MTI Plázs

Belopakodik az influenza Magyarországra

Az országban lassan terjed az influenza, országszerte 12 800, az előző héthez képest csaknem 22 százalékkal több beteget regisztráltak - olvasható az Országos Epidemiológiai Központ (OKE) legfrissebb jelentésében.

hvg.hu Plázs

5+1 konyhai tipp az influenza megelőzésére

A hamarosan Magyarországot is elérő influenzajárvány megelőzése érdekében jó tudnunk, hogy ha egészségesebben étkezünk, akkor immunrendszerünk is nagyobb eséllyel véd meg a betegségtől. Itt van néhány influenzamegelőző étkezési tanács Borda Attila mesterszakácstól!

MTI Itthon

Pár hetünk van csak az influenzajárványig

Egész Európában emelkedik az influenzás megbetegedések száma, Magyarországon várhatóan pár hét múlva lesz annyi megbetegedés, amit már járványnak lehet nevezni.

MTI Plázs

Nyakunkon az influenzajárvány

Még érdemes kérni az influenza elleni oltást, a járvány másfél-két héten belül érheti el Magyarországot – írta a Népszabadság keddi számában.

MTI/hvg.hu Sport

Az „influenzás” cipő, amely 104 ezer dollárt ért

Egy árverésen 104 ezer dollárért, vagyis átszámítva csaknem 23 millió forintért kelt el Michael Jordan cipője. Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legendás játékosa pályafutásának egyik legemlékezetesebb mérkőzésen viselte a lábbelit.

hvg.hu Tech

Ezeket a helyeket kerülje, ha nem akar beteg lenni

Itt a tél, a hideg, a köhögések, torokfájások időszaka, és lassan az influenzára is készülnünk kell. Egy különleges térképen megnézhetjük, milyen helyeket kerüljünk, ha nem akarunk megfertőződni.

Kulcsár Hajnal Plázs

Mit tegyünk, ha náthás a gyerek?

A felnőttekkel ellentétben a gyerekek évente akár tízszer is megbetegedhetnek. Mit tehetünk annak érdekében, hogy az óvodában, iskolában ne kapjanak el mindent? Fontos tudnivalók és teendők októbertől márciusig.

Kulcsár Hajnal Plázs

Nátha: segítenek-e a csodabogyók?

Nyakunkon a náthaszezon, ám mielőtt eluralkodna rajtunk a betegség, vizsgáljuk meg, mit tehetünk az ellen, hogy akár többször is napokra kidőljünk. Háziorvost, dietetikust és gyógyszerészt kérdeztünk arról, segít-e a C-vitamin és egyáltalán érdemes-e szintetikus szerekkel erősíteni az immunrendszert.

MTI Plázs

Már most érdemes influenza oltást kérni

A tavalyihoz hasonlóan idén is 1,3 millió ingyenes influenza elleni vakcina áll rendelkezésére a rizikócsoportba tartozóknak, a védőoltás a napokban minden háziorvoshoz eljutott - mondta Paller Judit megbízott országos tiszti főorvos csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

MTI Plázs

Célba értek az ingyenes influenzaoltások

A hét második felére minden kistérség háziorvosi rendelőibe kiszállították a rizikócsoportba tartozók számára ingyenes influenza elleni oltóanyagot – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat.

MTI Világ

Mérföldkőhöz értek a kínai influenzakutatók

Kínai kutatók bejelentették, hogy védőoltást fejlesztettek ki a madárinfluenza-vírus egy új törzse, a H7N9 ellen, amely 136 embert fertőzött meg és 45 embert ölt meg Kínában március óta.

MTI Plázs

Erre is jó lehet az influenza elleni oltás 50 év felett

Egy új kutatás szerint az influenza ellen védőoltás majdnem felére csökkentheti a szívroham valószínűségét az ötven év felettieknél. A brit egészségügyi szolgálat a krónikus szívbetegeknek és a 65 év felettieknek eddig is ajánlotta az évenkénti influenzaoltást, az új eredmények fényében azonban a kutatók azt javasolják: terjesszék ki a védelmet az ötven év felettiekre is.

1
5 6 7 8 9
25

A címlapról ajánljuk