Molnár Barbara Vállalkozás

Cipőt a cipőboltból? Nem, a kocsmából

Megvan a recept arra, hogyan lehet versenyezni a kínai dömpinggel és a multik áraival. És még egy tanulság: fesztiválokra járni nemcsak szórakoztató, hanem hasznos is lehet. Például valaki észreveszi az üzleti lehetőséget abban, hogy a fiatalok egyre inkább egyedi ruhadarabokra vágynak. Ha ugyanis az illető éppen cipőket készít, úgy dönt, arra építi a vállalkozását, hogy a vevő megtervezheti a cipőjének grafikáját és minden modellből maximum 11 darabot készítenek – hogy ne legyen tucattermék. Az ötletgazdának az első munkahelyéből három nap pont elég volt.

hvg.hu Gasztro

6 gasztro tipp a Design Hétre

Egy fogás akkor igazán emlékezetes, ha a szem is jóllakik tőle - a design nagyon is ismert fogalom a gasztronómia világában. A Design Hét Budapest 2014-en október 3-12. között bőven válogathatunk a gasztronómiai kínálatban is. Van 6 tuti tippünk.

hvg.hu Vállalkozás

Magyar tervező nyerte a design Oscar-díját

Egy újabb magyar érte el szakmája csúcsát: Policsányi István néhány napja – akadálymentesített utasszállító hajó tervével – elnyerte a világ legrangosabb fomratervezői díját, a Red Dot Awards-ot, valamint a Concept Design/Mobility kategória Best of the Best díját.

hvg.hu Én és a Cégem

Magyar tervező robbant a Londoni Divathétre

Sikeresen debütált új 2015 tavaszi/nyári kollekciójával DORA ABODI Londonban, aki a magyar tervezők közül elsőként kapott meghívást a London Fashion Week-re új kollekciójának bemutatására. A nemzetközi divatvilág top eseményén a Fashion Scout program – amely az új nemzetközi divatmárkák közül választ ki minden évben néhány designert – második napján, szeptember 13-án léptek a kifutóra DORA ABODI modelljei, a londoni Freemasons Hallban.

hvg.hu Plázs

Pólót készíthetünk otthon a PET-palackokból

Fiatal designerek szerint PET-palackból nyomtathatunk ruhát, intelligens bioszféra termelheti a fűszernövényeinket, emlékszik majd ránk a kávéfőzőnk és hologramos vetítéssel főzünk együtt a szeretteinkkel. Június végéig látható a Millenárison az Electrolux Design Lab versenyre beküldött legizgalmasabb ötletekből összeállított tárlat.

hvg.hu Plázs

Imádja a matyómintát a világhírű osztrák divattervező

Lena Hoschek a „Szomszéd Lakása” kiállítás és rendezvénysorozat vendégeként, egy rendhagyó „divatkockával” illusztrálva mutatta be 2014-es tavaszi-nyári kollekcióját. A nőies szabásvonalak és színek, különleges anyagok egy ötvenes évekbeli piknik hangulatát idézik. Hoschek tanulmányozza és felhasználja a magyar népművészeti mintákat is világhírű kollekcióiban.

hvg.hu Plázs

Beteg gyerekeket támogat a divatszakma

Az Art on Me designer üzlet karitatív kampányba kezdett: adományokat gyűjt a Mosoly Alapítvány számára. Licitálj az egyedi ruhákra, támogathatod a súlyos beteg gyerekeket!

hvg.hu Vállalkozás

Amikor kávéspohárból csinálnak pénztárcát

Egy New York-i dizájnert megihletett az, hogy a koldusok kávéspoharakba gyűjtögetik a kéregetett pénzt, és ezt az ötletet felhasználva a pohár dizájnját felhasználva saját pénztárcát dobott a piacra. A bevételek egy része pedig egy hajléktalanokat támogató civil szervezet részére megy.

Bicsérdi Ádám Plázs

Közösségi bringatároló, "letekert" villanyszámla - új biciklis korszak jön

A bringás kultúra érezhetően megerősödött az utóbbi években, de a szaporodó biciklisek és a növekvő számú kerékpárok egyre több megoldandó helyzettel szembesítik a városvezetést. A Design Terminál májusban igazi bringás ötletbörzévé alakul át. Biztonság, kényelem és stílus: mindez akár két keréken is elérhető.Gondolt már arra, hogy országos hírnévre is szert tehet azzal, ha bringára vált? Bosszankodott már azon, hogy nem tudja hova lekötni a kerékpárt? Tudja, hogy már van széllámpa is?

