A Nespresso figyelmeztet: vége lehet a kávézásnak a klímaváltozás miatt
A klímaváltozásra rendkívül érzékeny kávéültetvényeket magasan fekvő területekre kellene költöztetni, ez azonban újabb erdőirtásokat hozhat magával.
A klímaváltozásra rendkívül érzékeny kávéültetvényeket magasan fekvő területekre kellene költöztetni, ez azonban újabb erdőirtásokat hozhat magával.
A magyarok egyre több kávét fogyasztanak, és úgy tűnik, a kávézáshoz egyre komolyabb gépeket vesznek igénybe otthon.
A kávénak sokféle pozitív hatása lehet, és ugyanezt erősítik meg ausztrál kutatók is egy új tanulmányban. Állítólag még a koffeinmentes változat is képes jót tenni a szervezetnek.
Egy, a New Kite Data Labsnak készített jelentés szerint az internetre csatlakoztatott eszközök lehetőséget adnak a távolról való információgyűjtésre. Ez alól pedig a modernebb kávéfőzők sem kivételek.
Jó reggelt! A mondat sokak számára elképzelhetetlen, ha nem egy csésze kávéval folytatódik. Ennek érdekében tett sokat Angelo Moriondo, a feltaláló, aki előtt ma – születésének 171. évfordulóján – animált grafikával tiszteleg a Google.
Kínai kutatók több mint 171 ezer ember egészségügyi adatait követték nyomon hét éven át, és érdekes következtetésre jutottak a kávéfogyasztást illetően.
A túlzott kávéfogyasztást az agytérfogat csökkenésével és az időskori elbutulás (demencia) kockázatának növekedésével hozta összefüggésbe a témában készített eddigi legnagyobb tanulmány.
Az alváshiány rontja a kognitív folyamatok (figyelem, emlékezet, gondolkodás) széles skáláját, és ezen csak korlátozott mértékben segíthet a kávé – foglalták össze észrevételeiket a Michigani Állami Egyetem kutatói
A felmelegedés tönkretenné a kávéültetvényeket, de megvan a megoldás: egy elfeledett fajta felélesztése. Ehhez képest szinte csekélység a kávékapszulák hatása a klímára.
Brit tudósok megállapították, hogy a kávé karcsúsítja a nőket. A kávéhatásmérés igen népszerű tudományát ezúttal az Anglia Ruskin Egyetemen gazdagították.
A hétköznapokban kevéssé szembetűnő, de a kávé feldolgozásában, kereskedelmében, valamint az ital elkészítésében is komoly technológiai fejlődés zajlik. A hangsúly a gyorsaságon és a reprodukálható minőségen van.
Bár az elhasznált kávékapszulák után keletkező hulladék nem kevés, egy új kutatás szerint ez a fajta kávéfogyasztás még mindig kevésbé ártalmas a környezetre, mint az alternatív kávéfőzési módszerek.
Mi lenne, ha legalább ilyenkor, advent idején nem csupán beugranánk valahova egy kávéra, rohannánk tovább egy termopoharas teával, kapnánk le a közértben a polcról egy flakonos kakaót?