# jelentés

hvg.hu Gazdaság

A kormány mumusa szerint a kivándorlás lassítja Kelet-Európa felzárkózását

A kelet-európai, magasan képzett kivándorlók jól jártak, mert jobban keresnek, mint otthon. Nyugat-Európa, az Európai Unió egésze jól járt velük, mert az érkezők erősítették a gazdasági növekedést. A kibocsátó országok viszont vesztesei a folyamatnak. A Nemzetközi Valutaalap friss tanulmányának szerzői új javaslatokat is megfogalmaznak azért, hogy mindenki nyertes lehessen.

MTI/hvg.hu Itthon

Lesújtó képet fest Magyarországról az USA emberi jogi jelentése

Idegengyűlölet és a humanitárius segítség hiánya a menekültpolitikában; részben szabad sajtó; felfüggesztett börtön zsidózásért; földi pokol a fogvatartottaknak; elharapózott korrupció; a lappangó antiszemitizmus több tünete – nem teszi az ablakba a magyar állam az amerikai külügyminisztérium megállapításait.

hvg.hu Vállalkozás

Jó ütemben válunk a képzetlen, rosszul fizetett munkások országává

Magyarországon az utóbbi három évben egyes értelmezések szerint számos, igazából azonban nem sok munkahely jött létre, ráadásul ezeknek a fele olyan, ahol alacsonyak a fizetések. Európa legtöbb országában ez nem így van, a többség úgy jött ki a 2008-as válság okozta munkaerő-piaci sokkból, hogy a jól fizetett munkakörök számát is növelni tudta. Mi szembemegyünk a fő trenddel, nálunk a képzett embereket foglalkoztató, nagyobb hozzáadott értéket termelő, és ezért magas fizetéssel honorált állások csak kis arányban jönnek létre.

MTI Világ

Kanadai jelentés: a magyar roma menedékkérők méltánytalan elbánásban részesültek

A Kanadába menedékkérelemmel érkezett magyar romák "méltánytalan elbánásban" részesültek jogászok, politikusok és állami tisztségviselők részéről és a kanadai menekültügyi rendszer "intézményes előítélettel" kezelte őket – állítja egy, a torontói York Egyetem és a londoni (Ontario tartomány) Nyugat-ontariói Egyetem menekültjogi szakértői által összeállított jelentés, amelyet csütörtökön hoztak nyilvánosságra.

hvg.hu Vállalkozás

Kikerült a vasárnapi boltzáras jelentés

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kiadta azt a 2011-es kutatási jelentést, amely szerint a megkérdezettek többsége ellenzi a vasárnapi boltbezárást. Az adatokból az is kiderül, hogy a vasárnap többnyire a család megy bevásárolni, a hitéleti tevékenységet pedig elenyésző mértékben zavarja a nyitva tartás. Az elemzés alapján az sem tűnik megalapozott állításnak, hogy az emberek színházba mennek vagy kirándulnak majd plázázás helyett, 80 százalékuk otthon tölti a hétvégét, attól függetlenül, hogy nyitva vanna-e a boltok vasárnap, vagy sem.

hvg.hu Gazdaság

Ez az egy grafikon mindent elmond Magyarországról

Megjelent az OECD Út a növekedéshez kiadványa, melyben a szervezet tagállamaira lebontva is fogalmaznak meg ajánlásokat. Magyarországot illetően a szervezet megállapítja, hogy szükség lenne az alacsonyabb jövedelműek adóékének szűkítésére, a piaci verseny szabadabbá tételére, a közműdíjak piaci árazására, illetve a különböző szektorok szakértőivel, szereplőivel való kötelező egyeztetésre. Az OECD emellett egy grafikonon is szépen bemutatja, mennyire nem zárkózik fel hazánk a tehetősebb államokhoz. Az NGM az építő jellegű megjegyzéseket tudomásul veszi, ám az ajánlások egy része a minisztérium szerint azonban nem veszi figyelembe a magyar gazdaságpolitika sajátosságait.

