Szlavkovits Rita Itthon

Ismét beindul a dózer Szegeden: kilátástalan helyzetben a romatelep lakói

Szegeden félig már ledózerolták az egyik romatelepet, de a neheze még ezután következhet. Mostanra szinte csak azok a családok maradtak ott, amelyeknek erre semmilyen jogcímük nincs. Ahogy most Nyíradonyban, az ivóvíz elzárása után Szegeden is kiderült, nem elég pusztán a pénzt odaadni.

hvg.hu Gazdaság

És akkor a nyugdíjasok beintettek Kósa Lajosnak

Eddig nem látott mélységekben jár a forint; bemutatta a kormány a 2019-es adótörvényeket; hiába ígértek 800 ezer dolgozó nyugdíjast, 7 ezer embert vezettek vissza a munkába. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

Szlavkovits Rita Gazdaság

Hiába örökölt egy egész házrészt, egy 70 ezres adósság lett a veszte

Az édesapja temetésére kapott támogatást nem tudta visszafizetni Bóta György, így az örökölt ingatlan is gyorsan elúszott, másfél évvel ezelőtt ki is lakoltatták a kétgyermekes családot. Bótáék a „szerencsés” kilakoltatottak közé tartoznak, az árverezésből nekik legalább egy kalyibára futotta.

Misetics Bálint Itthon

Gyerekekkel utcára?

Ma tárgyalja az Országgyűlés Házbizottsága azt, az ellenzéki pártok által benyújtott törvénymódosítást, amely megelőzné a gyermekes családok hajléktalanná válását. Amennyiben A Város Mindenkié Csoport által kezdeményezett javaslat sürgősségi tárgyalásához a bizottság nem járul hozzá, úgy a kilakoltatási moratórium májusi lejártával gyermekes családok sokasága kerülhet utcára.

1 2 3 4 5 6 7
10

A címlapról ajánljuk