Főzzön velünk! – örmény kebab
Gasztronómiai kísérletezésre hívjuk az olvasónkat. Grúziától Kínáig, Argentínától Olaszországig térképezzük fel a különböző konyhák emblematikus receptjeit. A videós útmutató egyszerű, nagyszerű, csak ki kell próbálni.
Gasztronómiai kísérletezésre hívjuk az olvasónkat. Grúziától Kínáig, Argentínától Olaszországig térképezzük fel a különböző konyhák emblematikus receptjeit. A videós útmutató egyszerű, nagyszerű, csak ki kell próbálni.
Az olaszok, törökök viszik tömegével a magyar bárányokat, itthon meg csak mutatóba van belőlük az üzletekben. Húsvétkor megszalad, de aztán karácsonyig megint alig fogy a méregdrágán árult hús.
Eredetileg a berberek mindennapi betevője volt, ma a kényes ízlésű franciák harmadik legkedveltebb étele. Szicíliában pedig minden év szeptemberében Cous Cous Fest-et rendeznek.
Csúnya eredményekre jutott egy bárányhúsos fogásokat vizsgáló fogyasztóvédelmi szervezet Londonban és Birminghamben. 5 esetben meg sem lehetett állapítani, milyen állattól származik a hús.
Pocsolya vizét fecskendezték bárányhúsba a dél-kínai Kanton tartományban, hogy a tömeg növelésével drágábban tudják azt eladni – jelentette a kínai központi televízió. A híradás szerint az esettel kapcsolatban eddig hét embert vettek őrizetbe.
Az idén mintegy 20 százalékkal kevesebb húsvéti bárányt szállítanak külföldre Magyarországról a korábbi évekhez viszonyítva - tájékoztatta Bátor Árpán, a Juh Terméktanács elnöke pénteken az MTI-t.