Gergely Zsófia Itthon

Döntött a bíróság: mégsem mehet pornó a HírTV helyett

Kötelezte a bíróság a PR-Telecom Zrt. nevű kábelszolgáltatót, hogy azonnal helyezze vissza kínálatába a Hír Televíziót, amit decemberben egyszerűen száműzött a kínálatából. A jogi hercehurca még tart, de a döntés szerint a nézőknek addig is joguk van HírTV-t nézni.

hvg.hu Vállalkozás

A Netflix és társai átalakíthatják a kábelszolgáltatást is

Egyre többen nem köttetnek be hagyományos, széleskörű telekommunikációs szolgáltatásokat lakásukba vagy új albérletükbe. A vonalas telefon már alig kell valakinek, de egyre kevesebben választják a televíziós szolgáltatásokat, ugyanis egy gyors interneteléréssel rengeteg tartalmat érhetünk már el. Minden a személyre szabott igények szerint történhet mindössze pár ezer forinttért.

hvg.hu Itthon

RTL-vezér: papírunk van róla, hogy kérhetünk programdíjat

Az RTL Klubnak szerződése van az NMHH-val arról, hogy programdíjat szedhet, erről még a médiatörvény megalkotásakor megegyezés született – mondta az RTL Klubot vezető Dirk Gerkens egy keddi sajtóbeszélgetésen. Szerinte az előfizetési díjról a piaci szereplőknek kell megegyezni, a reklámadóról pedig azt mondta, hogy az olyan abszurd, hogy nyugat-európai partnerei el sem hiszik.

M. László Ferenc Itthon

Megsorozza Simicskát és az RTL-t Lázár új fegyvere

Jelentős pofont kapott a kormánytól az RTL Klub pénteken: a rezsicsökkentésre hivatkozva a kabinet megtiltotta, hogy a tévétársaság pénzt szedjen a kábelszolgáltatóktól és ezzel ellensúlyozza a reklámadó miatt kieső bevételeit. Ám a tervezett intézkedés legalább ennyire sújtja a kormányközelinek vélt TV2-t is, amely 6-8 milliárdot várt jövőre a programdíjból, és ebből akarta helyrebillenteni a veszteséges mérlegét. Forrásaink szerint a tiltással újabb frontot nyitottak Simicska Lajossal szemben, miközben a legdurvább lépés még hátra van. Januártól egy kézbe kerül az összes állami reklámköltés, információink szerint a tervezett ügynökség élére pedig a Habony Árpáddal jó kapcsolatban álló Giró-Szász András kerülhet.

MLF Itthon

Az RTL Klub és a TV2 a rezsiháború új célpontja

Megtiltaná Lázár János, hogy a két nagy kereskedelmi tévétársaság pénzt kérhessen a kábelszolgáltatóktól az RTL Klubért és a TV2-ért – legalább is átmenetileg. Pedig mindkét cég ezzel szerette volna ellensúlyozni a reklámpiac zsugorodását, illetve a reklámadó miatt kieső bevételeiket így pótolta volna. A tiltás átmeneti, mert a kormány arra készül, hogy ő határozza meg a díjszedés szabályait.

MTI Vállalkozás

Bírságot kaptak GVH-tól a kábelszövetségek

Gazdasági Versenyhivatal (GVH) összesen 11 millió forint bírságot szabott a Magyar Kábelkommunikációs Szövetségre (MKSZ) és a Magyar Kábeltelevíziós és Hírközlési Szövetségre (MKHSZ), mert műsorterjesztési mintaszerződéseik versenykorlátozó kikötéseket tartalmaztak.

Index Itthon

Index: bizonytalan a Parlament Tv indulása

Egyelőre teljes bizonytalanság övezi, hogy milyen formában működne a Parlament Tv néven bejegyzett új politikai és gazdasági műsorokat sugárzó csatorna. Az Index információi szerint sem a Digi Tv, sem a UPC, sem pedig a T-Home nem kötött szerződést a Parlament Tv Szolgáltató Zrt.-vel, ami a tervek szerint a magyar és az európai parlamenti közvetítéseket, és a megyei közgyűlések üléseit adná le tavasszal induló csatornáján.


A címlapról ajánljuk