#közoktatási törvény

Ivanyos Judit Itthon

Kikapcsolták a telefont az iskolában, mert nem fizették a számlát

Még mindig folyamatosak a panaszok az iskolák államosítása óta. Van olyan tanár, akinek december óta nem érkezett meg a fizetése, egy középiskolában a telefonközpontot kapcsolták ki, mert nem fizették a számlát, sok helyen még mindig nem egyértelmű, mi tartozik az önkormányzat és mi a tankerület feladatai közé. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete határozatlan idejű sztrájk hirdetésére készül. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ szerint az átvétel rendben zajlott, finanszírozási gondjaik pedig nincsenek.

hvg.hu Itthon

"Kutyakomédia": nem fogadja el Balog bocsánatkérését a PDSZ

Nem fogadja el az emberi erőforrás miniszter bocsánatkérését a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) azért a mondatért, ami szerint a tanárok csak azt várják, hogy ne kelljen dolgozniuk. A PDSZ szerint a kormány mentalitásával van baj.

Kósa András Itthon

Pokorni: egy furcsa rendszer képe bontakozik ki

Hiába egyezett meg a kormány és a Fidesz-frakció arról, hogy az önkormányzatok visszaszerződhetnek az iskolák működtetésére, végül más döntés született, amelyben meghatározó volt Orbán Viktor kormányfő személyes érvelése – mondta a hvg.hu-nak Pokorni Zoltán. A Fidesz elnökségi tagja, a parlament oktatási bizottságának vezetője szerint a választók 2013 szeptemberétől szembesülnek majd a valódi változásokkal, ami politikailag már kockázatos lehet a 2014 tavaszi parlamenti választás előtt.

Molnár Fruzsina Itthon

Klebelsberg központ: "egyenként kell megvizsgálni", kit, hogyan foglalkoztathatnak tovább

Egyelőre folyosói pletykákból tájékozódnak az iskolaigazgatók arról, hogy hogyan érinti intézményüket a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ megalakulása szeptember 1-től. Az önkormányzatok vezetői sem tudnak konkrétumokat, nem egyeztettek velük. Az átvett dolgozók foglalkoztathatóságát "egyenként kell megvizsgálni" az EMMI szerint.

hvg.hu Itthon

Pokorni módosítóit sorra leszavazta a Fidesz

A fideszes többség sorra leszavazta hétfőn a Parlamentben, az ellenzék pedig megszavazta az oktatási bizottság fideszes elnökének, Pokorni Zoltánnak a módosítóit, amit a szakképzési törvényhez nyújtott be.

MTI Karrier

LMP: végrehajthatatlanná válik a közoktatási törvény

A Lehet Más a Politika (LMP) továbbra sem ért egyet a közoktatás átszervezésével, ezért is támogatja, bátorítja a pedagógusok, civilszervezetek esetleges azon kezdeményezéseit, amelyekkel a törvény ellen emelnék fel hangjukat - mondta Osztolykán Ágnes LMP-s országgyűlési képviselő, az oktatási, tudományos és kutatási bizottság alelnöke miskolci sajtótájékoztatóján, szerdán.

MTI Karrier

Brüsszelben magyarázkodhat Hoffmann Rózsa

Hoffmann Rózsa oktatási ügyekben illetékes államtitkár Brüsszelbe utazik, hogy megvitassa az Európai Bizottságban a magyar közoktatási, valamint felsőoktatási törvénnyel kapcsolatban felmerült aggodalmakat.

eduline.hu Karrier

Hoffmannék bakija: még el sem kezdődött a szavazás, már a győzelmet ünneplik

Bár még el sem kezdődött az új közoktatási törvény zárószavazása, az oktatási államtitkárság már most biztos benne, hogy az országgyűlés rábólint a jogszabályra: hétfő délután több tucat újságírónak küldték el a meghívót Hoffmann Rózsa keddi sajtótájékoztatójára, amelynek a címe „Elfogadta az országgyűlés a nemzeti köznevelési törvényt”.