Iványos Judit Élet+Stílus

Nincs pénz, nincs vevő, csak divattervezőnk van bőven

Sorra nyílnak a ruhakreációkat kínáló pop up store-ok és showroom-ok a belvárosban, lassan minden bokorban egy újabb tervező ácsorog, pedig a kis magyar piac ennyi önjelölt divatgurut aligha bír el. Megfizethetőek-e egy átlag magyar fizetésből a dizájndarabok, vagy inkább a külföldi pénztárcát célozzák meg a tervezők? Mi vár a frissen végzett dizájnerekre? A MOME tanárját és pályakezdő divattervezőket kérdeztünk.

hvg.hu Vállalkozás

Itt az újabb divat világmárka

Több évtized elteltével ismét elérhető Magyarországon a német Laurél prémium divatmárka, amelyet Wolfgang és Margaretha Ley az Escada csoport tagjaként álmodott meg 1978-ban.

MTI Vállalkozás

A luxusiparba fektet az állam

A Széchenyi Tőkebefektetési Alap (SZTA) 126 millió forintos tőkebefektetésével kisebbségi tulajdonosként lesz két fiatal magyar divattervező üzleti partnere.

Nagy Gergő Gazdaság

"Van egy összeged, ami lassan, de biztosan fogy" – egy magyar építész Chilében

A kényszervállalkozói létforma, egy magánéleti helyzet és a hazai gazdasági-politikai atmoszféra változása vitte Ernőt külföldre. Chilében építészként próbál boldogulni: talált lakást, spanyolul is egyre jobban beszél, egy helyi vállalkozóval pedig nagyra törő terveket szövöget. Honvágya van, de szerinte ezen felesleges rágódni, mivel a lehetőségek szempontjából Chilében most jobb lenni, mint Magyarországon. A hvg.hu cikksorozatának újabb része a kivándorló magyarokról.

hvg.hu Autó

Ha igazi nincs, legalább a gemkapocs legyen Porsche

A stuttgarti sportautó gyártó bemutatta a legújabb otthoni kiegészítőit, melynek köszönhetően már Porsche hátsó spoilerre is pakolhatjuk a könyveket, amiket egy féknyereggel lehet megtámasztani.

hvg.hu Vállalkozás

Grafikusbázist indít egy magyar crowdsourcing startup

A KreaNod nevű, az év elején indult hazai crowdsourcing startup által működtetett, elsősorban design pályázatokat futtató portál lehetővé teszi, hogy statisztikák és referenciák alapján kereshessünk kreatív szakembereket.

Vállalkozás

Divatmárkát talált meg a kockázati tőke

Tőkebefektetésről állapodtak meg a Venturio 2013 Kockázati Tőkealap és a USE unused divatmárka. A divatcég a következő két év során azt a célt tűzte maga elé, hogy Magyarország mellett Európában és az amerikai piacon is széles körben ismert és keresett designer márkává váljon.

1
5 6 7 8 9
38
Szél Bernadett egy KDNP-snek: Csak megkérdeztem, miért lopással tölti a nagyhetet

Szél Bernadett egy KDNP-snek: Csak megkérdeztem, miért lopással tölti a nagyhetet

Lassul a járvány üteme Németországban, de újabb szigorítások jönnek

Lassul a járvány üteme Németországban, de újabb szigorítások jönnek

Trump azzal fenyeget, hogy az USA nem ad több pénzt a WHO-nak

Trump azzal fenyeget, hogy az USA nem ad több pénzt a WHO-nak

Visszatartja az osztalékot a Mol és nagy kiadáscsökkentésbe kezd

Visszatartja az osztalékot a Mol és nagy kiadáscsökkentésbe kezd

Megszabja a Tesco, mostantól hányan lehetnek az üzleteiben

Megszabja a Tesco, mostantól hányan lehetnek az üzleteiben

Az EU Bírósága ismét elmarasztalta Lengyelországot

Az EU Bírósága ismét elmarasztalta Lengyelországot

Hiába a rendkívüli helyzet, 12 óránál hosszabban még most sem lehet dolgozni

Hiába a rendkívüli helyzet, 12 óránál hosszabban még most sem lehet dolgozni

#maradjonotthon: Ingyen nézheti a YouTube-on a Radiohead koncertfilmjeit

#maradjonotthon: Ingyen nézheti a YouTube-on a Radiohead koncertfilmjeit

A címlapról ajánljuk