#dohánykoncesszió

MTI Gazdaság

"A Fidesz a Simicska utáni új oligarchák egyikét gazdagítja"

A Párbeszéd Magyarországért vizsgálatot követel, az Állami Számvevőszékhez és a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalhoz fordul a Continental-csoport dohányellátó koncessziókra vonatkozó pályázati győzelme miatt, amely az ellenzéki párt szerint súlyosan károsítja az államot.

hvg.hu Vállalkozás

Kádár János perét az állam ellen megnyerte

Másodfokon jóváhagyta a debreceni ítélőtábla az elsőfokú ítéletet, így Kádár János jogerősen megnyerte a perét. A trafikját, az egzisztenciáját és mindent, amit elvesztett, erkölcsi elégtétellel kell lezárnia.

Szabó M. István Gazdaság

Kádár János a trafikját siratja

Romániából települt át Magyarországra a székely Kádár János, akit egy Nagy Imre nevű ember keresztelt meg, és pár éve a dohányzást is abbahagyta, pedig trafikja volt. A boltját és egzisztenciáját veszített több ezer trafikos közt ő az egyetlen, aki tényleg beperelte az államot a dohánykoncessziós eljárás miatt. Addig tűrhetően megélt a trafikjából, most azt is meg kell gondolnia, eszik-e kétszer egy nap. A másodfokú tárgyalása ma van, Kádár János nem mártír, de soha többé nem akar már vállalkozni.

hvg.hu Gazdaság

Trafikpályázatok: nem kellett volna annyit fénymásolnia az NFM-nek

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium számítógéppel takarta ki a személyes adatokat a trafikpályázatokról és értékeléseikről, így tehát mégiscsak kell lennie digitális verziónak. A Népszabadság azt boncolgatja, hogy vajon feleslegesen nyomtatott és fénymásolt-e a tárca.

hvg.hu Gazdaság

Augusztusban átadja a dohánykoncessziós pályázati anyagokat az NFM

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium eleget tesz a dohánykoncessziós pályázatok elbírálásával kapcsolatban, közérdekű adatok kiadása iránt indított peres eljárásban hozott jogerős ítéletben foglaltaknak és átadja a dohánykoncessziós pályázati anyagokat. A minisztérium szerint egyébként a trafikrendszer bejött, a lakosság 98 százalékának van hol dohányt vennie.

MTI/hvg.hu Gazdaság

Trafikpályázatok: az NFM-nek még sokat kell fénymásolnia

Molnár Csaba szerint az NFM a pártját fenyegette meg 25 millió forintos fénymásolási költséggel, ráadásul eddig csak a dohánykoncessziót elbíráló bizottsági tagok nevét hozták nyilvánosságra, pedig szerda volt a határidő. Az NFM keddi közleményében türelmet kért annak teljesítésére, hogy kiadják a 2013. március 13-ig benyújtott és elbírált pályázatok értékeléséről szóló egyes pályázati értékelő lapokat és a települési értékelési jegyzőkönyveket is.

hvg.hu Gazdaság

Kiadta a trafikokról döntő emberek nevét az NFM

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a jogerős ítélet után kiadja a dohánykoncessziós pályázat értékelő lapjait és a pályázatokat elbíráló bizottság tagjainak nevét. A tárca azt mondja, akár 25 millió forintba is kerül az iratok másolása és a személyazonosító adatok kitakarása.

MTI Gazdaság

Kiderülhet, kik döntöttek a trafikokról

A DK jogerősen is megnyerte azt a pert, amit a trafikpályázatokkal kapcsolatban indított. Így a fejlesztési minisztériumnak át kell adnia a pártnak a pályázatokat elbírálók nevét, az összes pályázati bírálati lapot és értékelési jegyzőkönyvet.

Szabó M. István Gazdaság

Trafikper: nehéztüzérséget kell bevetni az adatokért

Volt helyi és központi értékelő bizottság, az utóbbiban bent ültek a minisztériumok képviselői. Az üzleti tervre vonatkozó pályázati résznek az értékelése meglehetősen szubjektíven folyhatott - ezek derültek ki többek között az első trafikosper első tárgyalási napján, amely egyelőre csak adatok rendelkezési jogáról és nyilvánossára hozataláról szól. A hvg.hu a felperest képviselő ügyvéddel beszélt két tárgyalási nap között.