MTI Itthon

Orbán miatt bólintott rá a közoktatási törvénytervre Pokorni

A miniszterelnök iránti lojalitás miatt döntött úgy Pokorni Zoltán, az Országgyűlés oktatási, tudományos és kutatási bizottságának elnöke, hogy a bizottság minősítse általános vitára alkalmasnak a közoktatási törvény tervezetét - mondta a politikus, megerősítve az Origo ez irányú értesülését.

MTI Itthon

Hétfőn dönt a Parlament az eváról, kedden a közoktatásról tárgyalnak

Hétfőn a megyei önkormányzati vagyon államosításáról, az alkotmánybírósági törvény elfogadásáról és az utcán élők megbüntetéséről is dönthet az Országgyűlés. A parlament a jövő héten egyebek mellett megvitatja a köznevelési és az önkormányzati törvény tervezetét, valamint a 2012-es költségvetéshez érkezett módosító javaslatokat is.

eduline.hu Karrier

Lehet, hogy az ingyenes érettséginek is befellegzett?

Utalás sincs az ingyenes érettségire az új közoktatási törvény tervezetében, a dokumentumban mindössze annyi áll, hogy a kormányhivatalok a szóbeli és írásbeli vizsgák után külön díjat szedhetnek.

MTI Itthon

Mégis három lesz a heti öt tesi? Tiltakoznak a testnevelők

A Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete tiltakozik a köznevelési törvény tervezete ellen, amely a heti öt testnevelési órát háromra redukálná, a másik kettőt pedig "játékos egészségfejlesztő testmozgásra" cserélné.

MTI Karrier

Hoffmann: nem lesz rövidebb a nyári szünet

Az oktatási államtitkár szerint a nemzeti köznevelésről szóló törvény a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) elnökének állításával szemben tökéletes összhangban van a kormányzó pártok választási programjával. A nyári szabadságot illetően a koncepció nem hoz változást, és óraszámemelés sem szerepel a javaslatban.

MTI Itthon

Nem lesznek kötelező délutáni tanórák

A délutáni iskola csak lehetőség, azok a szülők, akik nem kívánják igénybe venni, felmentési kérelemmel élhetnek majd, s hazavihetik a gyereket – fogalmazott a Magyar Nemzetnek Gloviczki Zoltán, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium közoktatásért felelős helyettes államtitkára.

MTI Itthon

Köznevelési törvény: kis testmozgással kiváltható heti két tornaóra

A heti öt testnevelésóra közül kettő kiváltható lenne játékos egészségfejlesztő testmozgással, amelynek időtartama legalább 30 perc, általános iskolában továbbra sem lehetne felvételi vizsga, és legalább harminc összefüggő napból álló nyári szünetet kell szervezni - többek között ezt tartalmazza az új köznevelési törvénynek az MTI birtokába került változata.

1 2 3 4
Fizetnek-e koronavírusra az életbiztosítások?

Fizetnek-e koronavírusra az életbiztosítások?

Kihúzták az ötös lottó számait, egymilliárd forint a tét

Kihúzták az ötös lottó számait, egymilliárd forint a tét

Antall József fia nem unja meg a cégfelvásárlásokat

Antall József fia nem unja meg a cégfelvásárlásokat

Mától sűrűbben járnak a vonatok a Balatonra

Mától sűrűbben járnak a vonatok a Balatonra

Komoly veszteséggel zárta az évet a Ryanair

Komoly veszteséggel zárta az évet a Ryanair

Matthew McConaughey komolyan fontolgatja, hogy indul Texas kormányzói címéért

Matthew McConaughey komolyan fontolgatja, hogy indul Texas kormányzói címéért

Lassabban öl, mint a koronavírus, de több embert: az ülőéletmód-járvány

Lassabban öl, mint a koronavírus, de több embert: az ülőéletmód-járvány

Fekete-Győr András már azt tervezi, hogy mi legyen a Karmelitában 2022 után

Fekete-Győr András már azt tervezi, hogy mi legyen a Karmelitában 2022 után

A címlapról ajánljuk