szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A NAV észak-alföldi igazgatósága október közepén rendelt el nyomozást különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanújával Kovács Sándor ügyében. A folyamat a felderítési szakaszban jár, gyanúsítottat nem hallgattak ki.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanújával rendelt el nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a Kovács Sándor Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei fideszes országgyűlési képviselő birtokán elköltött európai uniós pénzek miatt – értesült a 24.hu.

Az eljárást a megyei főügyészség felügyeli, amely azt közölte a lappal, hogy a NAV október 14-én rendelte el a nyomozást, amely jelenleg felderítési szakaszban van.

Gyanúsítottat tehát még nem hallgattak ki az ügyben.

A portál szeptember elején számolt be arról, hogy Kovács Sándor családi birtokán 60 millió forint vissza nem térítendő támogatásból létesültek turisztikai beruházások. Az összeg hivatalosan nem az országgyűlési képviselőhöz került, ám abból mégis az ő telkén épült egyebek mellett vendégház és turisztikai bemutatóház.

A kormánypárti politikus akkor a portálnak azt állította, hogy semmi köze a turisztikai létesítményekhez, mert ő csak telket adta, hogy fia és a felesége által vezetett egyesület birtokában álló cég építkezhessen. A szóban forgó telek tulajdoni lapján viszont tulajdonosként csupán Kovács és az édesanyja volt feltüntetve – vagyis hivatalosan ők ketten lettek az uniós beruházások kedvezményezettjei. A 24.hu cikke után utóbbit módosította ugyan a fideszes Kovács, de a NÁV addigra már elrendelte a nyomozást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megalázó a minimálbér-emelési javaslat a közszféra négy szakszervezete szerint

Megalázó a minimálbér-emelési javaslat a közszféra négy szakszervezete szerint

Új dolgot fedeztek fel a koronavírusról magyar kutatók, ez is segítheti a védekezést

Új dolgot fedeztek fel a koronavírusról magyar kutatók, ez is segítheti a védekezést

Eltűnt az SZFE Facebook-oldaláról a Pesti TV „libsiző” riportja

Eltűnt az SZFE Facebook-oldaláról a Pesti TV „libsiző” riportja