MTI Világ

Megerőszakolták a foglyokat egy ukrán büntetőtáborban

Súlyos kínzásokra és túlkapásokra derített fényt az Európai Tanács kínzás elleni bizottságának jelentése az ukrán börtönökről. A visszaélésekben különösen a már feloszlatott Berkut tagjai jártak élen. A harkivi büntetőtáborokban tett rajtaütésszerű látogatásán a bizottság küldöttsége még elborzasztóbb jelenségek nyomára bukkant.

MTI Világ

Bombaként robbanhat a CIA-börtönökről szóló jelentés, Amerika készül

Az Egyesült Államok világszerte megerősíti diplomáciai képviseleteinek védelmét az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség titkos börtöneiről szóló szenátusi jelentés nyilvánosságra hozatala előtt – jelentette be keddi bagdadi látogatásán Chuck Hagel leköszönő amerikai védelmi miniszter.

hvg.hu Itthon

A jómód jele: a krumpli és az üres gyerekszoba

A gyerektelen, aktív háztartások élnek ma legjobban Magyarországon, a kisdedek 40 százalékkal vetik vissza az életszínvonalat, a megyei jogú városokban a legkisebbek az egyenlőtlenségek, a krumpli pedig luxuscikk lett – tovább elemeztük a KSH háztartási monitor-jelentését.

hvg.hu Gazdaság

Nyilvános az amerikai összefoglaló a kitiltási botrány előzményeiről

Közzétették a kormány oldalán csütörtök délután azt a kétoldalas dokumentumot, amelyben az budapesti amerikai nagykövetség a hírek szerint összefoglalta, milyen okok vezethettek a kitiltási botrányhoz. Az angol nyelvű szövegről a gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár csütörtök délután azt mondta, hogy abban semmi érdemi információ nincs. Az írásban egyetlen konkrét név szerepel: Horváth Andrást, az áfacsalási botrányt okozó egykori NAV-os dolgozót említik az egyik pontban.

hvg.hu Itthon

Szuhay jelentett – megszólalt Verebély Iván

Harminc évig dolgozott Szuhay Balázzsal, de még csak nem is sejtette, hogy alkotótársa, barátja közben jelentéseket fogalmaz – mondta Verebély Iván, aki nem is igazán hiszi el, hogy a Viktor fedőnév Szuhayt takarja.

MTI Itthon

Nyilvános a jelentés: nem irányította senki a Gönczöt kifütyülő szkinhedeket

Miután az Alkotmányvédelmi Hivatal ehhez hozzájárult, közzétette az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának honlapján az 1992-es, Göncz Árpád beszédének megakadályozásáról készült NBH- (Nemzetbiztonsági Hivatal) jelentést Molnár Zsolt, a testület szocialista elnöke – számol be róla a hétfői Magyar Hírlap.

1 2 3 4 5 6 7
12
Ezer villanybiciklire még idén küldhetik az állami támogatást

Ezer villanybiciklire még idén küldhetik az állami támogatást

Jakab Péter Tiborcz Istvánról beszélt volna a parlamentben, de kikapcsolták a mikrofonját

Jakab Péter Tiborcz Istvánról beszélt volna a parlamentben, de kikapcsolták a mikrofonját

Az én hetem: Péterfy Gergely szerint az oltáshomály lett a sztenderd

Az én hetem: Péterfy Gergely szerint az oltáshomály lett a sztenderd

Több mint 160 sportolót csapott be hamis sportorvosi igazolásokkal egy budapesti férfi

Több mint 160 sportolót csapott be hamis sportorvosi igazolásokkal egy budapesti férfi

Videó: Tankokkal vontatták vissza a kényszerleszállást végrehajtó repülőt Oroszországban

Videó: Tankokkal vontatták vissza a kényszerleszállást végrehajtó repülőt Oroszországban

Meghalt egy 18 éves koronavírusos beteg

Meghalt egy 18 éves koronavírusos beteg

Lemondott Trump járványügyi tanácsadója, aki megkérdőjelezte a maszkviselést

Lemondott Trump járványügyi tanácsadója, aki megkérdőjelezte a maszkviselést

Ha így haladunk, a digitális világ reformálja meg az egészségügyet

Ha így haladunk, a digitális világ reformálja meg az egészségügyet

A címlapról ajánljuk
Még több hír a METRO támogatásával