hvg.hu Élet+Stílus

Hogy sokat tanulhatunk-e a gyerekektől? Ezt nézze!

Új gyereknek lenni egy osztályban igencsak nehéz, főleg akkor, ha úgy vagyunk újak, hogy még a nyelvet sem beszéljük. Az ötödikes Amanda Moore rosszul érezte magát az egyedül üldögélő Rafael Anaya miatt az egyik kaliforniai általános iskolában, úgy döntött hát, hogy áthidalja a nyelvi különbségeket.

HVG Extra Pszichológia Pszichológia magazin

A három "ha" - Mikor mehet a gyerek tehetségkutató show-ba?

A gyerekekre épülő tehetségkutató műsorok nagy karriert futottak be világszerte, ebben reménykedik az RTL Klub is, amely szeptember elején indította el Kicsi Óriások című show-ját. Felvetődik azonban a kérdés, hogy a résztvevő gyerekek oldaláról is előnyös-e egy ilyen műsorban megmutatkozni, megmérettetésre kerülni nagyon fiatalon. Általában is, jó-e a tehetségnek, ha hamar felfedezik? Gyarmathy Éva tehetséggondozó szakpszichológus, az MTA tudományos főmunkatársának véleménye.

hvg.hu Gazdaság

Iskolapad helyett munkapad – menekültsors a királyságban

Az ammani egyetem kutatócsoportja tanulmányt tett közzé a jordániai gyerekmunkáról. Az elmúlt tíz év alatt megnégyszereződött azoknak az 5-16 éves gyerekeknek a száma, akik nem iskolába járnak, hanem dolgozni. És különösen megugrott a munkára kényszerülő szíriai menekült gyermekek száma.

hvg.hu Élet+Stílus

Sarka Kata elköltözött Hajdú Pétertől

Hihetetlen, de igaz: az ország egyik legismertebb házaspárja, Sarka Kata és Hajdú Péter 8 év után válófélben van - míg a televíziós műsorvezető a Balaton Soundon bulizott, felesége költöztetőcéggel vitette el a közös családi házból a holmijait.

MTI/hvg.hu Sport

Gyerektilalom - furát kért az Eb sztárjaitól az UEFA

Az Eb emlékezetes jelenete volt, amikor a walesi Gareth Bale hároméves kislánya beszaladt a pályára apukájával ünnepelni. Az UEFA biztonsági okokból arra kérte az elődöntős csapatok tagjait, hogy ne vigyék gyerekeiket a pályára.

1 2 3 4 5 6 7
16

A címlapról ajánljuk