Drágul a csirkehús Európában, de mi közük ehhez a braziloknak?
Hiány nem várható, de az árak emelkednek az Európai Unióban. És Magyarországon?
Hiány nem várható, de az árak emelkednek az Európai Unióban. És Magyarországon?
Tennessee állam egyik barátságos kis városa, Lynchburg két dologról vált világhírűvé: a Jack Daniel’s whiskeyről és Mary Bobo vendégházáról. Az előbbit nem kell bemutatni, utóbbi pedig az a közkedvelt hely, ahol Jack bácsi ükunokahúgának, Lynne Tolley-nak a sült csirkéjét és citrusos cider puncsát lehet megkóstolni. Azért egy kis desszert is kerül az asztalra.
Az elmúlt hónapokban folyamatosan csökkent a csirkehús ára, a visszaesés múlt héten megállt, a következő időszakban pedig kisebb áremelkedésre számítanak a piaci szereplők – írja a Magyar Idők.
A világon elsőként a magyarországi MasterGood csoport baktalórántházi broilertelepe nyerte el a McDonald's csirkehús-beszállítói között a fenntarthatósági szempontok alapján legkiválóbb termelőknek adott mintagazdaság minősítést - jelentette be Horváth Ágnes, a McDonald's Magyarországi Étterem Hálózat Kft. ügyvezető igazgatója.
Kihez érdemes mérnünk a fizetéseinket? Hát az osztrákokéhoz még véletlen se, de lassan lemaradunk a térség országaitól is. Folytatódik a pécsi Zsolnay körüli babrálás, miközben a kormány csodálatos látványberuházást avatott a város határában. Megvágják a csirkehús forgalmi adóját, ettől azonban korántsem biztos, hogy olcsóbb is lesz a farhát. A taxisok megint orbitális öngólt lőttek: hatalmas ingyenreklámot szerveztek az Ubernek, amit a kormány azért biztos, ami biztos, betilt. Heti gazdasági összefoglaló.
A NAV Hajdúnánáson csapott le a fagyasztott termékekre.
Miután a sertéshús áfáját csökkentették, csökkent a kereslet a csirkehús iránt, ezért annak is lejjebb mentek az árai.
Az áfacsökkentésnek köszönhetően megnövekedett sertéshúsfogyasztás a baromfifélék fogyasztásából vett el, legrosszabbul a csirkével és pulykával foglalkozók járnak - mondta Csorbai Attila, a Baromfi Terméktanács (BTT) elnöke a Világgazdaság szerint.
Állítólag a szakácsok azért szeretik a csirkemellet, mert olyan nekik, mint a festőnek az üres vászon. Bármi megtörténhet vele, bármi kisülhet belőle. Csak egy valami nem eshet meg, hogy száraz maradjon. Mert alapállásból az. És sokak szerint, jellegtelen, egyhangú, íztelen hús, legyen bármilyen divatos, hála a folytonos fogyókúrázóknak. Most eloszlatjuk ezeket a tévhiteket.
Egy hét múlva nyit VV Béci, azaz Young G, a valóságshow-szereplőből lett rapper csirkesütödéje a IV. kerület központjában.
Hirtelen drágulhat a baromfihús, mert a nyári hőség miatt több állat elpusztul, kevesebb a tojás és lassabban nőnek meg a csirkék.