szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A hatvanpusztai majorságon, amely a miniszterelnök apjának nevén van, nem állt le a munka.

A 2019-es felvételek után új drónvideóval jelentkezett az Átlátszó, amit Orbán Viktor miniszterelnök édesapjának, Orbán Győzőnek a hatvanpusztai birtoka fölött rögzítettek. A majorságnál korábban Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő is járt, amikor kisgéppel a terület fölé repült, hogy tájékozódjon: milyen munkálatok zajlanak a birtokon.

A képviselő ez előtt a Fejér Megyei Kormányhivatalhoz fordult, hogy választ kapjon, “bunker, esetleg mélygarázs vagy föld alatti wellness központ épül-e ott". Végül annyit sikerült kiderítenie, hogy egy hatalmas mélygarázs és 500 négyzetméteres lakóépület készül, továbbá gazdasági épület is lesz a birtokon.

A hvg.hu az év elején Orbán Viktor miniszterelnöktől kérdezte meg, mi készül a családja hatvanpusztai építkezésén. A kormányfő erre úgy felelt:

Annyit tudok mondani, hogy majorság épül, minthogy ez mindig az is volt”.

Az Átlátszó mostani videója bemutatja, hogy milyen tekintélyes méretű épület készül a telken:

A lap felidézi, hogy nem a hatvanpusztai majorság az egyetlen korábbi Habsburg-birtok, ami a miniszterelnök édesapjának az érdekeltsége lett: a majorságtól mindössze öt perc autóútra fekvő Pannónia Golf & Country Club-ot tulajdonló céget, a PSU Ingatlanfejlesztő és Beruházó Kft.-t is megvette Orbán Győző Csányi Attilától, az OTP-s Csányi Sándor fiától. A több száz hektáros területen található többek között az egykori kastély és az épülethez vezető 200 éves platánsor.

A miniszterelnök édesapjának mostanában kifejezetten jól mennek a dolgai, noha a kormányfő állítólag kifejezetten arra kérte őt, ne vegyen részt állami megbízásokon. A Direkt36 tényfeltáró portál nemrég érdeklődött is Orbán Győzőnél annak állami munkáiról, mire a miniszterelnök apja egy idő után úgy reagált:

Drága, ne próbálkozzon, mert fogy a türelmem, és goromba leszek”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
64-en haltak meg a koronavírustól vasárnapra

64-en haltak meg a koronavírustól vasárnapra

Különleges mozgású, rejtélyes hatbolygós rendszert fedeztek fel a csillagászok

Különleges mozgású, rejtélyes hatbolygós rendszert fedeztek fel a csillagászok

5-ös alá: itt a nyújtott BMW 3 Gran Limousine

5-ös alá: itt a nyújtott BMW 3 Gran Limousine