Szabó M. István Gazdaság

Újabb trafikosper – Ha bejön, indulhat a lavina

Perre ment az állami szervekkel egy pályázatvesztes dohányboltos, akinek a jogi képviseletét régi vásárlója látja el. Első lépésben szeretnének hozzájutni olyan adatokhoz, melyek alapján megállapítható, hogy megérdemelten bukta-e el a 19 évig Dunakeszin trafikot üzemeltető férfi a koncessziós pályázatot. Ha nincs kielégítő válasz, akkor a Dunakeszin nyitott nemzeti dohányboltok szerződéseinek jogszerűsége is megkérdőjelezhető, ami lavinát indíthat el más településeken is. A szeptemberben kezdődő ügyről kérdeztük Keresztes Tamást, a felperes ügyvédjét.

Szabó M. István Gazdaság

Trafikmutyi: a bűvös 63-as lista

270 régi trafikos pályázott azért, hogy méltányosságból továbbra is engedélyezzék nekik a cigaretta árusítását. Az Orbán Viktor által felkarolt trafikárvák üzleteit lefotózták, többeket azzal biztattak, hogy felkerültek egy szűk listára, ami azt jelenti, hogy jogosultak a méltányosságra, és vihetik tovább a boltot. Aztán Orbán ernyője sem védte meg őket, július közepén tőlük is elvették a dohánykereskedelmi jogot. A hvg.hu másodszor is pofára ejtett trafikosokkal beszélgetett.

hvg.hu Gazdaság

"Cigi nincs, dinnye van"

Ma éjfélig árulhatnak dohánytermékeket azok az üzletek, melyeknek nem jutott a dohánykoncessziókból. A legtöbb helyen a polcokat már kitakarították, viszont az új trafikok egy része még mindig nincs felszerelve a szükséges kínálattal, és a pénztárgépkérdés sincs rendezve.

hvg.hu Gazdaság

Postások segítettek ellenőrizni az új trafikosokat

Az új trafikosok hozzávetőleg 80 százaléka nyitotta meg dohányárudáját a július 1-jei határidőig, a többiek 15 napos haladékot kaptak a nyitásra - közölte a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt., amely a Magyar Posta Zrt. segítségével ellenőrizte az új dohányüzleteket.

MTI Itthon

Népszavazás indulhat a dohánytermékek árusításáról

A dohánytermékek árusításával kapcsolatban fogadott el népszavazási kezdeményezést az Országos Választási Bizottság (OVB) hétfői ülésén. A testület által hitelesített kérdés azt célozza, hogy a dohányboltokban csak dohánytermékeket lehessen árusítani.

hvg.hu Gazdaság

Lemondott a trafikokról egy fideszes képviselő

Nánási-Kocsis Norbert, a Fidesz miskolci önkormányzati képviselője pénteken közleményben jelentette be, családtagjai nem kötik meg a koncessziós szerződést az általuk megnyert trafikokra.

1 2
Szaporodnak a szélhámosok, régi trükkel halásznak a lakáspiac zavarosában

Szaporodnak a szélhámosok, régi trükkel halásznak a lakáspiac zavarosában

Orbán pávatánca másként mutat Brüsszelben és Moszkvában

Orbán pávatánca másként mutat Brüsszelben és Moszkvában

Repedések és kátyúk keletkeztek a kínai Új Selyemúton

Repedések és kátyúk keletkeztek a kínai Új Selyemúton

Ezt a hat számot senkinek sem sikerült eltalálnia

Ezt a hat számot senkinek sem sikerült eltalálnia

Zorán találkozott nagy rajongójával, Karikó Katalinnal

Zorán találkozott nagy rajongójával, Karikó Katalinnal

Merkely: A harmadik hullám leszálló ágában is vannak figyelmeztető jelek

Merkely: A harmadik hullám leszálló ágában is vannak figyelmeztető jelek

A niggerező szegedi professzor Nobel-díjas elbánásban részesül

A niggerező szegedi professzor Nobel-díjas elbánásban részesül

Barack Obama az egyik leghíresebb fehér házi fotóval búcsúzik a család kutyájától

Barack Obama az egyik leghíresebb fehér házi fotóval búcsúzik a család kutyájától

A címlapról ajánljuk