborászainak és gasztronautáinak közreműködésével. Az őszi piknik kétnapos lesz, szeptember 7-8-án az etyeki Újhegyen és a Szépvölgyben a mustra és a sajtokra fókuszálnak.

hvg.hu Shake

Lady Gaga megmentené Michael Jackson álombirtokát

Lady Gaga segíthet Michael Jackson gyermekeinek, hogy megtarthassák a néhai popsztár Neverland nevű birtokát Kaliforniában. Az énekes rajongói jól ismerhetik a háromezer holdas földet: Jackson annak idején saját vasutat, vidámparkot és állatkertet építtetett ide, itt nőttek fel a gyermekei, néhány éve azonban jelzálogot tettek rá, amikor tulajdonosa nehéz anyagi helyzetbe került.

1 2 3
A Netflix elegánsan odaszúrt a kormánynak

A Netflix elegánsan odaszúrt a kormánynak

Akár 35 fok is lehet pénteken

Akár 35 fok is lehet pénteken

Egy cél lehet a franciák ellen: boldoggá tenni a közönséget

Egy cél lehet a franciák ellen: boldoggá tenni a közönséget

Kikerült a transznemű fiatalról szóló film a Magyar Mozgókép Fesztivál programjából

Kikerült a transznemű fiatalról szóló film a Magyar Mozgókép Fesztivál programjából

Június 16-án délután két rendőrségi hírt is összehoztak részegek

Június 16-án délután két rendőrségi hírt is összehoztak részegek

Foci helyett: Azonosuljon ön is egy lusta, kövér macskával!

Foci helyett: Azonosuljon ön is egy lusta, kövér macskával!

Jakab Péternek is kell tolmács

Jakab Péternek is kell tolmács

Ukrajna kiszenvedte a győzelmet Észak-Macedónia ellen

Ukrajna kiszenvedte a győzelmet Észak-Macedónia ellen

A címlapról ajánljuk
Még több hír a VOLKSWAGEN támogatásával